跳至

首頁

尾頁

男爵府

hello~ 我是manni 我之前是一個背包客(其實現在的身份也是~) 前陣子跟我的老公結婚了 現在要定居在墨爾本 不可以再像以前一樣到處移動了 因為我懷孕了 寶寶將會在12月出世 所以現在沒有工作了 在家安胎 但因為我的朋友都是背包客 大家都到處去 在墨爾本沒什麼朋友 想請問有媽媽也在墨爾本嗎? 我是新手媽媽 想跟大家當個朋友 交換育兒心得 謝謝

別墅

回覆:大家好 我是準媽媽 有誰在墨爾本? 可以跟我交朋友嗎?

我是背包客,也住在墨爾本,不過還不是媽媽。

我的人生意義:當一個好女兒,好老婆,好媽媽!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:yatmanchris 的帖子

Hi 我住係Melbourne 有個就黎3歲既囝囝,nice to meet you! 如你想識多d媽媽,可以fb search 墨爾本廣東話媽媽,入面好多媽媽!

大宅

我系爸爸,可唔可以加入”墨爾本廣東話媽媽“。我地打算2015年去Melbourne.

男爵府

好媽媽勳章

引用:我系爸爸,可唔可以加入”墨爾本廣東話媽媽

原帖由 garywmc 於 13-07-15 發表
我系爸爸,可唔可以加入”墨爾本廣東話媽媽“。我地打算2015年去Melbourne.
當然歡迎啦!

大宅

Thank you. I joined.

男爵府

oh 太好啦 好開心認識大家啊 無論係媽媽定爸爸 或者仲未係媽媽 我都好開心認識你地啊
唔好意思啊 shokobb 我係facebook搵唔到你 呢度又唔比我回私訊比你 所以我send左我的facebook去你email果度 如果你得閒 請你加我啊 thank you

大宅

回覆:大家好 我是準媽媽 有誰在墨爾本? 可以跟我交朋友嗎?

Hi!我都住melb,BB現在7個月。

大宅

我係mel
我結婚跟c6黎左mel
同你一樣0朋友

珍珠宮

畀面勳章

我都係melbourne,不過我唔係媽媽

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

回覆:大家好 我是準媽媽 有誰在墨爾本

hello, 我叫Christy,係melbourne 住,啱啱有了第—胎,下年—月生nice to meet u

男爵府

Christytsz 發表於 13-8-22 09:53
hello, 我叫Christy,係melbourne 住,啱啱有了第—胎,下年—月生nice to meet u

...
nice to meet u too~ 我都係第一胎wo 不過我早你一個月 十二月生呢

男爵府

hellochow 發表於 13-7-23 17:31
我係mel
我結婚跟c6黎左mel
同你一樣0朋友
我都係冇咩朋友 咁就大家做個朋友啦

複式洋房

你住邊區?我們可以做個朋友{:1_1:}

男爵府

回覆 Christytsz 的帖子

我住south yarra 你呢?

Angelkiki910  HI~ SOUTH YARRA 好住嗎?而家好多新APARTMENT放賣。  發表於 14-7-19 00:01

複式洋房

I live in Altona

大宅

Hello. My daughter is 4 years old and my son is 21 months. Nice to meet you guys.

別墅

引用:hello~ 我是manni 我之前是一個背包客(其實

原帖由 yatmanchris 於 13-07-14 發表
hello~ 我是manni 我之前是一個背包客(其實現在的身份也是~) 前陣子跟我的老公結婚了 現在要定居在墨爾本 ...
hello, 我有個1歲半仔仔,一家月尾會去melbourne, 住doncaster, 多多指教

男爵府

回覆:大家好 我是準媽媽 有誰在墨爾本

hello 我今個月生第二胎

首頁

尾頁

跳至