自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

奶奶叫我同老公買吊咀送俾老公表妹十八歲生日,佢話最好40份左右,請問幾錢係合理價錢?咩color又有無好大分別?記得bk好多人都識睇鑽石,請大約教下我好嗎?謝謝

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

回覆:請幫忙,想問買鑽石的事

嘩,生日都咁重手,較為好的colour好似都近兩萬。我諗最少都萬五

禁止訪問

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:嘩,生日都咁重手,較為好的colour好似都近

原帖由 Chcajo 於 12-11-06 發表
嘩,生日都咁重手,較為好的colour好似都近兩萬。我諗最少都萬五

...
謝謝,咁真係大鑊,唔買鑽石唔價仲話去睇下添,40份都要成萬咩?唔係卡卡聲才上萬的嗎?

男爵府

18歲生日都咁重手

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

alphabetagamma 發表於 12-11-6 16:11
謝謝,咁真係大鑊,唔買鑽石唔價仲話去睇下添,40份都要成萬咩?唔係卡卡聲才上萬的嗎?

...
abc 18歲表妹生日都咁大手筆呀!!

40份你唔係要證書追求col 果d!! 平平地都總有選擇o既~~

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:點解買鑽石喔?水晶唔得?水晶都有好多顏色

原帖由 LamKin 於 12-11-06 發表
點解買鑽石喔?水晶唔得?水晶都有好多顏色揀
這個表妹係奶奶女家在港的少數親人,亦係唯一一個姨甥女,佢話十八歲好重要。佢話鑽石好呀,佢地上海人去飲個早茶都戴曬首飾架,我就係咁好鑽石

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:alphabetagamma+發表於+12-11-6+16:1

原帖由 lily_liu817 於 12-11-06 發表
abc 18歲表妹生日都咁大手筆呀!!

40份你唔係要證書追求col 果d!! 平平地都總有選擇o既~~
奶奶有講過d color咁即係平定貴呀?係老公表妹,不是我表妹。

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

18歲生日水吾水貢重手呀,好有米架?

珍珠宮

依家30份都要12000,
仲要係低色 (I, J....),

你諗諗...

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:18歲生日水吾水貢重手呀,好有米架? +

原帖由 lambing 於 12-11-06 發表
18歲生日水吾水貢重手呀,好有米架?
奶奶海派大器,佢咁同我講,我唔知要用幾錢架,即係一定過萬架?

伯爵府

回覆 alphabetagamma 的帖子

普通料都要6-7萬一卡.... 仲要係識人買淨石頭, 即唔係周XX果D

水晶宮

alphabetagamma 發表於 12-11-6 16:11

...你係大富之家嗎?colour 有D,E F G,H, I, J,.....但H之後會比較黃,重要睇石會花程度,過得去都要二萬到,生日都甘重禮,你6299生曰咪更..........

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

最人比人規定買乜野做禮

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:依家30份都要12000,仲要係低色+(I,+J....),

原帖由 Nino 於 12-11-06 發表
依家30份都要12000,
仲要係低色 (I, J....),
咁我咪上左賊船囉要成萬架,記得我堂妹2004十八歲生日,我送周小福吊咀,有三粒石的,都係唔洗五千

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:alphabetagamma+發表於+12-11-6+16:1

原帖由 HLDMaMa 於 12-11-06 發表
唔係架,佢地好鍾意珠寶架,去飲茶都藍寶紅寶鑽石放上身,但唔有錢架,有錢就唔會連買鑽石都唔識同唔知價啦

珍珠宮

alphabetagamma 發表於 12-11-6 16:22
咁我咪上左賊船囉要成萬架,記得我堂妹2004十八歲生日,我送周小福吊咀,有三粒石的,都係唔洗五千 ...
鑽石呢兩三年升到阿媽都唔認得...
幾年前30分都係6000左右....

家下真係買唔落手

alphabetagamma  我暈暈地  發表於 12-11-6 16:30

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alphabetagamma 發表於 12-11-6 16:16
奶奶有講過d color咁即係平定貴呀?係老公表妹,不是我表妹。

d color係最高色嚟架.....

珊瑚宮

環保接龍勳章

原帖由 uhtcl2006 於 12-11-06 發表
d color係最高色嚟架.....
暈了又要諗方法推奶奶了

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至