婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章

想呻下...
同6299同住八年,話唔想搬就呃你嘅!不过佢地对我都好唔錯架喇!想搬開都係想有D自由...不过自從阿B出左世,我真係超想搬...我覺得大家湊B方法又唔同,BB喊,我會由得佢,(當然係食飽又換好片啦),但老人家又會走去抱...BB日間有D時間唔訓,我会同佢傾下計,玩下,但老人家又係都要暗佢訓着為止...唉,大佬,到晚上半夜就大擰樂啦!阿B日間訓飽,晚上又唔訓,你老人家抱得高興,晚上又扭抱....我唔抱咩,一喊成屋人醒晒,又無謂啦...健康院姑娘係BB一個月CHECKING時已經話BB唔好再带手套仔,等佢可以接触多D,比佢發展...我之後除左,咁BB一定会整花少少塊面啦..佢地又大叫,話阿B塊面花晒..OK...我又帶返,好啦,咁等佢過埋上星期個双滿月宴再除啦...我都知冇咁順利架喇..果然,再除手套仔第二日,阿B又花左一條,6299又大叫...係咁話損左,好惨..好陰公呀咁,之後,又带返...唉,可能我冷血,但我覺得係必经架喎..你想佢带到幾時?!我只係覺得,點解帶手套咁少事我都唔可以決定?同老公講又冇用,自己講,講得多,唔LIKE阿B又無謂,仲要一路同住...冇人可以呻下,好在仲可以係BK暢所欲言一下...

男爵府

回覆:karina119 的帖子

好明白你,同住比較難,我通常答我係阿媽唔會想佢死,自自然然就不再做架良了。

禁止訪問

回覆:訓唔着,想呻下...

男爵府

引用:想呻下...同6299同住八年,話唔想搬就呃你

原帖由 karina119 於 13-08-28 發表
想呻下...
同6299同住八年,話唔想搬就呃你嘅!不过佢地对我都好唔錯架喇!想搬開都係想有D自由...不过自從 ...
我同6299住得近,感覺都好難受,覺得佢地真係好煩,而你所講既野,我6299都做齊哂,所以好明白你感受我6299都好好,但一講到湊b,真係水火不容,成日同我地/醫生姑娘打對台,玩作對。不過初生嬰兒帶一陣手套都唔怕既,三個月後就唔好再同佢帶手套就得架啦,共勉之。

大宅

引用:Quote:原帖由+karina119+於+13-08-28+發表

原帖由 Chikane123 於 13-08-28 發表
我同6299住得近,感覺都好難受,覺得佢地真係好煩,而你所講既野,我6299都做齊哂,所以好明白你感受:think ...
Me too.. 生之前同99D感情ok㗎,生左之後水火不容! 雖然我盡量喺佢面前禮禮貌貌咁,但我平時都避得就避 佢地D思想真係好唔 make sense 㗎! 又雙重標準,好惡頂! 不過佢冇做到D危害BB的嘢都盡量隻眼開隻眼閉! 我個B一歲啦,我先開始「豁達」D咋! 之前真係激到嘔血…盡量唔好諗咁多,望住BB會開心D! 同埋BB大左,會放鬆D的! Cheer up!

侯爵府

放鬆,bb手套事件,其實我bb都帶手套帶成4.5個月,因爲真係where到塊臉太厲害。之後我先除,現在10個月大,我逢星期三,日都修剪指甲,現在都無where 爛臉拉。
雖然帶手套戴成4.5個月,我吳覺得我bb手部發展有問題,都係好靈活,對其他事一樣好奇。

大宅

勤d 幫丫b剪指甲,真係吾好帶手套丫!對佢發展吾係咁好

別墅

我同你嘅情況好似!6299都好好,就係驚大家揍b方式唔同,我就生,都想快啲搬,以免有爭拗,影响關係!

子爵府

BK Milk勳章

侯爵府

老人家只係心痛bb整傷塊臉,肉痛bb哭,而你係跟溱B常識去湊,睇法同感覺都吾同,但都係愛疼bb,放鬆d,大家都係當bb係寶,多些人疼bb係開心事來的,

子爵府

小時侯,女淨係瞓覺先帶

男爵府

多谢各位jm開解,今早訓醒已經冇咁轉牛角尖,感觉舒服好多!我就係一路要同住,所以更加唔想關係變差,講真c6一家人對我真係好好,我應該好好珍惜..手套方面,我諗住佢地一見唔到阿B時就同佢除左佢,出返廳就帶返啦!咁係大家都好,佢又唔知唔會肉痛...

男爵府

引用:Quote:原帖由+karina119+於+13-08-28+發表

原帖由 Chikane123 於 13-08-28 發表
我同6299住得近,感覺都好難受,覺得佢地真係好煩,而你所講既野,我6299都做齊哂,所以好明白你感受:think ...
住得近會曰日上來嗎?長輩太緊張個BB,往往令做媽媽嘅我地吃不消!!大家加油呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Chikane123+於+13-08-28+發表

原帖由 Daze 於 13-08-28 發表
Me too.. 生之前同99D感情ok㗎,生左之後水火不容! 雖然我盡量喺佢面前禮禮貌貌咁,但我平時都避得就避:to ...
知道!我會加油!希望BB快D到—歲,大D老人家可能冇咁緊張,更希望可以快D搬,始終唔驶分分鐘對住,我都忍得舒服D...你同6299同住嗎?

珍珠宮

回覆 karina119 的帖子

有冇得唸搬出去住, 因為小朋友越大越需要空間, 如果一齊住, 會好難管教佢

男爵府

回覆:karina119 的帖子

我bb從來不戴手套,剪密d指甲就ok

男爵府

回覆:anna59 的帖子

係,一定難教,如果自己阿妈,都仲控制到,奶奶始终係要尊重D好D...所以好煩...搬,由结婚第三年已經想,一路到而家...D楼,由貴變成好貴..

大宅

整損塊面事少, 怕整親眼仔就真, 密d剪指甲, 仲要挫一挫d角, 如果唔係d指甲都好利架。

其實樓主呢d都仲係好少事, 湊仔方法有衝突已經唔算最嘔血, 到教果陣仲激死呀

珍珠宮

咁又系, 總之, 不論同外父母或6299住有小朋友就唔系咁好, 因為分開住可以帶佢番屋企先教好佢, 如果同住,就算c6企你果邊肯出聲鬧6299都唔惦啦, 變左間屋成日鬧交

珍珠宮

我見過有人(唔同住但晚晚向6299食飯)因為"便便"依樣野已經鬧大交

首頁

尾頁

跳至