想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

7wks, 醫生話只照到胎囊,沒有胎。下星期再照,都冇的話就要人流。我冇出血,冇痛,要繼續等嗎?有奇蹟嗎?

侯爵府

引用:7wks,+醫生話只照到胎囊,沒有胎。下星期再

原帖由 winnie627 於 13-06-29 發表
7wks, 醫生話只照到胎囊,沒有胎。下星期再照,都冇的話就要人流。我冇出血,冇痛,要繼續等嗎?有奇蹟嗎? ...
如果你cycle長就可能未見到

禁止訪問

回覆:空心胎

公爵府

引用:7wks,+醫生話只照到胎囊,沒有胎。下星期再

7wks, 醫生話只照到胎囊,沒有胎。下星期再照,都冇的話就要人流。我冇出血,冇痛,要繼續等嗎?有奇蹟嗎? ...
會否是因經妳bingo個cycle是遲排卵? 醫生通常由上次MC day 1計懷孕週期,但若妳是較後日子才排卵胎兒實際還很細嘛

子爵府

引用:你有無害喜丫

原帖由 小俞林 於 13-06-29 發表
你有無害喜丫
只係比平時累,沒有嘔!易餓

子爵府

引用:Quote:原帖由+winnie627+於+13-06-29+發表7

原帖由 bb8398 於 13-06-29 發表
會否是因經妳bingo個cycle是遲排卵? 醫生通常由上次MC day 1計懷孕週期,但若妳是較後日子才排卵胎兒實際還 ...
其實計m ,應該有8wks, 醫生說照胎囊size, 應該會見到胎,如果一直冇出去,可以一直等嗎?

男爵府

回覆:winnie627 的帖子

等,梗係等多一兩星期,揾多个e生睇下啦!

公爵府

引用:Quote:原帖由+bb8398+於+13-06-29+發表會否

其實計m ,應該有8wks, 醫生說照胎囊size, 應該會見到胎,如果一直冇出去,可以一直等嗎?

...
這個星期多點休息,跟BB說要乖乖合作下星期比醫生照照

子爵府

引用:Quote:原帖由+winnie627+於+13-06-29+發表

原帖由 bb8398 於 13-06-29 發表
這個星期多點休息,跟BB說要乖乖合作下星期比醫生照照
多謝你呀

大宅

加油加油!唔好咁易放棄呀!

男爵府

梗係唔好放棄啦,食多啲營養嘅嘢,旦白長胎咖,心情儘量放鬆啲,過一,兩星期去再照。有無再用驗孕棒或抽血驗?

子爵府

引用:梗係唔好放棄啦,食多啲營養嘅嘢,旦白長胎

原帖由 gogogo~ 於 13-06-29 發表
梗係唔好放棄啦,食多啲營養嘅嘢,旦白長胎咖,心情儘量放鬆啲,過一,兩星期去再照。有無再用驗孕棒或抽血 ...
抽血係咪驗hcg?

男爵府

winnie627 發表於 13-6-29 18:09
抽血係咪驗hcg?
係呀

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 winnie627 的帖子

少少分享, 如果唔岩聽真係唔好意思...

我上年都經歷你咁嘅情況, 又係7w左右照過得胎囊無胎係入面, 當時C+醫生都話就算未有心跳但點都應該見到個胎(有影或一點), 其實我都打定輸數, 因為個醫生係一個好有經驗嘅婦產科醫生(我好相信佢), 但佢都叫我等多2星期, 結果都係得個胎囊, 即係我小產左, 佢話多數都係分裂過程中出左問題所以分裂唔到個胎, 我當時係無肚痛無見紅無流啡, 醫生建議我盡快人流, 雖然個胎囊遲早都會被身體排斥出嚟, 但唔知幾時囉, 而且始終有D唔健康嘅嘢係身體入面, 係會對身體唔好, 所以我決定揀手術人流左, 因為我覺得既然今次無機會, 倒不如盡快解決, 咁樣我先再有機會嘛, 好感恩嘅係, 我2個cycle之後又Bingo左喇, 宜家BB已經5個月大喇.

jm, 係呢一刻我仍然希望你繼續努力, 希望奇蹟會係你身上出現, 但如果係壞消息的話, 希望你勇敢面對, 加油喔~

子爵府

引用:回覆+winnie627+的帖子少少分享,+如果唔岩

原帖由 雨嫣 於 13-06-29 發表
回覆 winnie627 的帖子

少少分享, 如果唔岩聽真係唔好意思...
好多謝你的分享,其實我都唔敢抱太大希望,但不竟等了三年,我好傷心,一場歡喜一場空!我會努力的!

雨嫣  明白的, 加油喔  發表於 13-6-29 22:53

別墅

可以等多兩個星期。我三次都係空心胎,其實我覺得醫生憑經驗已知得定唔得。有D人真係好遲先見到, 有D就真係分裂唔到, 點等都無用。不過現階段無野可以做到, 多D休息, 放鬆心情。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我又講下自己經驗,空心胎真係會小羞,希望樓主唔好介意!我自己都有兩次經驗,但可以的話,等多兩個星期,因為肧胎唔得,身體會自然排擠,自然流產,比做人流,會冇咁傷;過程當然會痛。
復元快d,咁可以快d再試,祝早孕!

大宅

畀面勳章

Winnie, 我都想分享下我嘅經驗,我想生b已四年,上午

大宅

畀面勳章

Winnie, 我都想分享下我嘅經驗,我想生b已四年,就嚟39了,上年開始做ivf,兩次放新鮮胎都冇著床,到五月放雪胎成功了,6w6見到閃閃,8w胎細左,冇心跳,我響四日睇左四個醫生,結果都係話小x, 最後我揀左藥流,因為朋友建議藥流冇手術咁傷。我已經冇晒雪胎,調理好之後又要再開始新的ivf, 共勉之。

複式洋房

我都自己懷疑緊係咪空心胎...5/14 DAY 1, CYCLE 35 DAYS...6/10 CHECK到6D有控...跟住每天加深..終於上星期拎到醫生証明去排廣華...點知前兩日留鮮血...因為上年小產過..所以一見血即刻到急証...肚超照唔到BB..跟住入院照陰照(過程有D痛)...醫生暫時話得胎囊...入面無任何野...可能個胎太細..同埋我CYCLE比較長..未發育住...唉..問要唔要BED REST..又話唔駛..又話無咩可以做到....但D幾日仲不停留緊血..好似M咁...唯有KEEP住飲緊中葯...中醫叫我BED REST..唔好周圍去.....我都好希望下星期可以照到閃閃...因為自己都高0了.....希望大家都有好消息...TOUCH WOOD唔得..就當係一次LATE M COME....

首頁

尾頁

跳至