跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

幫BB戎片

你地開始幫BB戎片未? 有冇好方法?

洋房

Re: 幫BB戎片

hi brenda,

無返學一星期,欠些忘記今星期要上堂,到時見。

我都只是買定學習褲,不過仍未開始,聽其他媽咪講可能夏天無咁凍好似易的。 :lol:

大宅

hony,

係無返兩個weeks呀!
我都係諗住夏天先幫BB戎,到時可能成日要洗褲仔!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唔好著片褲,其實咁樣同著片無分別。佢一樣可以瀨落去

我99真係只同佢著褲仔架咋,半粒鐘就同佢痾,2個月左右就戒掂喇!............................不過係彤彤
Jason我仲未攪得掂,我都係諗住夏天先戒lu,唔駛洗咁多厚褲

大宅

Joyce,
咁你會用BB坐廁 or 大人坐廁加BB坐板?

大宅

brenda,

呀婆o係上兩個星期見佢想"大大"時就的左佢去坐廁所! 所以lee排見佢想"大大"就帶佢去坐! so far 都ok! 不過係甘啱佢熱氣又大得辛苦...."all"到喊和又d血絲啊!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

brendalam97 寫道:
Joyce,
咁你會用BB坐廁 or 大人坐廁加BB坐板?

我會加BB坐板
費事擺舊野,頂住

大宅

Carol,
快d煲涼茶比吱吱飲啦,all唔出巧辛苦啊

大宅

Brenda,

知道! 甘一星期煲幾多次?
Carol,

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

夏天先戒.....

我工人話佢有幫bb仔戒片既 experience, 真係靠晒佢喇, 佢對住亞b最多......

我而家出街都比daniel著 easy up, 只係為左唔洗佢訓低換片only. 呢類片褲真係唔係咁岩用來戒片.....

去大大已經用了bb廁好內

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我一星期都會煲一次開奶茶, 比佢去下漬....

carolmama2005 寫道:
Brenda,

知道! 甘一星期煲幾多次? [quote]
Carol,
[/quote]

大宅

婆婆通常1 or 2 星期煲一次,視乎佢d ng ng 而定。[quote]
moonychan 寫道:

[quote]
Brenda,

大宅

moonychan,

你個仔好叻叻 已經用了bb廁好耐

我個仔佢而家一定要企响樹大大

大宅

brenda & moonychan,

有啊! 但都唔知道為甚麼啊!
婆婆通常1 or 2 星期煲一次,視乎佢d ng ng 而定。[quote]
moonychan 寫道:

[quote]
Brenda,

大宅

Carol,
你一星期煲幾多次?
會唔會飲水唔夠? 有冇比生果佢食?

大宅

brenda,

maybe 佢之前飲開媽媽奶! 唔喜歡飲水! 不過依家會要姐姐比水佢飲和咋蘋果汁佢飲! 希望會好d啦! :wink:
Carol,
你一星期煲幾多次?
會唔會飲水唔夠? 有冇比生果佢食?

複式洋房

本來我都諗住熱啲先戒片 (Summer戒片係最好架),不過過年見到老公啲阿嫂話我算遲,佢地啲仔女個個好快就戒左。咁我見我個女又唔係好鍾意著片咁,加上佢知道邊度濕濕,見近排唔係咁凍咪開始試下同佢尿尿。開始左5日啦,頭兩日都好抗拒,但近幾日有啲進步 ,都肯坐下,有時知道急一坐落去就搞掂 咁當然一日都會失敗1-2次啦,平均30-45mins就同佢坐一次

不過如果佢肯坐,或者成功尿尿,你一定要讚佢,等佢繼續好行為,即使瀨左都唔好令佢有罪惡感

我個女一歲開始就自己坐"鴨仔"便便架,希望佢快快手可以自己尿尿,戒片成功啦

大宅

edgar o係10個幾11個月就開始坐痰罐ng ng, 係每朝餐奶之後, 一定all 到, 不過佢有時下午or 傍晚會all 多次, 通常我地都唔知, 係佢all 左之後我地聞到臭先知, 真係冇辦法o係佢all 之前的佢去痰罐, 至於尿尿又係諗住過多兩個月熱少少先同佢唔著片每半個鐘叫佢all 一次, 希望o係佢9月返學之前介到, 不過我最怕佢講唔到比我知佢要尿尿, 因為我個仔仲係未識講野 :-(

別墅

看了這篇報導 紙尿片危害嬰兒發育,決定改用布尿片,並且盡快戒片。

至於戒片方法,已從圖書館預約了幾本相關書籍。 希望可以很快成功。 各位媽媽一起加油!

男爵府

首頁
12345...6

尾頁

跳至