懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

結左婚半年,老公好想有小朋友,之前都打算結婚一年度準備生,
但呢排上網睇生仔問題,原來我係接受唔到個種痛,因我係好怕好怕痛嘅人,
怕到我控制唔到自己唔諗,呢幾日不段係我腦海出現,個人集中唔到精神,
尋晚返到屋企重失控甘大喊,再加冇謂口食野,我真係唔知可以點做,
我係咪心理已經有問題,大家有冇方法可以救我

複式洋房

回覆:未大肚已驚定,可以點....

咁你唔好㨂順產嘛

伯爵府

引用:結左婚半年,老公好想有小朋友,之前都打算結

原帖由 豆豆715 於 12-06-05 發表
但呢排上網睇生仔問題,原來我係接受唔到個種痛, ...
我都超怕痛架,揀開刀囉^^

大宅

開刀我今日都有睇過,但第二日落床都會好痛好痛,
同私家真係唔知預幾錢好

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

今日我老公問我,係咪諗住唔生,
我真係唔知點答

公爵府

未大肚已驚定,可以點....

順產就生之前痛,開刀就生左先痛,你諗下古代d人冇得開刀又冇無痛都係咁生,其實個個都怕痛,不過當諗到個個女人都捱到,點解自己唔得,同埋可以見到bb咩痛都唔記得啦

大宅

emimi 發表於 12-6-5 20:59
順產就生之前痛,開刀就生左先痛,你諗下古代d人冇得開刀又冇無痛都係咁生,其實個個都怕痛,不過當諗到個 ...

我都有咁諗,但真係唔得,諗到我尋日到依家冇咩食過野,
今朝重嘔,頭先睇醫生,醫生話我個胃有風同可能呢排緊張

男爵府

其實生仔既痛係女人都會驚,睇你為咩而想要bb囉。如果覺得自己心理未ready,不如同老公商量遲少少先考慮啦﹗不過你考慮返自己個年齡喎,因為唔係你想生就有咖。此外,其實生bb前有成十個月時間比你慢慢舒緩心情,當你feel到bb係你肚裡面feel到快樂就無咁驚咖喇。
正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

大宅

你同自己講,一定捱到架!

伯爵府

引用:開刀我今日都有睇過,但第二日落床都會好痛

開刀我今日都有睇過,但第二日落床都會好痛好痛,
同私家真係唔知預幾錢好
但係唔係個個都好痛架,聽其他人講,如果醫生手勢好,開完刀都唔會點痛架!同埋你到時見到bb咁可愛,小小痛應該可以過去的,唔駛擔心,驚既咪同老公講過兩年先囉,唔駛咁快逼到自己咁緊,起初我都好似你咁,拖下拖下都呢家8年先肯有喇,加油呀!

大宅

引用:結左婚半年,老公好想有小朋友,之前都打算結

但呢排上網睇生仔問題,原來我係接受唔到個種痛, ...
你未有bb已经咁大壓力...唔得架wor不過其實生仔嘅事係所有媽媽都做得到嘅放心啦!

大宅

Agree, . I too had same thoughs as yours before but finally get over it. My friend said "Ai ~~~~ I believe you will have yick 鬱 both before and after having a baby" She also said "怕痛就用無痛啦" However the fact is I still have no baby so no wotty

Anyways, it's true that maybe you should consider to have baby later if you're not ready. Talk it with your honey. Tell him your worries , I believe he will understand it.

大宅

naturaljoe 發表於 12-6-5 21:13
但係唔係個個都好痛架,聽其他人講,如果醫生手勢好,開完刀都唔會點痛架!同埋你到時見到bb咁可愛,小小痛 ...

我今年11月32啦,老公剛剛足36,
呢個年紀唔細啦,所以我老公甘想有小朋友,
唔好意思,介唔介意話我知你幾多歲有BB,
同埋你係順產定開刀

伯爵府

引用:Quote:naturaljoe 發表於 12-6-5 21:13 但

我今年11月32啦,老公剛剛足36,
呢個年紀唔細啦,所以我老公甘想有小朋友,
唔好意思,介唔介意話我知你幾多歲 ...
唔介意,我有左34,呢家13w,生果陣會35,我揀開刀呀,係私家生,問過醫生,連埋住院,醫生費,佢話四萬頭到囉,我都怕痛架,但我覺得我到時應該忍到掛

大宅

naturaljoe 發表於 12-6-5 21:24
唔介意,我有左34,呢家13w,生果陣會35,我揀開刀呀,係私家生,問過醫生,連埋住院,醫生費,佢話四萬頭到囉 ...

四萬頭都OK,我今日睇仁安住院兩萬四,膳食1400/1日左右,
但未計醫生費,麻醉費同小朋友既醫生費

男爵府

引用:Quote:原帖由+豆豆715+於+12-06-05+發表結

原帖由 naturaljoe 於 12-06-05 發表
我都超怕痛架,揀開刀囉^^
開刀 一陣醫生已經幫你攪掂 之後痛都有 不過可以食藥既 而家佢係肚度 幾得意

大宅

如果妳未有都咁大壓力,我怕妳有焦慮症多D,不如搵個醫生睇睇,再考慮生B啦。

伯爵府

引用:Quote:naturaljoe 發表於 12-6-5 21:24 唔

我4萬全部包哂喇,不過我係法國生,你呢家咁緊張,慢慢平復番心情先啦

大宅

winniexwinnie 發表於 12-6-5 21:34
開刀 一陣醫生已經幫你攪掂 之後痛都有 不過可以食藥既 而家佢係肚度 幾得意

...

你都是開刀生?

首頁

尾頁

跳至