自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

好唔開心.唔知道邊個d公德心咁衰,將d嘢咁擺喺度··
我咩住個仔有緊要事出街,就俾距咁拖咗我d時間!我遲到了~~~~~

唐樓冇管理員冇看更,我一個女人仔自己點搬得喐?
最後我選擇打99x,但喺接聽員話警察冇義務幫我搬雜物,喺冇生命危險嘅情況下唔會派差人過來!
我話咗我有重要事la.!跟住就叫我打電話去消防署投訴,
ok,我再一次打電話,消防署話24小時後先會派人來調查,假如喺緊急嘅可以揾警察.
聽到呢到我開始嬲,
警察叫我揾你哋,你哋又叫我自己揾翻警察?

24小時後我就唔使揾你幫la··~
如果層樓發生火警咁就大鍋啦.
全部人死曬得啦!!
最後我要放抵個仔,好似小朋友玩滑梯咁樣爬落去~重搞到個仔差d 跌落樓梯.

lok1503  嬲

嬲 - to be understood...  發表於 12-6-22 18:13

禁止訪問

回覆:投訴無門.揾警察都冇用

侯爵府

你下次打比收買佬,叫佢地收貨啦!

kellyissac    發表於 12-6-24 16:15
kiu1112    發表於 12-6-23 16:29
baby_cat    發表於 12-6-23 16:23
唔係化  agree!  發表於 12-6-23 00:56
dongmin    發表於 12-6-22 18:30

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你下次打比收買佬,叫佢地收貨啦!

原帖由 瑄婷 於 12-06-22 發表

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆 Jason 的帖子

距張床好似醫院d病床咁架,超級重,更何況去到牆邊盡頭,我試過推啊!!最後都喺唔得!

侯爵府

回覆 瑄婷 的帖子

喺wor.我睇到仲好新下架~~
好過打99x..

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:瑄婷 的帖子

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

同收五金既講有筍野執,唔洗十分鐘火速消失,快過報警

---生命無價,請支持領養---

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

除左收買佬..
一係拍隔離屋門..叫佢地幫手..
話哂大吉利事起上來..佢地都有份行呢條樓梯...

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

引用:你下次打比收買佬,叫佢地收貨啦! +

原帖由 瑄婷 於 12-06-22 發表

侯爵府

回覆 meko~ 的帖子

我覺得呢張唔喺筍嘢咯~~
應該喺電動床來架專俾d病人訓..

侯爵府

回覆 soso3509 的帖子

我啪咗4間,1間有人喺屋企。可惜距喺啊婆!
阿婆仲話,我先唔搬呀,咁重,分分鐘會扭親條腰!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tracy.ho 發表於 12-6-22 18:18

我啪咗4間,1間有人喺屋企。可惜距喺啊婆!
又會咁岩比隔離屋避左呢舊野...
真係黑心呀D人..放舊野係度

複式洋房

呢D問題唔應該打俾999

伯爵府

擺都擺好d丫,打橫欄住條路,唔好話火燭咁大獲,屎急起上黎真係比佢害死.

soso3509  重點!!  發表於 12-6-22 18:34

侯爵府

呢張嘢尋晚黑就搬出來架啦,不過就喺放埋邊嘅~
唔知道點解中午就咁訓咗喺樓梯中間,我點側身過都唔夠位~
當時想c嘅心都有啊.!又唔知道可以叫邊個幫,
突然間就記起,有困難就揾警察呢幾個字.

侯爵府

回覆 bjumoo 的帖子

我都知道警察冇義務做呢d,但當時真喺揾唔到人啦!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:回覆+meko~+的帖子 我覺得呢張唔喺筍嘢咯~

原帖由 tracy.ho 於 12-06-22 發表
回覆 meko~ 的帖子

我覺得呢張唔喺筍嘢咯~~
甘都唔筍?甘大舊鐵?我估賣到$100以上

---生命無價,請支持領養---

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:同收五金既講有筍野執,唔洗十分鐘火速消失

原帖由 meko~ 於 12-06-22 發表
同收五金既講有筍野執,唔洗十分鐘火速消失,快過報警
yes

My Two Princess

侯爵府

回覆 crab 的帖子

喺啊.,有個阿姨就咁企咗喺樓梯口囖~
因為距著咗裙,唔方便爬

首頁

尾頁

跳至