自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我最怕牙醫,所以咁耐以黎都無洗過牙。
C6每年都洗一次牙,佢都叫我要去定期檢查,但一諗到瞓係張椅,擘大個口比D燈照住真係好驚。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都冇洗牙既習慣, 我D牙唔好, 醫生話洗牙一定會痛, 但我都book左月尾去洗

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

禁止訪問

男爵府

回覆:一心一意 的帖子

一年一次

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 一心一意 的帖子

之前嘅牙齒護理做得唔好, 舊年終於做左一只杜牙根, 補左兩只,以後一定要每年洗一次~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

禁止訪問

回覆:你地有無洗牙既習慣?

子爵府

一年洗一次,啲牙跟你一世,唔保養好點食好野丫

大宅

好媽媽勳章

有,一年一次。清除牙垢,check 下有無蛀牙,可以及早補救。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

一心一意 發表於 13-1-16 17:02
我最怕牙醫,所以咁耐以黎都無洗過牙。
C6每年都洗一次牙,佢都叫我要去定期檢查,但一諗到瞓係張椅,擘大 ...

有, 一年洗一次.

珍珠宮

回覆:一心一意 的帖子

無,我都怕看牙醫,但今個星期六都要去洗一次

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我每半年洗一次牙.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都超驚整牙,真係有事先至唔去唔得。牙醫講,耐唔洗牙就當然痛,洗開就唔會。其實呢個道理我係明,但要克服仲係有難度。

樓主,真係要克服架,牙齒好重要,脫一隻少一隻!一齊加油啦!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我冇呀~~ 20幾歲人,上下排牙都有問題了

男爵府

2018復活節勳章

我尋日去睇牙E,唔睇都還好,一睇原來有4隻蛀牙,仲另加2隻智慧牙生得唔好及蛀咗要剝。。。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

上個月係我十幾年冇去洗牙後既第一次
真係痛到標眼水 , 仲補左3隻牙 !
姑娘叫我一年好記住洗一次喇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

有定期洗

男爵府

我又係好驚睇牙醫, 對上一次洗牙已經係6年前既事。但上星期突然牙痛....肉眼都見到隻大牙有個好大既洞...攪到旁邊既牙痛紅腫, 一講野/食野隻牙就會HI到D牙肉, 勁痛, 唔睇牙醫都唔得啦.....入到去睇牙時, 勁緊張啦..當牙醫同我洗牙時, 我直頭驚到咬住左一支吸血水這枝管 哈哈~ 經過今次之後, 我會KEEP住一年洗牙一次, 其實都冇咩值得咁驚既...

象牙宮

EVA222 發表於 13-1-16 17:06
一年一次,夠期姑娘會電我,洗完成口沙,如果有80歲命,副牙有排用,牙齒護理好重要. ...

男爵府

畀面勳章

有,不過好耐一次。

阿尼陀佛  enjoy enjoy

首頁

尾頁

跳至