親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

除了苗場之外請問在新瀉有無好的酒店同滑雪場介紹,要有兒童玩雪kids park .本身唸住訂苗場出年2月,今天上酒店website 話已經full 晒

男爵府

上樂天網睇上

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:新瀉滑雪酒店推介

日本酒店好多都伒三個月前左右先開放訂房架, 下個月頭再望下啦

大宅

回覆:TMC3012 的帖子

Prince hotel 苗場已經可以book 到2014年3月尾,我想book 的日子已經無房

大宅

Jaymon 發表於 13-9-25 19:31
Prince hotel 苗場已經可以book 到2014年3月尾,我想book 的日子已經無房

官網 fully booking 唔等於其他地酒店網無, 有可能其他酒店網會book 到, 妳自己 check 下 jalan/ rakuten or hotel.com 過D網, 試下先, 可能有都唔定. 間間酒店 policy 都唔同, try try la...
E+先係9月尾, 係 fully booking? 或者太早未有得 book? 有無 send email 去酒店問? 可以直接問下酒店先....

大宅

我12月去東京想一天來回滑雪 , 其實主要比5歲女女玩雪多, 有無好介紹?

子爵府

引用:我12月去東京想一天來回滑雪+,+其實主要比5

原帖由 Jas-MaMa 於 13-10-11 發表
我12月去東京想一天來回滑雪 , 其實主要比5歲女女玩雪多, 有無好介紹?
即日我覺得冇可能,車程長,会好辛苦,起碼 stay 1 night.

大宅

回覆:Jas-MaMa 的帖子

即日來回可以去輕井澤太約70分鐘新幹線車程,不過12月未必有好多雪,滑雪場會噴人造雪.另外亦可考慮越後湯沢車程都係多10-15分鐘雪會多d一出 站有個gala 滑雪場很方便.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:Jaymon 的帖子

咁輕井沢2月會唔會多d雪? 越後湯沢會唔會太近福島?

大宅

回覆:ChloeMa 的帖子

2月會多雪d,我都係booked 出年2月去.
越後湯沢我唔知近唔近唔近福島喎,如你怕幅射其實東京都有嘅喎.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 Jaymon 的帖子

係, 我知, 香港都有幅射, 但都想避免太近.

大宅

Jaymon 發表於 13-10-11 14:42
即日來回可以去輕井澤太約70分鐘新幹線車程,不過12月未必有好多雪,滑雪場會噴人造雪.另外亦可考慮越後湯沢 ...

謝謝回覆, 想問一下如果去輕井澤的話, 有什麼滑雪埸較方便? 我們只想小朋友玩玩雪盆而已。

大宅

回覆 Jas-MaMa 的帖子

Prince hotel 輕井澤內有kids park.

大宅

回覆 ChloeMa 的帖子

輕井澤於長野,距離福島約350公里,東京就280左右

大宅

Jaymon 發表於 13-10-12 10:49
2月會多雪d,我都係booked 出年2月去.
越後湯沢我唔知近唔近唔近福島喎,如你怕幅射其實東京都有嘅喎.

...

我都打算聖誕去GALA一日來回,唔知有無計錯,一個大人來回JR車費要成$1000(HKD), 一家人要$2500!! 都未包租雪兜等費用,真係好貴!!值唔值得去呢?

大宅

引用:Quote:Jaymon+發表於+13-10-11+14:42+即日

原帖由 Jas-MaMa 於 13-10-15 發表
謝謝回覆, 想問一下如果去輕井澤的話, 有什麼滑雪埸較方便? 我們只想小朋友玩玩雪盆而已。 ...
我同你一樣都係聖誕節會帶五歲囡囡去玩雪,暫定去輕井澤,我會即日來回,因為十二月輕井澤的酒店好貴呀。大家可以一齊傾下有乜要準備

大宅

回覆 得意妹媽 的帖子

我定book左12月27号自已開車入輕井澤, 住2晚, 酒店係好貴, 我定左民宿 (cottage) 唔係好貴咋, 我2大2小 收18000yen ($1440含稅), 自已租車大約$2800 (3日 -未計油和路費)

大宅

引用:回覆+得意妹媽+的帖子我定book左12月27号自

原帖由 gigi812 於 13-10-28 發表
回覆 得意妹媽 的帖子

我定book左12月27号自已開車入輕井澤, 住2晚, 酒店係好貴, 我定左民宿 (cottage) 唔 ...
你係邊到租車,有冇book Snow Tie ?

我都想聖誔去䡖井沢

大宅

引用:Quote:原帖由+Jas-MaMa+於+13-10-15+發表謝

原帖由 得意妹媽 於 13-10-28 發表
我同你一樣都係聖誕節會帶五歲囡囡去玩雪,暫定去輕井澤,我會即日來回,因為十二月輕井澤的酒店好貴呀。大 ...
唔識開車又唔想D行李搬來搬去,我都係打算即日來回輕井澤,依家留意有無車票特價,有睇定D平平地雪鞋雪褲比呀女。

大宅

回覆 小wahB 的帖子

我租toyota , 佢租車係贵D,但勝在多地區還車,這個價,已包保險、雪呔、兒童car seat和4WD, 雪地4軀安全D!

首頁

尾頁

跳至