在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

BK Milk勳章

頭先c6見只有我先氹得掂唔肯飲奶仲死發脾氣ge仔…就一句彈埋黎話:呀仔痴慣左你!令我心裡面湧出呢堆感受…但冇同佢講…因為佢永遠唔會明!

係呀!如果你願意耗盡自己所有時間、心機、自由來愛他…
不計懷胎十月的苦…還有實實在在的…
當中包括:
1.放棄工作…選取不高於最低工資的工作。
2.廿四小時候命…伴他左右。
3.戒掉所有兒童不宜的活動…(唱k…飲酒…遊船河…打牌…食消夜…掃街)
4.出街食野一定要揀岩小朋友食ge鋪頭(最好bb車放得落或有bb登
5.就算鵝到胃痛都永遠要先餵飽隻小寶貝先可以食
6.食野唔好諗好唔好食…只求食飽肚…(隨時應酬寶貝要玩具要陪玩要攪攪陣)
7.自己病左都唔好諗住睇醫生食藥然後多d休息快d好!(寶貝未識體諒媽媽病了。依然要一日5餐…要你換片沖涼同陪玩
8.萬一寶貝病了…做媽媽仲慘…除了照顧日常生活…仲要迫佢食藥…仲有可能一日嘔十次……仲會特別嗲不停要抱呀氹呀!抱到腰痛手痛也只好頂硬上…
9.放棄自己所有購買欲…錢都是用在寶貝身上…看的買的都是寶貝需要的.................................
10.寶貝要玩什麼…就陪他玩…就算別人眼中很白痴…玩到變癲婆…只求他大笑…..................................
......................................

沒有任何一個人會像媽媽這樣無私愛自己的寶貝…所以不用氣餒!也不用妄想寶貝聽每一個人的話!

他再小也會感受到………誰人叫他不得不愛……

媽媽也很享受為寶貝做這一切一切……但並不享受一些不經大腦的言論

大宅

引用:頭先c6見只有我先氹得掂唔肯飲奶仲死發脾氣

原帖由 Cherrie313 於 13-10-13 發表
頭先c6見只有我先氹得掂唔肯飲奶仲死發脾氣ge仔…就一句彈埋黎話:呀仔痴慣左你!令我心裡面湧出呢堆感受… ...

媽媽真係偉大!

961123    發表於 13-10-14 18:27

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:有感而發:全職媽媽們可有共嗚呢?

永遠無條件付出

大宅

回覆:有感而發:全職媽媽們可有共嗚呢

正確,做爸爸唔會明的,我都聽過亞仔呢排痴實你之类既說話。但只有做媽媽至明白。

大宅

一萬個,盡訴我心聲

別墅

Cherrie313 發表於 13-10-13 02:39
頭先c6見只有我先氹得掂唔肯飲奶仲死發脾氣ge仔…就一句彈埋黎話:呀仔痴慣左你!令我心裡面湧出呢堆感受… ...
十萬個讚成!道出所有FTM的心聲。

侯爵府

侯爵府

畀面勳章

回覆:有感而發:全職媽媽們可有共嗚呢?

全中

仲有一次過可以攞好多野 抱bb

大宅

寫得好,好在我老公絕對明白,佢enjoy搵錢,我enjoy湊仔,要調轉工作大家都怕怕。

男爵府

中晒

珍珠宮

好媽媽勳章

差不多中哂
但no.3 我無戒哂喎~~
唱k , 船河~我都有小朋友去~
我又唔覺好兒童不宜既~~
船河有得玩水~玩沙~小朋友好開心"
唱k 久唔久一次半次 , 有兒歌聽下 ~ 又好開心 ~
我有兩隻大小魔怪""

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

絕對認同!

但我好享受,更加以此為榮!

大宅

大宅

BK Milk勳章

彤…係wow…被迫健身…咩都袋…抱b…再拎餸@@
Ice baby.:老公體諒當然好!佢信任你尊重你相信你……咁你可以全心全意陪bb成長!
可惜我乜做晒…仲要俾人串串貢…

小露比:咁我仔仔都有去沙灘玩沙…游水ge…但游船河就驚危險…因為我個仔好失控…愈叫唔好愈要去做…帶佢出海要金精火眼睇住佢我一定唔洗指意放心玩…所以算吧啦…我同佢去沙灘…佢踩d沙都嫌d沙整污漕佢隻腳!/…\勁無奈
唱k都有唱幾次…但帶埋佢去……囉……又係全程睇實佢…放唔到手囉

別墅

對第六感同身受!前幾晚胃痛,C6又出佐差,得翻自己湊女女,忍住痛喂佢飲奶不過見到佢飲完好滿足,訓得好舒服個樣,感覺一切都值得!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

same here.....

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

絕對認同

珍珠宮

好媽媽勳章

Cherrie313 發表於 13-10-14 11:35
彤…係wow…被迫健身…咩都袋…抱b…再拎餸@@
Ice baby.:老公體諒當然好!佢信任你尊重你相信你……咁你可以 ...

噢~我兩個女 ..
去船河好安全的 ... 可能我兩個女夠定掛 .....
唱K .. 都唔需要點睇實 ...
我有兩隻大小魔怪""

禁止訪問

男爵府

引用:決定贊臣啊,c6眼裡只有眼前噶情景,都唔念

原帖由 鍾C9 於 13-10-14 發表
決定贊臣啊,c6眼裡只有眼前噶情景,都唔念下個仔每日有幾多時間系媽咪辛辛苦苦陪系身邊 ...
基本上,佢地唔覺我地有幾辛苦的

首頁
12345...6

尾頁

跳至