在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我念住自己系屋企自修会计,考lcci,迟的BB返学,我都可以返工。不知有冇会计妈咪让书同资料?如果有,请快的联系我啦!唔盖驶!

大宅

有冇會計底?
我在大陸讀左六年會計.都冇諗過自學

複式洋房

会计底就冇,听会计学校老师讲LCCI 咯的只要英文得,自己勤力的,应该都冇咩问题哦。反正驶时间,读书好过睇电视啦。

複式洋房

有冇会计妈咪啊,转让的LCCI 会计的学习资料啦,唔该!

大宅

回覆:lily75 的帖子

其實我覺得lcci考试好難自學,但你level幾我?

大宅

引用:其實我覺得lcci考试好難自學,但你level幾

原帖由 carol3366 於 13-09-21 發表
其實我覺得lcci考试好難自學,但你level幾我?
Level幾?先岩

男爵府

回覆:有冇会计妈咪让LCCI的书或资料?

你之前有無讀過架?Lcc要考試好難自學喎,我而家都讀緊,上少一堂都難跟還要做數

大宅

認識瑞士牛牛第一回

你未讀過LCC, 最好都係讀下, 自學有d難.

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

自學唔得架嘛
就算英文叻, 但係唔識計都無用架
勤力係講緊要勤力不斷重複計數喎, 如果你唔明點計, 唔識計, 你點勤力都無用啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

如果無會計底, 你有書都無用, 因為連最基本的CONCEPT都唔會明, 樓主你都係上COURSE好D

大宅

I have level 2 "How to pass bookkeeping & accounts" textbook on hand. Just let me know if you think the level is ok for you. btw, free of charge lar, it is better to be used rather than just stand on my shelf. ^0^

大宅

我都覺,上少一堂都好似跟唔到0甘,自學,我自問唔得LOR

複式洋房

Alice,thank you very much!
点联系你呢?
Alice00 發表於 13-9-24 23:13
I have level 2 "How to pass bookkeeping & accounts" textbook on hand. Just let me know if you think ...

複式洋房

多谢!我念从level 1开始好D 啦,点联系你好呢?我而家住新界粉岭。
iamhongkongese 發表於 13-9-23 22:06
我有,可借你COPY呀!
你要LEVEL幾?

複式洋房

多谢各位的回帖啦!呢排屋企网络有的问题,冇及时覆帖,冇意思啊!

可能呢会计自修係有的难,但係唔紧要啦,自己慢慢学先,反正而家係屋企凑小朋友嘛,得闲每日睇个几钟啦,好过睇电视啦。

大宅

check PM, pls

複式洋房

多谢ALICE

大宅

老實說,我由中學時代讀會計,亦考過Level II,大學亦是選修會計。以經驗說,初時真係上短期課程先,因為一定要個底既概念很清楚才可自學。死記會讀得好辛苦同埋係要活學活用,所以一定不停練習,書本上所學的跟實際工作是有一定分別,到時就係考妳的根基慨念好唔好。若果認為自學後可以做Free lance接數回來做,好肯定話妳知,一定冇可能。學會計呢條路雖然多人學,但可以說很長,學完要在外面實習接觸唔同行業性質的數,有一定reputation先會可以做到Free lance。

洋房

回覆 iamhongkongese 的帖子

可不可以借我copy下呀,我也想自学,怎么联系你呀?谢谢了

首頁

尾頁

跳至