論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

個姐姐黎左5個月, 我屋企唔多野做因為有兩個姐姐, 我又從來冇鬧過佢, 佢一直都做得好開心. 但最近呢個零禮拜佢好似冇咩精神, 成日悶悶不樂咁, 有D DEPRESS, 我問佢有咩事係咪屋企有事佢又話唔係. 另外一個姐姐(係我屋企做左6年)都留意倒佢最近有D唔妥, 都有問佢咩事同關心佢 (因為佢兩個都幾FRIEND) 都話冇野. 早兩日6年姐姐同我講話見佢呢兩日久唔久自己係度笑, 又好似聽度佢係房度喊, 問佢做咩喊佢話冇, 問佢做咩笑佢話諗返之前的搞笑野所以笑.

點知今晚我聽到佢開門出左屋(我住村屋, 我同C6住樓上, 佢房係樓下, 6年姐姐唔係同佢一間房) 但冇聽到佢返黎所以我落樓下出屋睇下, 點知比佢嚇死, 見倒佢赤裸裸咁呆左咁企係出面眼光呆滯咁望住一個方向. 我即刻叫左出黎再搵條毛巾包住佢, 帶佢入屋. C6及6年姐姐聽到我叫都即刻出左黎, 我同6年姐姐即刻同佢入房問佢發生咩事, 佢又話冇事. 問佢點解唔著衫, 佢又唔係好答, 再三追問佢話忽然間想除衫, 忽然想行出去. 佢而家唔知佢係撞鬼定顛左, 而家比左安眠藥佢食, 叫6年姐姐同佢訓, 聽日帶佢去AGENT 度. 真係比佢嚇死!

已經處理好晒, 補足錢+機標送回agent 安排送走!僭禽日處理左成. 我地禽日幫佢pack 行李時, 另一姐姐發現佢收埋一包減肥藥, 十成十係食減肥藥搞成咁. 6年姐姐話伙呢D減肥藥係印尼舖頭好容易買到, 好多印印都食. 我呢個姐姐應該唔係食左好耐, 因為佢呢個零禮拜先開始減肥, 大佬咁短時間都搞成咁, 食耐D咪顛係. 佢走時都好冷靜, 只係懵下懵下, 睇見佢都覺得幾可憐,因為佢都幾乖, 但我長唔能夠冒險.

所以各位JM若發現姐姐減肥, 一定要問清楚.

榮盛    發表於 12-11-11 21:01
333s  有的是吸毒...  發表於 12-11-10 12:35

大宅

回覆:今晚屋企個姐姐怎除晒所有衫行出屋外, 嚇死人!

大宅

男爵府

引用:個姐姐黎左5個月,+我屋企唔多野做因為有兩

原帖由 ckbb630 於 12-11-06 發表
個姐姐黎左5個月, 我屋企唔多野做因為有兩個姐姐, 我又從來冇鬧過佢, 佢一直都做得好開心. 但最近呢個零禮 ...
take her to hospital asap!!

男爵府

回覆 RockMusicLover 的帖子

帶佢睇急症呀? 搞好耐都未必見到精神科醫生, 我唔可以再留佢係屋企, 因為家有非常年老長者要照顧, 我地又要返工. 好危險!

想問有冇人知道解僱佢要補咩比佢???

別墅

嘩,夜媽媽見到甘都幾驚。真係安全起見換個個好點。好彩今次你見到先,如果吾係,嚇親老人家

禁止訪問

回覆:ckbb630 的帖子

珍珠宮

應該暗𥚃報警call白車,有證據即炒,好恐怖一陣攞刀大獲

子爵府

大宅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

上身

侯爵府

但證明左有精神病炒她是否可告你?

都係唔好去醫院,拿拿聲即炒算

limchee  AGREE ,,即炒算剌  發表於 12-11-6 17:21

男爵府

回覆 luvysl_blythe 的帖子

我就係擔心confirm左精神病先炒仲麻煩,仲多手續! 非常麻煩!

伯爵府

好恐怖,唔好比佢留在家,突然間跳咗落嚟怎算呀!

男爵府

回覆 小紅梅 的帖子

我都嚇到死咁滯,邊度黎得切反應,第一時間只想保護佢即刻揾條毛巾包住佢,見佢只係呆下呆下又費事報警,諗住先搞淸楚先。
佢今早起身,呀6年姐姐問佢知唔知禽晩發生咩事,佢話記得自己無著衫行左出屋,佢話唔知淨係忽然想除晒D衫想行出屋。6年姐姐話見到佢今朝剛訓醒時自己係度陰陰咀偷笑之後用被蓋住自己個頭。點搞? 而家等agent 返工帶佢返去!

侯爵府

XYZABC 發表於 12-11-6 08:40
好恐怖,唔好比佢留在家,突然間跳咗落嚟怎算呀!

佢陣間攪到你間屋變"空"宅仲大件事 蝕幾千買個安心快D送個溫神走~

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章 畀面勳章

補一個月+機票即刻炒

禁止訪問

大宅

珍珠宮

引用:回覆+小紅梅+的帖子 我都嚇到死咁滯,邊度

原帖由 ckbb630 於 12-11-06 發表
回覆 小紅梅 的帖子

我都嚇到死咁滯,邊度黎得切反應,第一時間只想保護佢即刻揾條毛巾包住佢,見佢只係呆 ...
唔好同佢睇醫生,費是有病歷,炒啦

首頁

尾頁

跳至