2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我依家用緊avent 奶樽。之前用得好好地,但唔知點解依家阿仔一邊食一邊有好多泡噴入個樽到,大家有冇咁既問題呀?已經換新奶嘴都係冇改善。好苦惱。

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係,仔仔以前用過,食咗一排,個肚好多風,於是轉咗另一款奶樽,唔知你是否同一問題?

男爵府

回覆 回覆:adelewong070726的帖子

你轉邊隻奶樽呀?係呀,我覺得阿仔食到一半就已經好多風,會扭來扭去。個奶樽入面又勁多泡,好怪。

男爵府

回覆 回覆:adelewong070726的帖子

你轉邊隻奶樽呀?係呀,我覺得阿仔食到一半就已經好多風,會扭來扭去。個奶樽入面又勁多泡,好怪。

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

peigon

洋房

有泡唔係正常咩? BB換氣咪會有law

大宅

回覆:tai_sui_lai 的帖子

其實我用緊chuchu奶樽都有咁嘅問題,仲知扭鬆D咀,佢可吸快D易D,但會多D泡,我唯有後面果D唔比佢飲咁多,D親戚來睇到隻奶樽咁樣,攪到BB飲得咁慢,成日叫我搵支針正大D個窿,但奶口係十字口,奌整呀,又一買就買左8個咁多,奌會換晒佢丫,你哋有冇人用緊呀,有冇ED煩惱呀?

大宅

回覆 Iceman00852 的帖子

我女之前用NUK 好多風, 轉用CHUCHU之後少風左, CHUCHU 隻咀話係BB 啜得大力就出得快D, 係咪你BB 啜得唔大力所以出得慢呀? 我個女用CHUCHU 可以5mins 食晒4安奶架

大宅

引用:回覆+Iceman00852+的帖子 我女之前用NUK+

原帖由 WhyRay 於 12-06-15 發表
回覆 Iceman00852 的帖子

我女之前用NUK 好多風, 轉用CHUCHU之後少風左, CHUCHU 隻咀話係BB 啜得大力就出 ...
最嚴重嘅時候係喺2個幾星期大左右,食半個鐘先至食倒2安奶,BB又係掃唔倒風果隻,我全公司嘅女同事和親戚都試過同佢掃風都失敗。再者,佢D風去唔倒谷到佢肚池都大埋,夜晩時常痛到佢慘叫,個心好痛,幫佢唔倒,果段日子我才知道小鳥係喺4am開始叫,係好多果隻,晚晚都坐係度抱住佢,等佢D風易出,徐非唔食奶,一食就有風,一有風就痛,D日子就係咁過,仲未計自己開刀傷口痛,腳腫和姜水冲涼帶來嘅皮膚敏感和頭風痛。

大宅

引用:其實我用緊chuchu奶樽都有咁嘅問題,仲知扭

原帖由 Iceman00852 於 12-06-15 發表
其實我用緊chuchu奶樽都有咁嘅問題,仲知扭鬆D咀,佢可吸快D易D,但會多D泡,我唯有後面果D唔比佢飲咁多,D ...
我有整開個十字咀,最初係用佢附有既鎖匙死命咁督,仲要蒸好多次先大少少,後來我B大左想再整大d個咀,就用日本筷子,佢個頭比一般筷子尖d, 一督就得,而家流得快好多。

別墅

回覆:奶樽問題請教

我姑奶話多泡係因為食奶食得急,食得快,BB 回氣時會噴番d氣,係正常既。如果想冇乜泡,可用Dr.Bxxxx 果隻奶樽,有排氣管!

大宅

引用:我姑奶話多泡係因為食奶食得急,食得快,BB

原帖由 sleepyan 於 12-06-15 發表
我姑奶話多泡係因為食奶食得急,食得快,BB 回氣時會噴番d氣,係正常既。如果想冇乜泡,可用Dr.Bxxxx 果隻 ...
但出奶時出得係唔係快D? 係唔係十字咀呀! 唔吸時會唔會流奶出來呀? 當然指反轉奶樽。請問知唔知呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Iceman00852+於+12-06-15+發

原帖由 liliankaykay 於 12-06-15 發表
我有整開個十字咀,最初係用佢附有既鎖匙死命咁督,仲要蒸好多次先大少少,後來我B大左想再整大d個咀,就用 ...
但係唔啜果時流出來嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+12-06-15+發

原帖由 Iceman00852 於 12-06-17 發表
但係唔啜果時流出來嗎?
之前未用日本筷子整係唔會流出黎,整完後調轉用力搖就會有一兩滴。

大宅

我囡囡用dr brown,唔知係小左風定點,好難掃出風。我鍾意nuk多d,快又唔會滴奶。如果bb多風,用橄欖油按肚,會放好多屁屁去風

大宅

我個女用tomme,初時無加管,就有肚風問題。我又同佢按肚仔都唔太得,佢又飲得快喎!我咪同佢換有排氣管嗰款,之後一天都光晒!

大宅

我都係用緊dr brown,一d泡泡都無,我就晤識睇bb點先係有入風,我又覺得我個仔又無乜問題(≧∇≦)

大宅

引用:Quote:原帖由+Iceman00852+於+12-06-17+發

原帖由 liliankaykay 於 12-06-17 發表
之前未用日本筷子整係唔會流出黎,整完後調轉用力搖就會有一兩滴。
如果叻出亍加左水會唔會流出來㗎

大宅

引用:我囡囡用dr+brown,唔知係小左風定點,好難

原帖由 obapa18 於 12-06-17 發表
我囡囡用dr brown,唔知係小左風定點,好難掃出風。我鍾意nuk多d,快又唔會滴奶。如果bb多風,用橄欖油按肚 ...
是打圓咁chor,定上下咁chor㗎

大宅

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+12-06-17+發

原帖由 Iceman00852 於 12-06-18 發表
如果叻出亍加左水會唔會流出來㗎
我都有裝水拎出街架,無漏既問題,可能我打直擺奶樽啦,其實又有蓋唔怕啦,你可就住唔好督太大囉,逐少少試,因我覺得自己督得深左,無預佢原來蒸多幾次再大d。

首頁

尾頁

跳至