2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位媽媽,今日會降到13度,小心bb冷親呀!街上面好多人個鼻都開咗水喉咁..... 自己都唔好冷親,唔好傳染比bb麻~ 我c6就中咗招啦!

言歸正傳,我想問吓各位買咗羽絨/棉襖比bb嘅,你哋會唔會洗吓佢先比bb着架?

珍珠宮

引用:各位媽媽,今日會降到13度,小心bb冷親呀!

原帖由 Katzecat 於 12-12-05 發表
各位媽媽,今日會降到13度,小心bb冷親呀!街上面好多人個鼻都開咗水喉咁..... 自己都唔好冷親,唔好傳染比 ...
你小心身體啊
新買咩衫都要洗呀,bb會食衫領衫袖。特別係羽絨,動物毛喎,你夠膽唔洗咩。。。

輸入搜索內容

男爵府

BK Milk勳章

回覆 anna_my_baby 的帖子

羽絨可以點洗?

珍珠宮

PiscesMama 發表於 12-12-5 14:50

羽絨可以點洗?
就咁機洗,人地話一機只可洗一件,有乾衣機用乾衣機加網球打鬆,我無乾衣機,就咁掛起風乾掛2日,一日兩次用衣架打鬆,洗完暖過之前~我全部都係咁洗的!
人地話D小朋友唔打唔鬆化,其實羽絨都係一樣~

輸入搜索內容

男爵府

BK Milk勳章

唔該曬,Haha。人地送左件名牌子如果放落洗衣機洗,我怕洗壞就死。仲有無其他方法?

珍珠宮

PiscesMama 發表於 12-12-5 15:09

唔該曬,Haha。人地送左件名牌子如果放落洗衣機洗,我怕洗壞就死。仲有無其他方 ...

咁拎出街乾洗,著完一季收埋之前先試下自己洗~
其實我自己果件哥輪脾亞2千幾蚊我都係咁洗架~~
輸入搜索內容

男爵府

各位媽媽,今日會降到13度,小心bb冷親呀!街上面好多人個鼻都開咗水喉咁..... 自己都唔好冷親,唔好傳染比 ...
我一定會洗過晒先俾BB著,連布書,布公仔,只要過

男爵府

未寫完唔小心send左只要係BB著嘅嘢,玩嘅嘢我都一定洗。布書,公仔,玩具咩都洗一餐。

男爵府

引用:Quote:PiscesMama+發表於+12-12-5+14:50+回

原帖由 anna_my_baby 於 12-12-05 發表
就咁機洗,人地話一機只可洗一件,有乾衣機用乾衣機加網球打鬆,我無乾衣機,就咁掛起風乾掛2日,一日兩次 ...
我都系咁洗㗎,斯元媽咪,我地系同道中人喎。

大宅

回覆:BB羽絨/大衣

售貨姐姐話羽絨只可以落洗衣粉,唔好用洗衣液同柔順濟

子爵府

回覆 Katzecat 的帖子

我野左比但但, 佢2行 mucus左幾日啦... 不過好精神, 係幫佢清理果時困難D...

我哋呢排落大雪... 聽朝得返-11度... 但都係同佢著普通衫, 加一件bodysuit, 同埋carrier winter cover... 最緊要都係wear a hat 同埋scarf... 咁就好夠架啦...

反而我驚佢著得太多衫... 哈哈...

男爵府

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+12-12-05+發表各

原帖由 GLADYS小星星 於 12-12-05 發表
未寫完唔小心send左只要係BB著嘅嘢,玩嘅嘢我都一定洗。布書,公仔,玩具咩都洗一餐。

...
我咩都有洗架,不過試過掉咗個枕頭仔去洗,啲棉花走埋晒一舊。尋晩開機去先,洗前先記得去望吓個標籤,原來係可以機洗架!

男爵府

引用:回覆+Katzecat+的帖子 我野左比但但,+佢2

原帖由 Bubblegumbb 於 12-12-06 發表
回覆 Katzecat 的帖子

我野左比但但, 佢2行 mucus左幾日啦... 不過好精神, 係幫佢清理果時困難D...
-11? 諗起都興奮呀!係咪落梗大雪呀?好耐無去過睇落雪啦!

男爵府

引用:售貨姐姐話羽絨只可以落洗衣粉,唔好用洗衣

原帖由 ^Vivi^ 於 12-12-06 發表
售貨姐姐話羽絨只可以落洗衣粉,唔好用洗衣液同柔順濟
我落咗洗衣液啦! 不過我估我嗰件唔係羽絨! 滿月時人哋送架!

男爵府

引用:+本帖最後由+anna_my_baby+於+12-12-5+15:1

原帖由 anna_my_baby 於 12-12-05 發表
乾洗怕唔怕呢?係咪會噴啲藥水係件衫度架?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+anna_my_baby+於+12-12-05+發

原帖由 Katzecat 於 12-12-06 發表
乾洗怕唔怕呢?係咪會噴啲藥水係件衫度架?
又好似係,乾洗落好多化學劑

輸入搜索內容

男爵府

BK Milk勳章

回覆 GLADYS小星星 的帖子

件3好靚呀!係邊到買,幾錢?

男爵府

引用:回覆+GLADYS小星星+的帖子 件3好靚呀!係

原帖由 PiscesMama 於 12-12-06 發表

我都覺得好靚,系藍藍契媽送俾佢㗎佢系日本個間UNlQLO買㗎。

男爵府

引用:回覆+GLADYS小星星+的帖子 件3好靚呀!係

原帖由 PiscesMama 於 12-12-06 發表

我都覺得好靚,系藍藍契媽送俾佢㗎佢系日本個間UNlQLO買㗎。

男爵府

BK Milk勳章

即係香港無得買

首頁

尾頁

跳至