懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地雖然唔係同佢住, 但佢一黎親就爭住湊我個囡, 黎到我屋企見到我個囡瞓緊教都借啲二要抱佢, 我會喺餵奶前換片再開奶, 99就爭住要換片, 見個囡係咁喊肚餓 我咪去開奶囉, 但囡囡v左佢竟然抹都唔抹就包番條新片 條舊片又唔掉, 我見佢咁踴躍咪由佢搞我就去抖下瞓覺囉, 點知到下餐阿囡喊肚餓, 佢又係咁抱住我個囡, 但叫入房叫我開奶, 真係無名火起, 成日話黎幫手湊孫,黎到就真係淨係羈住我個囡, 我想掂下佢嘅機會都無, 淨係好似妹仔咁執晒佢啲手尾 仲有佢講野好粗魯好掘, 成日稱呼我做老母, 叫我個囡做 條靚妹(不能盡錄)。。。
但另一方面, 佢又買好多野俾我個囡, 又俾錢請多個月陪月俾我。。。但就成日同我爭囡湊, 老實講我呷醋囉
我寕願唔洗佢幫手,
宜家因為某啲原因佢唔可以喺我反工後幫我湊囡(好彩。。。佢住得好遠), 咁我就叫我阿媽遲啲辭左份工幫我湊囡, 我好驚到時佢又話湊得又爭住湊。。。(雖然我老公都覺得俾我阿媽湊好啲)
總括黎講啲99都唔知點解都騎騎呢呢。。。

子爵府

回覆:99成日覇住我個女!!!

反而我姑奶係咁,成日搶左我個女,連滿月個日都抱走我個女話帶佢出街,冇問過我好唔好,搞到d人只係話姑媽揍得你好唔好呀?好似我唔係亞媽咁

大宅

你99都好啦~~我99成日只會同佢玩, 又唔幫手, 重無野買過比佢, 真係衰到無人有~!!!!!

大宅

D99係咁架啦,我果個仲好笑,叫阿仔靜係認住佢,當我透明?咁鐘意自己生返個啦

男爵府

陪月勳章

bbq_swing 發表於 12-11-20 14:23
反而我姑奶係咁,成日搶左我個女,連滿月個日都抱走我個女話帶佢出街,冇問過我好唔好,搞到d人只係話姑媽 ...
嘩, 問都唔問你俾唔俾就自己抱左個b出街, 姑9都咁??? 俾我我一定唔會俾佢咁做!!

別墅

我99都係咁 我勁呷醋 不如佢自己生la

水晶宮

Joebb1225 發表於 12-11-20 13:26
我地雖然唔係同佢住, 但佢一黎親就爭住湊我個囡, 黎到我屋企見到我個囡瞓緊教都借啲二要抱佢, 我會喺餵 ...
我坐月時我媽過黎陪我坐月, 我奶奶放假就會上黎睇我同bb, 雖然我奶奶會幫手換片開奶餵奶, 但呢d野自己做返我又覺得冇乜問題喎..... 而且你奶奶仲會比錢請陪月比你, 又買好多野比bb, 咁都算對你不薄丫~ 平心而論, 佢唔係成日見到個孫, 一上黎就想抱多d咁都係人之常情o者, 又唔好講到霸咁嚴重~

至於你話佢粗言粗語, 其實好多老人家都會咁, 佢地做左幾廿年人, 講左幾廿年粗言粗語, 口頭蟬, 難改o者.... 呢樣你可以叫你老公開口, 叫你奶奶o係bb面前收下口, 因為bb大個d大人講乜佢就會跟口水尾

伯爵府

不如正面d喇, 奶奶肯幫你湊下抱下其實好過好多jm喇~
雖然佢做野係拿西d, 但出發點都係為BB好既
你同佢講下囉, 換片唔抹好易有敏感等等... 老人家氹下傾下教下~~
唔好勞氣唔好唔開心... 難得可以休息下.......

咁諗係咪好d呢???
   每日都咁開心!!!

子爵府

引用:Quote:bbq_swing+發表於+12-11-20+14:23+反

原帖由 hoiching0516 於 12-11-20 發表
嘩, 問都唔問你俾唔俾就自己抱左個b出街, 姑9都咁??? 俾我我一定唔會俾佢咁做!!
...
係架,成日搶住抱呀,又成日帶佢出街比d人見下咁呀,好似佢生咁

別墅

我嗰個都係,我同個女出街換好衫,佢次次都話,呢件唔好睇呀,等嫲嫲同你换過件啦,我話唔洗,佢就話個女着到唔知似乜,再嘗試攞衫同佢換,我話件衫無問題唔洗換,佢扮聽唔到,之後特登un un腳睇電視。

別墅

把聲又大,聽到都煩,成日問我個女同唔同佢瞓,個女要我抱,佢就發脾四同我個女講,話"好,你阿媽返工無人湊你,你唔好搵我。" ps 我個女2歲

大宅

引用:Quote:Joebb1225+發表於+12-11-20+13:26+我

原帖由 cherrieloy 於 12-11-20 發表
我坐月時我媽過黎陪我坐月, 我奶奶放假就會上黎睇我同bb, 雖然我奶奶會幫手換片開奶餵奶, 但呢d野自己做返 ...
但有時都話唔到咁多, 真係驚佢教壞我個囡mouth:

大宅

引用:Quote:Joebb1225+發表於+12-11-20+13:26+我

原帖由 cherrieloy 於 12-11-20 發表
我坐月時我媽過黎陪我坐月, 我奶奶放假就會上黎睇我同bb, 雖然我奶奶會幫手換片開奶餵奶, 但呢d野自己做返 ...
但有時都話唔到咁多, 真係驚佢教壞我個囡mouth:

大宅

引用:把聲又大,聽到都煩,成日問我個女同唔同佢

原帖由 CareyTang 於 12-11-20 發表
把聲又大,聽到都煩,成日問我個女同唔同佢瞓,個女要我抱,佢就發脾四同我個女講,話"好,你阿媽返工無人 ...
唔知點解佢地講野要咁大聲, 明明我個囡瞓著都俾佢嚇醒

男爵府

我99把口仲賤,成日同我個囡講:你老母乜…………都算~仲叫我囡踼我!!

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

如果我99霸住bb,換片沖凉咩都做曬就好了。

bigbigsnake  agree no more!!!  發表於 12-11-21 14:10

大宅

99 肯俾$妳請陪月,巧幸福呀

別墅

回覆:Joebb1225 的帖子

除咗講嘢大聲,行路仲大聲呀,我瞓着咗都比佢啲拖鞋聲嘈聲!!細個擦地行路阿媽都會話我啦!洗完手唔抹手就熄燈。個女比蚊咬就用啲大陸嘢同佢揸,我話唔好,唔知有無水銀,佢話佢揸咗幾十年。

大宅

有時唔係想抹殺晒佢嘅好處, 但大部份時間都好難同佢溝通到, 始終大家嘅湊仔理念唔同, 又唔可以好似自己阿媽咁直接同佢講, 廢事話多兩句大家個心唔舒服, 唉。。。

別墅

回覆:Joebb1225 的帖子

十分同意你既講法!!

首頁

尾頁

跳至