自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

早幾日搭地鐵,由荔景上車,我先上左車,得1個位,係關愛座(旁邊成行全部係外藉遊客坐左),我冇坐,因我後面有公公婆婆,

公公行到過黎,就叫佢老婆坐,然後對面有人讓比公公坐,

點知比個大陸女人坐左婆婆個位,伯伯就好嬲,話點解同老人家搶位,然後外藉小朋友(約4歲),自己主動讓比婆婆坐,

個陸女人仲全程車鬧亞伯,話而家亞婆有位坐,做乜亞伯仲要鬧佢。。。鬧左15分鐘左右

(未完)

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:早幾日搭地鐵,由荔景上車,我先上左車,得

原帖由 sweet_baby0921 於 13-01-30 發表
早幾日搭地鐵,由荔景上車,我先上左車,得1個位,係關愛座(旁邊成行全部係外藉遊客坐左),我冇坐,因我後 ...

simple is the best~

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

sweet_baby0921 發表於 13-1-30 21:26
早幾日搭地鐵,由荔景上車,我先上左車,得1個位,係關愛座(旁邊成行全部係外藉遊客坐左),我冇坐,因我後 ...
啲B6家陣重敢咁口臭,真係唔怕喺地鐵比人圍剿佢咩!?家下香港同人共憤woh,又買唔起樓,又無奶粉,過年食品又要同佢地搶

男爵府

當時車上除左外藉遊客,就係大陸遊客...跟住香港的,只有我同果對公公婆婆..

個大陸女人不停鬧亞伯,話亞伯好話佢,

亞伯話:你睇唔到呢個位係老人家坐架咩? 而家亞婆有位坐,係外國人讓,你係中國人,點解你都唔幫中國人??

大陸婆依然狂鬧,
亞伯就話:你咁衰,等我影你上FACEBOOK...(然後亞伯拎左部IPAD出黎) 亞伯80歲左右...真係好鬼型..

而我同老公一直都單單打打個大陸婆,佢都當聽唔到,

到亞伯落車,個大陸婆仲要攞尾彩, 同亞伯講: 亞伯,你咁快落車拿? 做乜唔坐耐D?
你咁緊張個位,我仲以為你諗住坐過世喎!!

而我忍唔住鬧爆個大陸女人: 你好喇喎,唔理你咩人,總之你黎香港,要守香港規則,我唔理你大陸係點樣, 香港呢個位係比老人家坐,你同老人家搶位,仲要鬧人? 你估呢度係大陸?

話人歧視大陸人,但你有無諗過,點解人地歧視你?
人地外國遊客幾歲,唔洗父母叫都識讓座, 你同老人家搶位,仲鬧人?

但個大陸婆好厚面皮...當聽唔到算數=.=

男爵府

回覆:太過份喇!!!!

你坐佢隔離,b6至鐘意爭,同佢鬥争!

別墅

亞伯真係好鬼型
大陸人真係好黑人憎...乜都搶一餐

大宅

sweet_baby0921 發表於 13-1-30 23:20
當時車上除左外藉遊客,就係大陸遊客...跟住香港的,只有我同果對公公婆婆..

個大陸女人不停鬧亞伯,話亞伯好 ...

行得走得, 偏偏搭一程車企陣就唔得, 同老人家爭櫈坐

乜都要爭一餐, 真係唔知個醜字點寫

最好拍埋段片, 放上youtube, 等d人圍剿呢件"國寶"

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

b6啲人出晒名面皮厚,見到呢啲情況,真係好谷氣

子爵府

個大6人真係厚面皮
樓主好叻! 識得鬧爆佢
我睇你描述都想大巴大巴車埋去個大6哩度

侯爵府

男爵府

royalstationhk 發表於 13-1-30 23:26
行得走得, 偏偏搭一程車企陣就唔得, 同老人家爭櫈坐

乜都要爭一餐, 真係唔知個醜字點寫
亞伯就係想影佢, 但兩個大陸朋友,即刻擋住亞伯,
佢D說話真係十級賤格, 我都好想放佢上網

男爵府

hashtag影視迷勳章

樓主同阿伯都好有型

大宅

sweet_baby0921 發表於 13-1-30 23:33
亞伯就係想影佢, 但兩個大陸朋友,即刻擋住亞伯,
佢D說話真係十級賤格, 我都好想放佢上網
...

做得出怕咩俾人影, 咁即係連佢地自己都覺得身有屎
我相信點都會有人影到, 只係想唔想放上網咁解啫

禁止訪問

翡翠宮

引用:亞伯真係好鬼型大陸人真係好黑人憎...乜都

原帖由 emily198825 於 13-01-30 發表
亞伯真係好鬼型
大陸人真係好黑人憎...乜都搶一餐

公爵府

b6

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:早幾日搭地鐵,由荔景上車,我先上左車,得

原帖由 sweet_baby0921 於 13-01-30 發表
B6真係!:;pppp::;pppp:

子爵府

回覆 sweet_baby0921 的帖子

有無人幫拖鬧番個Big6? 點解佢地甘無恥, 間中係BK見到有D JM話係國內搭車反而有人讓座但點解佢地落親黎個D都要爭位坐?

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至