自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢地係地鐵問路...唔識搭去金鐘...咁岩我又去金鐘...就陪佢地慢慢行...係北角帶佢地行直路..
同係金鐘帶佢地搵電梯(果度裝修緊,好多電梯都封左)..

一路聽佢地講...2個都冇乜朋友...老公唔係度..
仔女孫又各有各忙...
所以得閒2個老朋友會周圍去..
不過記性唔好...佢地就孖住一齊問路..

我係度諗...如果我老左...
老公唔係身邊..仔,孫又要返工返學...
我一個人會點呢
唔知將來我有冇佢地咁好朋友既朋友...
會閒時孖住周圍去呢?

依家朋友唔係冇..不過好多時都各有各忙..
一年2,3次聚會就算...平常都係FB傾下...
真係冇幾何相聚

你地又有冇依D可以老左做伴既好朋友呢?

MKma  冇  發表於 12-12-13 15:52
BB200200    發表於 12-12-13 15:51
961123    發表於 12-12-13 15:15

子爵府

回覆:今日遇到2個婆婆...

而家冇, 不過可能到时就會有呢,到我老左d,我會做多d義工,再老就入老人院,我估到时會有公公婆婆陪我打麻將掛。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

老左應該都會有好朋友相伴,只要KEEP住大家有聯絡的話
I 大蚊豬   

珍珠宮

有....我伴娘......

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

呢的係緣分
諗咁長遠冇用
有固然好
冇,亦冇辦法

男爵府

隨緣啦

子爵府

回覆:月希 的帖子

而家冇,唔知以後有冇緣有

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

無~
唔識打麻雀,連想揾三姑六婆搭句咀嘅機會都無

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

太長遠既事無人知

但人要活得精彩,可能到時世界又唔同左架喇

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

到時在網開個孤獨group 一起參與。

男爵府

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

係....之前有一個要好到不得了ge朋友,大家嗰時都有講笑話唔知友情會唔會keep到我地老嗰日,點知我未結婚已經友誼不在........

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:月希 的帖子

我無朋友呀,到時先算

珍珠宮

大廚勳章

引用:而家冇,+不過可能到时就會有呢,到我老左d

原帖由 baby_ju 於 12-12-13 發表
而家冇, 不過可能到时就會有呢,到我老左d,我會做多d義工,再老就入老人院,我估到时會有公公婆 ...
我相信都係咁,而家人人各有各忙,但將來個個仔大女大清閒一點嘅時候,就會組隊去玩

珍珠宮

大廚勳章

引用:係....之前有一個要好到不得了ge朋友,大家

原帖由 丫雅 於 12-12-13 發表
係....之前有一個要好到不得了ge朋友,大家嗰時都有講笑話唔知友情會唔會keep到我地老嗰日,點知我未結婚已經 ...
知否世事常變,變幻原是永恆…

別墅

冇,so sad

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

朋友都講緣分, 每個時段有唔同的朋友,

翡翠宮

都末日咗啦,無得凜架喇

我同家姐細妹好friend架,到時咪一整烏啄啄去街玩吓捉迷藏囉

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

唔知將來會點, 不過有時諗下, 就算阿女得閒都唔好成日黐住阿女(咁佢搵我我就梗係歡迎啦), 身體健康嘅話就去做下義工, 接觸多d社會, 識多d老友記, 唔好日日呆響屋企玩自閉

首頁

尾頁

跳至