2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囝囝初生到依家都係用Mustela二合一,但因為濕疹問題,加上朋友話bb大到咁上下要用洗頭水洗頭先乾淨同埋幫助生頭髮,所以諗住轉!有朋友話施巴好,亦有話瑞士寶寶好,都唔知試邊隻所以想睇下大家用邊隻同埋用成點?

大宅

我兩個都用Aqueous Cream沖涼洗頭 有時個仔會轉pintarsol 我仔濕疹有時好勁 對佢黎講隻隻都試過佢隻隻都唔得 只有pintarsol可以只癢

別墅

我囡囡皮膚都唔好,所以用施巴

複式洋房

回覆:大家既b用緊邊隻沖涼液同洗頭水?

亞女由出世到依家都係用QV既Bath Oil沖涼洗頭架!咁幾時要分番開,另用洗頭水呢?

大宅

回覆:lamchanbb 的帖子

我朋友話4、5個月開始!

男爵府

我都諗梗要轉洗頭水同沐浴露要分開,因為最近發現亞囡成日r頭,好似好痕咁,我估應該係乾燥,但又唔知應該轉邊隻好,唔知莊生好唔好呢? 貪佢方便周圍都可以買到

大宅

引用:我都諗梗要轉洗頭水同沐浴露要分開,因為最

原帖由 Katzecat 於 12-10-26 發表
我都諗梗要轉洗頭水同沐浴露要分開,因為最近發現亞囡成日r頭,好似好痕咁,我估應該係乾燥,但又唔知應該 ...
我朋友個囡囡依家8個月,之前3、4個月就係成日R頭R到損曬,睇埋醫生!就用洗頭水之後就好返曬仲生頭髮添!佢介紹我用瑞士寶寶,今日去完健康院打針之後買咗,仲買埋沖涼!見佢寫住可以舒緩濕疹,洗頭水就可以去埋頭泥!好似幾好咁

男爵府

引用:Quote:我都諗梗要轉洗頭水同沐浴露要分開,

原帖由 Yuenmuic 於 12-10-26 發表
我朋友個囡囡依家8個月,之前3、4個月就係成日R頭R到損曬,睇埋醫生!就用洗頭水之後就好返曬仲生頭髮添! ...
係邊度有得買呀?

大宅

回覆:Katzecat 的帖子

UNY,永安,一田都有!我買咗呢隻試!另外、有朋友同呢度既jm話施巴都ok喎!

男爵府

引用:UNY,永安,一田都有!我買咗呢隻試!另外

原帖由 Yuenmuic 於 12-10-26 發表
UNY,永安,一田都有!我買咗呢隻試!另外、有朋友同呢度既jm話施巴都ok喎!

...
唔該晒呀,不過好遠呀!等我聽日去吉吉島望吓有無先!

大宅

biolane 二合一so far 皮膚無野,我諗可能到佢識坐先分開,因為到時先易啲分開沖。反正用左四個幾月都未用完。

大宅

施巴

大宅

Cetaphil skin restoring body wash 医生介紹

子爵府

其實皮膚唔好應凈係用水洗好d。

大宅

引用:biolane+二合一so+far+皮膚無野,我諗可能

原帖由 Wongbeabea 於 12-10-27 發表
biolane 二合一so far 皮膚無野,我諗可能到佢識坐先分開,因為到時先易啲分開沖。反正用左四個幾月都未用 ...
用得好無咩就無謂轉啦!

大宅

回覆:Bubblegumbb 的帖子

但有時驚同阿囝出完街,淨係用清水唔乾淨

大宅

引用:Quote:biolane+二合一so+far+皮膚無野,我

原帖由 Yuenmuic 於 12-10-27 發表
用得好無咩就無謂轉啦!
都係,用完再算。

珍珠宮

Yuenmuic 發表於 12-10-25 23:17
我囝囝初生到依家都係用Mustela二合一,但因為濕疹問題,加上朋友話bb大到咁上下要用洗頭水洗頭先乾淨同埋 ...
之前有JM話用無患子幫BB沖涼,舒緩左濕疹(我唔敢話"醫好")。我囡又有D疑似濕疹,我咪又買D無患子同佢沖涼+洗衫,沖左兩三就好返晒lu。

不過,我後尾先知原來果位JM介紹o既係有無患子成份o既BATH,已我買左o既,係天然曬乾無患子果實~

而家都用緊~
輸入搜索內容

男爵府

C ba

大宅

我個女由出世到而家都係用呢兩隻,baby mild係泰國先有得買,要咁岩有朋友去泰國先買到。冇個陣就用johnson baby,夠平夠易買!

首頁

尾頁

跳至