自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地覺得長州定南丫島好玩!?

如題(10年無去過唔豬去邊好)

水晶宮

2024年龍年勳章

Re: 你地覺得長州定南丫島好玩!?

長洲雜d, 個人提議可以去lamma island, 雖然而家入面都多左d 舖頭, 但係一樣有鄉村feel, 仲可以行下山. 唔錯ga.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

複式洋房

I prefer Lamma too! As it more like a remote Island. Cheung Chau seems like MongKok and is too crowded.

大宅

i vote南了島,我第一次同bf去離島拍拖就係去南了島

老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

男爵府

長洲.

南x島好細,而且無咩嘢行,雖然長洲都唔係
話好大,但都叫做有嘢行吓睇吓.

禁止訪問

大宅

每年12月我同老公都去南丫島行山、拍拖兼食海鮮,有好多美丽回憶

別墅

長洲熱鬧d,南丫島清靜,大自然D,仲好多鬼佬
i love長洲more
洛威拿BB等有心人收養 :adore:

大宅

長州 like a toen, nothing special;
南丫島 like a village, so good
I prefer 南丫島

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我鍾意去南丫島多d....去親都係一邊碼頭行去另一邊碼...沿路開頭有d檔口仔...之後行到洪聖爺海灘...食番碗山水豆花 ....又行上少少山...有涼亭...睇風景...落山...行過海鮮檔...出碼頭回程!! :mrgreen:

如果係下午三點左右入去...仲可食埋海鮮晚飯先走...不過...如果會暈船浪...就最好唔好食住啦... :tongue: :mrgreen:

大宅

我會選南丫島,去離島都係想走出市區,長州去過一次,感覺好多人同好迫。
南丫島我會同小朋友去食豆花,再到洪聖爺海灘玩下,行山過索古灣,再唔係行上風力發電站。
小朋友好鍾意南丫島,所以每個星期,一有時間第一選擇會係南丫島(因為住南區近)。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

wwyee 寫道:
我會選南丫島,去離島都係想走出市區,長州去過一次,感覺好多人同好迫。
南丫島我會同小朋友去食豆花,再到洪聖爺海灘玩下,行山過索古灣,再唔係行上風力發電站。
小朋友好鍾意南丫島,所以每個星期,一有時間第一選擇會係南丫島(因為住南區近)。

一樣ar.
我都係一有時間就同d朋友巾同呀仔去行la.
呀仔玩得好開心.

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

貝貝 寫道:

我鍾意去南丫島多d....去親都係一邊碼頭行去另一邊碼...沿路開頭有d檔口仔...之後行到洪聖爺海灘...食番碗山水豆花 ....又行上少少山...有涼亭...睇風景...落山...行過海鮮檔...出碼頭回程!! :mrgreen:

如果係下午三點左右入去...仲可食埋海鮮晚飯先走...不過...如果會暈船浪...就最好唔好食住啦... :tongue: :mrgreen:

嘩,好耐無去過南丫島啦,比你講到我心郁郁想去添
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

伯爵府

kellyly 寫道:
[quote]
wwyee 寫道:

一樣ar.
我都係一有時間就同d朋友巾同呀仔去行la.
呀仔玩得好開心. [/quote]

侯爵府

長洲好d喎,你要熱鬧又得,靜靜地又得,熱鬧梗係碼頭同沙灘行吓,但係靜靜地你可以行入遠d去小長城上到去望番街景同沙灘景仲有日落都唔錯架.....另我覺得長洲船真係穩好多

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

wwyee 寫道:

我都會選擇南丫島,因為好靚好清淨,真係有遠離市區的感覺
My Two Princess

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

中意行南丫島...海灘
魚旦, 豆腐花

別墅

南Y島好似多D攤檔仔多少少。仲有檔豆腐花好出名添架喎!!!

民房

南丫島
[img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_f.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_i.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_s.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_h.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至