懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好多人都話順產好,好多人都話"咁多媽咪都捱得過,冇理由自己唔得"
但其實有冇jm真係生個下,先痛到後悔唔開刀?因為我時時諗,生個時就算幾痛,跟本都冇彎轉,就算後悔都逼住頂硬上。生完唔痛了,順產好,但真係冇後悔過?(純粹收集下意見,並無他意)

大宅

回覆:其實有冇jm順產時,痛到後悔冇選擇開刀?

我係開到6度緊急開刀(全身麻醉)醒左同老公既笫一句說話係,開十次刀都唔想陣痛我痛了三晚先穿水,跟住仲要比醫生成隻手插過入去,已經痛到忘我,最後話bb心跳慢,我只想落床死所以呢胎早就決定開刀 !

大宅

回覆:Maymay9800 的帖子

我第一胎順產,極度後悔,嚟緊第二胎會擇開刀

子爵府

我無後悔。仲覺好彩唔使開刀。開刀傷口成個月都會有啲痛。同埋最入面傷口要一年先好返。順產幾曰唔同同入面傷口最多三個月就好返哂。如果你怕用無痛啦。我聽我陪月話真係唔痛。同埋順產真係對bb 最好。

子爵府

我第一胎順產,冇諗過想開刀。第二胎孖胎,所以簡開刀。如果有得簡我會簡順產。

大宅

痛嗰陣好後悔無開刀,生完就好興幸順產

珍珠宮

引用:痛嗰陣好後悔無開刀,生完就好興幸順產

原帖由 VVhuilee 於 13-04-18 發表
我都係,見到隔離床開完刀,一路落床一路喊,真係好興幸順產

大宅

回覆:VVhuilee 的帖子

陣痛的痛真係難以形容,順產個會陰傷口都痛左1x日,下次想試下開刀

大宅

順產生完一個月諗起陣痛都標冷汗,同老公講定如再生要揀開刀,不過心裡暗暗覺得要經歷過陣痛生產先係最自然,對BB最好的方式。

大宅

我都係

禁止訪問

BK Milk勳章

伯爵府

無,
第三胎如可以都順產

子爵府

9827351 發表於 13-4-18 18:46
好多人都話順產好,好多人都話"咁多媽咪都捱得過,冇理由自己唔得"
但其實有冇jm真係生個下,先痛到後悔唔 ...

我生左2個都係順產, 一d都冇後悔
黎緊第三胎, 如無意外, 都應該係順產

男爵府

第一胎順產,真係痛到唔知去左邊,生完即刻講打死我都唔再生,但過左之後就覺得過多幾年會再生,都會順產! 順產係最自然對bb 同身體都好d, 始終順產陣痛過都算係一個做媽媽ge 難忘經歷,加上老公見証住我個種痛苦佢感受都深d...

vivibabyvivi    發表於 13-4-20 00:38

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

BK Milk勳章

Me 2

珍珠宮

雖然我前後3粒鐘就順產生咗(阿B早產4W而且出得太快趕唔切開刀),但陣痛嗰種痛真係好難用言語去形容我自命係"忍痛達人"但下一胎打死我點都要開刀

大宅

引用:第一胎順產,真係痛到唔知去左邊,生完即刻

原帖由 edsfamily 於 13-04-18 發表
第一胎順產,真係痛到唔知去左邊,生完即刻講打死我都唔再生,但過左之後就覺得過多幾年會再生,都會順產! ...
順產真係好痛,但我晚上10:30生完,第二朝7:00就可以落床埋身餵B,湊B,會陰傷口需痛,但可接受,我一粒止痛都無食過!
老公見住我咁辛苦為佢生囡,比以前更錫我!

男爵府

我好記得我生完之後第一句同老公講“生下個我要開刀“,但過左幾日我就慶幸係順產,因為好快就可以落床周圍行。

別墅

我都係,痛嗰陣就好後悔點解懢幾皮嘢唔去私家生,有時諗起陀B同生仔(大痛30個鐘)痛都會喊,所以一個夠晒數,唔想再生,呢個經歷永世難忘

首頁

尾頁

跳至