時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉... 我都唔敢亂講野...但係好想講...
我覺得反國教班人比共產黨更恐怖!
我真係好擔心個女既將來...
我本身都好唔鍾意B6人,CY同林鄭都好假,但係呢兩件事既始作傭者就令我覺得好恐怖...唉...究竟目的係咩...唔通真係以為香港可以獨立?之後係咪會有革命?好驚呀

dmchiu  support  發表於 12-9-8 10:35
creamybaby  對不起!樓主就係大6洗腦教育下既產品!  發表於 12-9-8 06:37
human810  反國教=支持香港獨立 ???  發表於 12-9-8 00:56
AndroidUser  人多=恐怖? 大家乜都冇做, 唱下歌叫下口號咋喎, 你就覺得恐怖?   發表於 12-9-8 00:56

珍珠宮

回覆:覺唔覺得迫爆政總係迫爆D&G既翻版?

共產黨除了懂抹黑及分化還有什麼技倆呢?

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

理性都叫恐怖,你的言論真的很恐怖

別墅

受到警告
網上太多五毛打手.
技窮呀!?

學民思潮只有單一目的, 撒回國民教育.
D&G 係 網上吹雞既 港人自發性集體自拍行為, 除左要D&G say sorry 係無其他大目的.

兩者不可混為一談!

男爵府

引用:理性都叫恐怖,你的言論真的很恐怖

原帖由 joininghand 於 12-09-08 發表
理性都叫恐怖,你的言論真的很恐怖
理性集會不恐怖 背後目的先恐怖 要反點解唔一早反 係要出曬指引先反? 諮詢果陣d學生去曬邊?

點解一定要人人都反共反國教?
點解要箝制所有人既思想!

唔通唔反既人都走去遊行?

算啦 希望9月9日之後唔會又有類似事件

如果有,我估下次可能會係迫爆西環、羅湖出境口岸、禮賓府!

happyfarm  就係黑箱作業!諮詢自己友?鬼知?  發表於 12-9-8 02:39
human810  未出指引點反?  發表於 12-9-8 01:11

男爵府

引用:網上太多五毛打手.++技窮呀!?學民思潮只有

原帖由 ssw128 於 12-09-08 發表
網上太多五毛打手.
技窮呀!?
一技窮就話人五毛
笑死我

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

peggykwan 發表於 12-9-8 00:04
我真係好擔心個女既將來.. ...

7.1遊行,反對雙非恐怖嗎???
如果你覺得靜坐/遊行係恐怖的心態
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

禁止訪問

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

but they are very peaceful wor

男爵府

引用:Quote:peggykwan+發表於+12-9-8+00:04+唉..

原帖由 梓軒媽咪 於 12-09-08 發表
7.1遊行,反對雙非恐怖嗎???
如果你覺得靜坐/遊行係恐怖的心態:uw ...
7.1 同反雙非 唔恐怖 因為唔係被毒果同fb洗版式搧動
7.1同反雙非係全港性 各年齡層都有
呢兩次迫爆 年青人佔大多數
可想而知受乜野影響啦

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+梓軒媽咪+於+12-09-08+發表7.

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唉...+我都唔敢亂講野...但係好想講...+ 我

原帖由 peggykwan 於 12-09-08 發表
我真係好擔心個女既將來.. ...
吾洗驚。反國教嘅政治知慧同中共差咁遠。反囯教所有嘢浮面,最多都係罷課。吾通會玩暗殺思歪咩!點似中共咁搞d 咩文化革命搞到死左成千萬人。中共好勁呢。佢係史上最勁嘅一次吾係因打扙疾病或機荒都可以死甘多人!仲要係自己中國人。我覺得呢班學生點都比吾上

別墅

政府仲係唔敢公開咨詢結果
大家有眼

別墅

回覆:覺唔覺得迫爆政總係迫爆D&G既翻版?

完全兩回事

別墅

引用:政府仲係唔敢公開咨詢結果大家有眼

原帖由 joininghand 於 12-09-08 發表
政府仲係唔敢公開咨詢結果
大家有眼
同意

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

peggykwan 發表於 12-9-8 02:32
7.1 同反雙非 唔恐怖 因為唔係被毒果同fb洗版式搧動
7.1同反雙非係全港性 各年齡層都有
呢兩次迫爆 年青人 ...

見到你的回覆我覺得比較恐怖!
反雙非bk有洗版.有facebook招集...你唔係唔知嗎??
反雙非係全港性各年齡層都有.......
唔通今次只有學生出黎靜坐反對??大把家長出黎反對你見唔見到??

呢兩次迫爆 年青人佔大多數
可想而知受乜野影響
咪受到香港政府強行推出國文教育影響lo

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

禁止訪問

引用:唉...+我都唔敢亂講野...但係好想講...+ 我

男爵府

引用:Quote:原帖由+peggykwan+於+12-09-08+發表7

原帖由 Rubyjai 於 12-09-08 發表
其實我自己都係讀完書3年。好幸運咁快有自己小生命下個月出世。回想我「當年」上普通話堂、有內地來既老師 ...
其實我都係2010先大學畢業 好幸運我個女已經20個月 就黎又要由頭讀過
其實你有冇睇過國教指引 內容完全唔係你所擔心既 相反仲要求老師要中立 唔可以偏頗 (p.115) 而且學校可以自定教材 乜都可以討論 六四 李旺陽都得 可以早會用5分鐘 一個星期兩日咁 而唔係好似我地平時上堂咁 唉 究竟有幾多人真係有認真睇曬...

未睇可以睇下>>> http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_2428/MNE%20Guide%20(CHI)%20Final%2020120619.pdf

KathieCHIU  讚成, 每個國家都有國民教育啦, 唔肯認同自己國家,移民啦.  發表於 12-9-8 04:46

男爵府

引用:Quote:原帖由+peggykwan+於+12-09-08+發表

原帖由 colorfashion 於 12-09-08 發表
你係香港咁擔心就快d移民返大陸啦!
我發現原來仲有好多正常人 所以我又唔擔心喇!而且我相信9月9之後又會回復正常
同埋12萬人姐 扣除部分攪手 都唔係好多姐
而且佢地咁peaceful 遲早會清醒既

(4年後見啦各位

KathieCHIU  佢哋反國教咪又洗人腦,一面倒係衰嘢.  發表於 12-9-8 04:43
KathieCHIU  佢哋將國教政治化同陰謀論, 唔肯撤回就可恥,有佢講無人講.  發表於 12-9-8 04:40

首頁

尾頁

跳至