母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

gu仔一歲啦,阻阻大家下。(pm左我的媽媽睇下,我甘遲覆你地sorry)

親愛的gu爸:
Gu仔今日一歲了,回想這一年,真的點滴在心頭。
先多謝你尊重我要餵人奶的一意孤行;再多謝你時刻包容我的「不治之症」:思覺失調、失憶症、妄想症、怱忙症、過份緊張症候群等病症;更多謝你這一年來晚晚煮的好菜,真是人間極品。你從來不給予我壓力,口沒說出聲,更以行動上支持我每一個決定,做足超越阿四的工作。能遇到你是我最大的福氣!亦因為你,我擁有第二個福氣……下一世,我願意同你對調身份,比你試下做奶媽,讓你感受一下那份甜美……我承諾我亦會晚晚煮好菜招呼你,等你奶路暢順;亦會包容你一切成為奶媽後永不能更治的「不治之症」。親愛的,有了gu仔這隻小魔怪之後,你會希望我擁有第三個福氣嗎?……

親愛的gu仔:
有了你,我同gu爸的生活變得更多姿采、更充實。先多謝你的堅持,更多謝你的健康,令媽媽身邊反對的聲音日漸減少。以後,你要繼續好好的健康下去,好好的愛自己,因為這是對爸媽最好的回報。今天,你一歲了,一年來的媽媽奶好味嗎?好味的話,就要好好的喝下去,並記住在媽媽懷抱安全的感覺,媽媽喜歡你一邊吃奶一邊奸笑的樣子。媽媽願意一生成為你的避風塘,外面風大雨大之時、你累了想歇一歇的時候,隨時入來停一停、抖一抖,才行更遠的路!爸媽愛你!

Gu媽

大宅

Re: gu仔一歲啦,阻阻大家下。

gu仔.
生日快樂,身體健康!!

男爵府

好感動呀! 祝GU仔一家永遠幸褔快樂!
該用戶已被刪除

大宅

gu,

我今後會迫老公學煮菜......... :-( :-(

祝gu仔生日快樂, 快高長大

大宅

Gu媽,

好鬼歡喜你.........你寫出很多奶媽心聲.
你Gu仔又真是好可愛....見佢係一歲生日party吃奶個樣就知.

祝你一家平安快樂.

大宅

好感人!!道出一年既心聲!!
祝生日快樂!

別墅

gu仔:

EE祝生日快樂, 健健康康快高長大. 要錫錫爸爸媽媽.

大宅

生日快樂呀! Gu 仔!

大宅

Gu仔,
[size=large]生日快樂, 快高長大!!!!!!

Gu 媽,
加油, 長餵長有

大宅

go4baby 寫道:
Gu媽,

好鬼歡喜你.........你寫出很多奶媽心聲.
你Gu仔又真是好可愛....見佢係一歲生日party吃奶個樣就知.

祝你一家平安快樂.

巨個d叫八卦。可能巨當日太有艷福啦,同2個靚女同場吃奶,忍唔住要望多2眼

大宅

B1 寫道:
gu,

我今後會迫老公學煮菜......... :-( :-(

祝gu仔生日快樂, 快高長大

可能上一世係巨做奶媽,你無煮比巨食,巨今世要你試下 你同巨約定叫巨今天開始努力,下世你整番比巨食

大宅

多謝甘多位ee,今天媽媽要上班,好掛住我 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

gu仔,
生日快樂!!

gu媽,
幸福快樂 !!!
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

男爵府

[size=large]恭喜gu仔一歲大壽!!
gu媽一家幸福無限!!

Hayes mama 上
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

複式洋房

Dear Gu Ma,

[size=large]I always love your sharing, so touching

[size=large]Happy Birthday to "Gu"!!! You are very very lucky BB

洋房

Gu Ma,
好感動呀!!! Happy Birthday to Gu 哥哥

大宅

再次多謝各位ee,大家要努力呀。
老奶媽們 我會好好向你們學習。
新奶媽們:大家努力,共勉呀

伯爵府

好媽媽勳章

gu哥哥

生日快樂﹗我星期六無同你一齊開餐添﹗

晴晴妹妹

男爵府

gu 寫道:
老奶媽們 我會好好向你們學習。

恭喜妳今日榮升做 "半老奶媽"...

BK未來靠你地喇...

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊