2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

斯元上個月開始間唔中自己會拍手,平時我拍佢都會拍,今晚第一次淨係叫佢拍手,都識得拍。
仲同斯元爸爸一齊見證添~~

不過我又諗,既然識聽人指示,即係平時鬧佢都識聽啦~~竟然愈叫停愈要做~~!!@#&%
輸入搜索內容

大宅

回覆:識聽指示喇~

斯元好叻女呀!我家嵐嵐只識"俾返啜啜我"咁佢就會吐出嚟!唔知算唔算係一個指令呢

珍珠宮

Yuenmuic 發表於 13-3-7 01:31
斯元好叻女呀!我家嵐嵐只識"俾返啜啜我"咁佢就會吐出嚟!唔知算唔算係一個指令呢

...
算呀算呀!識"比比"都好叻呀!
而家我教佢應自己個名~~
輸入搜索內容

男爵府

我早幾日都試過叫佢望吓後面,佢真係會望,試咗幾次都work,我都同c6講其實佢明我哋講咩,只係聽完無理我哋啫…

珍珠宮

Katzecat 發表於 13-3-7 01:40
我早幾日都試過叫佢望吓後面,佢真係會望,試咗幾次都work,我都同c6講其實佢明我哋講咩,只係聽完無理我哋 ...
而家D BB真係丫‧‧‧
輸入搜索內容

男爵府

引用:斯元上個月開始間唔中自己會拍手,平時我拍

原帖由 anna_my_baby 於 13-03-06 發表
斯元上個月開始間唔中自己會拍手,平時我拍佢都會拍,今晚第一次淨係叫佢拍手,都識得拍。
仲同斯元爸爸一 ...
Great!! They of course understand.. But what I think that they are learning to control... Wing knows we call him . Know who is dada mama.. Knows what is no no means can\'t touch. He listens but still explore.. That\'s babe!!!

男爵府

回覆:anna_my_baby 的帖子

斯元好叻女呀,等ee錫啖先。藍藍未識拍手。不過佢攞住個波仔,我叫佢放系個玩具波仔入口個位置,佢會放入去。平時叫佢唔好做嘅嘢,佢會望我,我話,No,唔可以。佢會望返去,再望住我笑笑口。我重覆話No,佢就唔敢。但有時候睬我都傻佢系要曵。不過,見佢聽話個陣,系幾開心嘅。

子爵府

引用:斯元上個月開始間唔中自己會拍手,平時我拍

原帖由 anna_my_baby 於 13-03-06 發表
仲同斯元爸爸一 ...
kkk... I was gonna let u know too dd learnt to clap today... so funny when he does it nthg happens. he just sits on the bed and claps. kkk

珍珠宮

GLADYS小星星 發表於 13-3-7 08:46
斯元好叻女呀,等ee錫啖先。藍藍未識拍手。不過佢攞住個波仔,我叫佢放系個玩具波仔入口個位置, ...
藍藍真係好聰明呀!咁難o既指示都識聽!

雖然唔係D咩大事,不過對我黎講,每一日都花時間同佢講野、教佢野,第一次見到成果~~!!真係好滿足啊
輸入搜索內容

珍珠宮

Bubblegumbb 發表於 13-3-7 12:31
kkk... I was gonna let u know too dd learnt to clap today... so funny when he does it nthg happens. ...
但但叻叻!
斯元之前都係咁架,我成日好似傻婆咁做DRAMA教佢,clap clap係用黎表達開心o既,佢慢慢就識喇~~

輸入搜索內容

男爵府

引用:Quote:GLADYS小星星+發表於+13-3-7+08:46+

原帖由 anna_my_baby 於 13-03-07 發表
藍藍真係好聰明呀!咁難o既指示都識聽!

雖然唔係D咩大事,不過對我黎講,每一日都花時 ...
斯元叻D,識拍手,藍藍未識,淨系識拍枱成個黑社會講數咁。我最近成日教佢bye bye動作,佢只做過一次。次次bye bye 佢都唔做,浄系講bye bye。好鬼懶! 仲有可以教d咩?分享下。 補充下俾Auntie Anna知,藍藍學識左用學習杯飲水啦,好開心呀。

男爵府

BK Milk勳章

斯元叻女翹翹仲係一舊飯咁最叻只係識錫人

子爵府

引用:Quote:Bubblegumbb+發表於+13-3-7+12:31+kk

原帖由 anna_my_baby 於 13-03-07 發表
但但叻叻!
斯元之前都係咁架,我成日好似傻婆咁做DRAMA教佢,clap clap係用黎表 ...
me too... like a seal...

大宅

琳琳唔識拍手,不過問佢爸b喺邊會搵到出來!如果爸b唔係屋企就會望我地結婚相!爺爺,嫲嫲,阿叔,都識得搵!唔知算唔算係識聽呢!楂住波波識俾俾同入藍!(有個籃球架)不過每次叫佢入籃,佢都鍾意擺自己個頭入去

大宅

斯元好叻呀 我淨係叫Isa唔准咬我 佢都唔聽我講佢識聽 不過唔聽同哥哥一樣

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+anna_my_baby+於+13-03-07+發

原帖由 GLADYS小星星 於 13-03-07 發表
斯元叻D,識拍手,藍藍未識,淨系識拍枱成個黑社會講數咁。我最近成日教佢bye bye動作,佢只做過 ...
我又要睇藍藍飲水水嘅video

拍條比我睇

輸入搜索內容

珍珠宮

引用:斯元叻女翹翹仲係一舊飯咁最叻只係識錫人

原帖由 PiscesMama 於 13-03-07 發表
斯元叻女翹翹仲係一舊飯咁最叻只係識錫人
哇!翹翹識錫人呀好羨慕啊!一定好sweet架!

輸入搜索內容

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+anna_my_baby+於+13-03-07+發

原帖由 Bubblegumbb 於 13-03-07 發表
me too... like a seal...

輸入搜索內容

珍珠宮

引用:琳琳唔識拍手,不過問佢爸b喺邊會搵到出來

原帖由 winds2000 於 13-03-08 發表
琳琳唔識拍手,不過問佢爸b喺邊會搵到出來!如果爸b唔係屋企就會望我地結婚相!爺爺,嫲嫲,阿叔,都識得搵 ...
好叻女呀即係琳琳識聽好多野架啦!

輸入搜索內容

珍珠宮

引用:斯元好叻呀+我淨係叫Isa唔准咬我+佢都唔聽

原帖由 mansum92 於 13-03-08 發表
斯元好叻呀 我淨係叫Isa唔准咬我 佢都唔聽我講佢識聽 不過唔聽同哥哥一樣

...
曳曳呀isa

輸入搜索內容

首頁

尾頁

跳至