婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我同6299住
99好很煩, 做任何事(行,企,坐, 飲水...) 都要理> <
今朝我响自己個衣櫃搵衫準備出街, 佢晨運完返嚟見到我問响度我執咩, 我覺得佢好無聊就無答, 幾秒之後佢又問多次我都係唔答佢, 痴線架, 個櫃同D衫都係我嘅, 咁都關佢事咩??!!

99為什麼總是要經妳理?

別墅

回覆:萌貓 的帖子

你當佢關心你,咁心理上會好過d

別墅

回覆:我家有個總經理

我99都係咁,煩到,真係咩都關佢事咁

大宅

回覆:萌貓 的帖子

我99都係咁,著咩衫瞓覺都管,食幾多條菜又管,連我幾點沖涼都管,死未?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我99都係咁,著咩衫瞓覺都管,食幾多條菜又

原帖由 cph_cs 於 12-12-24 發表
我99都係咁,著咩衫瞓覺都管,食幾多條菜又管,連我幾點沖涼都管,死未?

...
我太奶奶都係咁,佢應該係太悶,雖然我明白佢,但都係無彩佢

伯爵府

佢成日都話以前後生做得有幾辛苦, 而家退咗休响屋企歎吓咪好囉! 而家有人(我)做 又唔信人, 自己又做得唔好 (勁那西, 求Q其) 又要我執手尾
我做每一樣嘢佢都要加意見, 有時好獨裁咁要跟佢意思做, 成日覺得自己啱晒, 到衰咗又唔肯認!!好討厭, 直頭煩到想死

waiwaiffff    發表於 13-2-18 00:44

複式洋房

引用:我99都係咁,著咩衫瞓覺都管,食幾多條菜又

原帖由 cph_cs 於 12-12-24 發表

...
Me too

大宅

你可以諗你99係關心你,但我99係旁白員,總之比你見到你做乜,佢係會同你做旁白,例如: 我由個廳到行去廁所啦!99會開始旁述: "嗯,行去邊呢,去廁所,嗯,係啦,頭先係咪飲太多水,去啦,急就去廁所啦!" 又例如食飯我夾條菜,佢又開始旁述:"係啦,食菜好呀,你嗰條靚呀,食下菜啦!" 我上車刪門,99旁述:" 道門好重架,你又刪到喎,其實係電門,襟制刪都得,但你用手刪都得既……… (一路講我刪門講左20分鐘,講到落車) 我完全唔覺得佢關心我,究竟佢幾時先可以靜啲呢

ilovechokchok  我係你晨早癲左....  發表於 13-2-16 00:58
gracechanbb  介紹鐘景輝比佢識  發表於 13-2-15 12:30

大宅

引用:你可以諗你99係關心你,但我99係旁白員,總

原帖由 gigiyoung 於 12-12-26 發表
你可以諗你99係關心你,但我99係旁白員,總之比你見到你做乜,佢係會同你做旁白,例如: 我由個廳到行去廁所 ...
你99可能係我99的姊妹!!一級旁白員

大宅

引用:我同6299住99好很煩,+做任何事(行,企,坐,+

原帖由 萌貓 於 12-12-16 發表
我同6299住
99好很煩, 做任何事(行,企,坐, 飲水...) 都要理> <
今朝我响自己個衣櫃搵衫準備出街, 佢晨運完 ...
哈哈哈哈,好認對你個標題!我99,鍾意偷聽我講電話,聽完會問返我!我執野,一來問我執咩,二來就係佢自己諗當真,例如:我坐完月執返少少無用嘅衫同阿b搽面支cream返娘家,佢問完我執咩之後就話,:(!坐月掛住屋企要即刻返去,同丫b遠走高飛!)我本來估佢講笑,點之隔半個鍾,老公打俾我問我做咩發脾氣執野走!佢說話不太友善添!激到我紮紮跳!!

萌貓  嘩! 妳99諗多咗喇   發表於 12-12-27 20:12

大宅

引用:Quote:原帖由+萌貓+於+12-12-16+發表我同62

原帖由 BillBill_Nicole 於 12-12-27 發表
哈哈哈哈,好認對你個標題!我99,鍾意偷聽我講電話,聽完會問返我!我執野,一來問我執咩,二來就係佢自己 ...
你99真係超有想像力。
其實一間屋真係唔可以有兩個女主人!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 gigiyoung 於 12-12-26 發表
你可以諗你99係關心你,但我99係旁白員,總之比你見到你做乜,佢係會同你做旁白,例如: 我由個廳到行去廁所 ...

可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

水晶宮

完全明白,因為我媽都係咁.
但基於孝義,我都盡量比個簡短既回應比佢,
例如,係呀.......執緊野呀......執衫呀......

樓主,你完全唔應你99,佢會唔會係你C6面前投訴你?

伯爵府

Meryl 發表於 12-12-26 21:35
你99可能係我99的姊妹!!一級旁白員

佢真係好得閒

伯爵府

adelalabb 發表於 12-12-27 07:56
你99真係超有想像力。
其實一間屋真係唔可以有兩個女主人!

講真, 我一直都覺得自己係住客

伯爵府

回覆 方方媽媽 的帖子

哈哈, 唔會啦~
C6同姑9佢哋都係咁架 有D嘢真係唔駛回應佢, 根本唔關佢事, 知道又點呢???

子爵府

我99又係乜都要理,點晾衫要理,褲晾邊邊衫晾邊邊又關佢事,我著咩色衫又要理,對住佢人都癲

伯爵府

LubiLubi 發表於 12-12-27 22:27
我99又係乜都要理,點晾衫要理,褲晾邊邊衫晾邊邊又關佢事,我著咩色衫又要理,對住佢人都癲

...

又會咁似嘅, 有幾次都係我晾完衫99佢又大執位, 唔啱佢心意...
而家同6299 D衫分開洗, 佢就無理囉~
仲有試過臨出街被99要求我換過晒D衫添呀 死未!!

子爵府

引用:Quote:LubiLubi+發表於+12-12-27+22:27+我9

原帖由 萌貓 於 12-12-28 發表
又會咁似嘅, 有幾次都係我晾完衫99佢又大執位, 唔啱佢心意...
而家同6299 D衫分開洗, 佢就無理囉~
...
不過好在吾係住埋一齊,米先我會發癲

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至