自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

本身用緊Xperia U,但係UP左4.0後,部機好慢,想買過部,想要mon靚同影相ok

LG Optimus G 怕易壞
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4531/49264/1/

Google Nexus 4 影相唔掂同埋部機個樣有點...
http://www.ringhk.com/report2.php?id=6292
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4531/48763/

Docomo/Panasonic P-02E 我鍾意略略偏曖mon,但擔心保養問題
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=586&t=3197002&m=f&last=41736809

子爵府

請問大家有無推介,用緊邊部呢?

大宅

回覆:想買電話,大家有咩推介呢?

用緊Samsung galaxy advance. 都唔錯。等出note3

男爵府

引用:本身用緊Xperia+U,但係UP左4.0後,部機

原帖由 peoplepower 於 13-02-08 發表

本身用緊Xperia U,但係UP左4.0後,部機好慢,想買過部, ...
你上左4之後有冇reset過部機一次呀?要reset 先得架。note 2 啦

子爵府

twinsdady 發表於 13-2-9 09:39
你上左4之後有冇reset過部機一次呀?要reset 先得架。note 2 啦
Samsung 個MON呢兩三年都係唔準(白唔似白,黑唔似黑,藍好似深藍咁),所以無考慮
RESET部機? 咁我D APPS要D/L過WOR..不過上左4之後食電左好多就真

男爵府

一定唔會買lg

男爵府

引用:Quote:twinsdady+發表於+13-2-9+09:39+你上

原帖由 peoplepower 於 13-02-09 發表
Samsung 個MON呢兩三年都係唔準(白唔似白,黑唔似黑,藍好似深藍咁),所以無考慮
RESET部機? 咁我D APPS要 ...
佢會自動同妳download 過,不過啲game 冇晒啲level ,backup 左先,sony 都ok 吖.

男爵府

引用:一定唔會買lg

原帖由 arielxying 於 13-02-09 發表
一定唔會買lg
me 2, 用過兩次LG,都係超唔掂!我準備出xperia v, 因為sony 機影相靚D

子爵府

twinsdady 發表於 13-2-11 09:17
佢會自動同妳download 過,不過啲game 冇晒啲level ,backup 左先,sony 都ok 吖.
用緊Sony Xperia U,升左4.0後開個WHATSAPP影相都LOAD成分鐘咁濟..
我部野無黃MON反白MON果D問題

子爵府

kk0626 發表於 13-2-11 09:57
me 2, 用過兩次LG,都係超唔掂!我準備出xperia v, 因為sony 機影相靚D
Xperia V.有反白MON(Xperia TX個MON好過佢,係無防水)
其實Xperia Z都就出,不如睇下點先 (不過評測話XPERIA Z個MON唔及HTC Bufferfly)

侯爵府

會唔會考慮水貨機? 我c6 早排研究左一輪買左部韓國水貨機,質素絕對一流,拍得住note2添o 到我出左花紅時又買多部,而家晚晚掛住玩電話

子爵府

winner128 發表於 13-2-12 11:18
會唔會考慮水貨機? 我c6 早排研究左一輪買左部韓國水貨機,質素絕對一流,拍得住note2添o 到我出左花 ...
我諗緊買唔買日本水貨版LG Optimus G (Docomo L-01E),個樣靚過港行同韓水,但無4G
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/103/48524/

拍得住NOTE 2?邊方面?

侯爵府

peoplepower 發表於 13-2-15 08:52
我諗緊買唔買日本水貨版LG Optimus G (Docomo L-01E),個樣靚過港行同韓水,但無4G
http://www.eprice.com. ...

我買左部白色 sky a850, 部機影相 & 晝質真係一流, 又行到 4G, 雖然得 5.3 吋 mon 比 note 2 細少少, 但反而好渣手 d, 當然價錢係吸引我買既原因啦 !! 我 c6 早一個月響先達買 $3780 , 我等佢用下好唔好用先, 我遲兩個星期想買就冇晒貨, 所以我上淘寶 bid 由韓國寄 EMS 直送香港, $2750 人仔 包埋轉中文版 ~
詳細可參巧以下條 LINK.

http://3c.msn.com.tw/article/1301020067/1

claudiayumt    發表於 13-2-15 12:57

珍珠宮

畀面勳章

winner128 發表於 13-2-15 12:52
我買左部白色 sky a850, 部機影相 & 晝質真係一流, 又行到 4G, 雖然得 5.3 吋 mon 比 note 2 細少少, ...
請問出唔出到中文
龍鳳媽

侯爵府

回覆:arale1668 的帖子

轉左中文啦

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都要換機! 等緊xperia z!

子爵府

winner128 發表於 13-2-15 12:52
我買左部白色 sky a850, 部機影相 & 晝質真係一流, 又行到 4G, 雖然得 5.3 吋 mon 比 note 2 細少少, ...
Size幾好(嫌note 2太大),請問mon同影相質素如何呢?

子爵府

bkteapot 發表於 13-2-15 13:49
我都要換機! 等緊xperia z!
睇完評測,不敢抱厚望

侯爵府

咁HTC la,雖然我都用緊Sony,但之前嗰部係HTC,唔錯唔錯…

愈嚟愈冇記性

子爵府

ChinoB 發表於 13-2-15 15:05
咁HTC la,雖然我都用緊Sony,但之前嗰部係HTC,唔錯唔錯…

HTC mon好,影相都唔差,但係近來的機好似易壞,同埋個樣.....

首頁

尾頁

跳至