母乳餵哺

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手泵邊餵邊泵,呢個牌子幾夾我。見佢出左新version電雙泵就響Amazon訂黎試下,聽朝開機報告好唔好!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

我又用完Avent手泵先係AMAZON買這部 覺得好好用 快靚正 我泵3-5分鐘就泵完 係好嘈
未用過其他電泵唔知算唔算好, PHILIPS 的電池/MOTOR一定唔會差
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

男爵府

引用:我又用完Avent手泵先係AMAZON買這部+覺得好

原帖由 baby_rabbit 於 13-02-21 發表
我又用完Avent手泵先係AMAZON買這部 覺得好好用 快靚正 我泵3-5分鐘就泵完 係好嘈
未用過其他電泵唔知算唔 ...
我一路都係用呢部嘅舊版,都覺得快靚正。用過ameda同 medela mini,覺得呢部最好。mini又嘈又慢,真係泵到火都嚟埋。

子爵府

引用:我又用完Avent手泵先係AMAZON買這部+覺得好

原帖由 baby_rabbit 於 13-02-21 發表
未用過其他電泵唔知算唔 ...
3-5分鐘?你好快喎!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

引用:+本帖最後由+Harubi+於+13-2-21+13:06+編輯

原帖由 Harubi 於 13-02-21 發表

我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手 ...
要消毒幾耐?點樣消毒?

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-21+發表本帖

原帖由 carolksw 於 13-02-21 發表
要消毒幾耐?點樣消毒?
其實所有奶泵都係拆曬D配件放入奶樽消毒器度消毒,同奶樽一樣!

子爵府

引用:Quote:原帖由+baby_rabbit+於+13-02-21+發

原帖由 cwsarahtam 於 13-02-21 發表
我一路都係用呢部嘅舊版,都覺得快靚正。用過ameda同 medela mini,覺得呢部最好。mini又嘈又慢,真係泵到 ...
我都用過mini electric,嘈到無朋友有又痛,用左一次無用。Ameda我都OK,不過覺得扭黎扭去果兩粒掣有D煩。聽日剪綵呢個泵希望更啱我!

男爵府

我用舊款都覺得好好用,
成日心思思想買部新款係屋企用,
期待你的報告

大宅

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

多parts嗎?本來想買freestyle,但覺得佢太多parts,同埋d奶好似幾漏唔哂落個樽,我係窮媽,滴滴皆辛苦呀!

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

哎呀~好想試機呀,我已經有兩部philips duo喇,無得買,我不嬲都話飛記雙泵 (留意係一定要雙泵) 係最好用嘅機喇

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+cwsarahtam+於+13-02-21+發表

原帖由 Harubi 於 13-02-21 發表
我都用過mini electric,嘈到無朋友有又痛,用左一次無用。Ameda我都OK,不過覺得扭黎扭去果兩粒掣有D煩。 ...
Mini出名係最昆人嘅所謂雙泵。。。你見佢雙仲平過單頭swing就明喇

大宅

Harubi 發表於 13-2-21 13:01
我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手泵邊餵邊泵,呢個牌子幾夾我。見佢出左新versio ...

我都喺AMAZON買左, 但佢係兩腳插, 想問下喺香港用要加個咩野插蘇?

大宅

回覆:Harubi 的帖子

amzon關於母嬰產品,唔係唔可以寄美國以外嘅地方咩?

子爵府

引用:amzon關於母嬰產品,唔係唔可以寄美國以外

原帖由 BbChinChin 於 13-02-21 發表
amzon關於母嬰產品,唔係唔可以寄美國以外嘅地方咩?
唔係呀,我星期日訂,今日DHL左黎屋企啦!我諗要睇賣家,我個泵係Amazon LLC發貨,唔係其他賣家。

子爵府

引用:Quote:Harubi+發表於+13-2-21+13:01+我屋企

原帖由 lovelybaby2012 於 13-02-21 發表
我都喺AMAZON買左, 但佢係兩腳插, 想問下喺香港用要加個咩野插蘇?
加個旅行萬能蘇!

子爵府

引用:多parts嗎?本來想買freestyle,但覺得佢太

原帖由 ayenchan 於 13-02-21 發表
多parts嗎?本來想買freestyle,但覺得佢太多parts,同埋d奶好似幾漏唔哂落個樽,我係窮媽,滴滴皆辛苦呀! ...
宜家睇配件應該少過佢嘅手泵,唔多嘢。

子爵府

引用:哎呀~好想試機呀,我已經有兩部philips+duo

原帖由 sbux 於 13-02-21 發表
哎呀~好想試機呀,我已經有兩部philips duo喇,無得買,我不嬲都話飛記雙泵 (留意係一定要雙泵) ...
我最鍾意佢個花瓣,對我好work!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-21+發表我都

原帖由 sbux 於 13-02-21 發表
Mini出名係最昆人嘅所謂雙泵。。。你見佢雙仲平過單頭swing就明喇
我朋友聽講mini已經係25年前嘅科技

我買mini係諗住出差用,見avent單電大部所以㨂咗mini,用咗一次就知金翅仆佳鳥

大宅

Harubi 發表於 13-2-21 17:17
加個旅行萬能蘇!

但我次次都搞到個萬能插燒左, 係咪個電壓唔啱香港用架?係咪是但一個萬能插都得架?

男爵府

Harubi 發表於 13-2-21 13:01
我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手泵邊餵邊泵,呢個牌子幾夾我。見佢出左新versio ...

請問可以用乾電嗎? 比起Ameda好用?

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊