懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

第一胎陣痛左兩曰兩夜,開到八度,竟然才發現阿B面向天,醫生話唔夠位出,結果要即時開刀!
第二胎好怕有類似慘痛經歷!經歷哂兩種痛楚! 各位JM, 你會依然試順產,定選擇開刀?
P.S. 老公同媽咪都建議順產,話第二胎無咁痛同生得快D, 始終順產對身體好D,同復元快喎!
好矛盾~ 有冇生左兩個既經驗JM分享下?

大宅

我上次都係緊急開刀, 下星期會睇下bb點, 可能揀開刀. 驚再焗多個...

別墅

回覆 semik 的帖子

我都係....唔敢博.....都係開刀安全D!有心理陰影!

大宅

引用:第一胎陣痛左兩曰兩夜,開到八度,竟然才發

原帖由 BBbaba.. 於 12-09-21 發表
第一胎陣痛左兩曰兩夜,開到八度,竟然才發現阿B面向天,醫生話唔夠位出,結果要即時開刀!
第二 ...
咁你第一胎果時有沒有照過調頭未?開到8度先知未調頭,好慘呀!
不過第2胎應生得快d?如果make sure調左頭也可以一試~

男爵府

回覆:第一胎緊急開刀,第二胎順產定開刀好?

第一胎吾係順產都吾當生過wor, 結果個b 吾係大b 都可以試順產。

大宅

回覆:bluevic81 的帖子

已經調頭,但面向天,應該向地。

大宅

陪月勳章

我第一胎催生唔成功, 要開刀
第二胎順產
真係好快, 半夜開始陣痛, 天光已生左
總結, 順產快復原過開刀好多好多!
今胎仲可以順利餵人奶!

大宅

我都有呢個問題,都唔知點好

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我第一胎緊急開刀,點知第二胎都係緊急開刀

複式洋房

我第一胎陣痛二十一小時,bb也是面向天,只開三度,緊急開刀。第二胎小痛至生五小時順產。第三胎仍想試順產。順產對bb對自己也最好。

大宅

回覆:BBbaba.. 的帖子

你地緊急開刀係打直定打橫呢?我打直開刀,咁會唔會比我試順產?

大宅

回覆:semik 的帖子

我係橫,而且好低。醫生話隔左2、3年,已經可以試順產。

大宅

回覆:ginnie717 的帖子

如果真係第二胎快D, 幾個鐘就生左,我都想試順產。
只是有心理陰影,因為之前痛了兩曰

大宅

想問下bb臉向天,照超聲波照唔到家?

別墅

陪月勳章

引用:我係橫,而且好低。醫生話隔左2、3年,已經

原帖由 BBbaba.. 於 12-09-21 發表
我係橫,而且好低。醫生話隔左2、3年,已經可以試順產。
要2、3年之後先再生得?第一胎開刀、第二胎都開刀呢?

洋房

我2010年生大女時係36週3,穿水兼胎位唔正,而且有兩粒肌瘤響子宮度,之後要開刀生,今胎陀得特別辛苦,響32週時無LaLa見紅入院住咗兩日,宜家34週2日返醫生院檢查,醫生講我BB個頭已經轉向下,有七成機會成功可以試下順產,我諗咗一陣,穩陣起見,我都係約好日子選擇響38週開刀!

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

甘如果第一胎因胎盤問題而要預約開刀,甘第二胎如果順產係咪會當係第一胎甘痛好耐?

大宅

引用:你地緊急開刀係打直定打橫呢?我打直開刀,

原帖由 semik 於 12-09-21 發表
你地緊急開刀係打直定打橫呢?我打直開刀,咁會唔會比我試順產?
你喺邊間醫院?點解仲打直開刀嘅?

大宅

回覆:Bbmama2012 的帖子

我在屯門醫院,穿水十七小時都生唔到,跟住要開刀,咁多個同日開刀得我一個打直咋!

子爵府

回覆 semik 的帖子

我穿水十幾個鐘開得7度,結果要開刀,都係TMH,不過我打橫開wor

首頁

尾頁

跳至