懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

開始買BB用品是否太早?

我預產期是23/8,現在開始買是否太早,因老公話我太緊張,唔知大家開始買味?

大宅

Re: 開始買BB用品是否太早?

無所謂o既, 睇你自己o家咋, 我就好遲至買, 因為屋企細, 唔想咁快買定o野塞住, 所以生前二至三個月至開始入貨, 但你可以睇定 d 價錢先, o岩價就入貨 ..

但有 d 孕婦'舵' bb 比較辛苦 (腳腫) 咁就早 d 買定好 d, 怕個肚太大太重行得耐會辛苦嗎

大宅

多謝意見

大宅

我九月頭生, 但都有趁現在季尾大減價入定d衫,
尤其係disney/chickduck/荷馬仔, 做緊4折喎.
等我地生左, 到時季初, 得正價貨咋.

大宅

我想趁JUSCO- BB展買定少少

大宅

我都係生之前 2-3個月至買, 好多地方都係趁 d 大節日有 mega sales. 我都係0係 Christmas 既時候開始入貨, 真係平 d 架...

我 advise 唔好拖得太遲去買, 因為最後一兩個月個肚真係會大得好快同好重, 精神真係會比之前差, 成日想訓. 好似我咁, 而家日日都要訓下晏覺先精神 d, 但係都唔會太有心機去 shopping...行兩行就會想返屋企.

大宅

千萬唔好咁早買呀...
我就係之前買得太早呀...呢家人地大特價...
我就睇人地買得勁開心勁平...我自己就o係度心痛囉...
所以唔好咁早買呀..

我之前太早買奶樽..呢家jusco有 奶煲一set過賣...
我又唔需要太多奶樽喎~~*
咁我就冇得買囉~~
該用戶已被刪除

大宅

my EDD is early Sep, i already bought the milk bottles set and bed set from jusco (special offer mar) ...

複式洋房

早d小小∼小小咁買∼第日唔駛1次過咁重皮∼

我仲誇la∼

10月先生∼

e家都買左小小3仔∼

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我五六個月開始買
今日剛剛送哂貨/買齊嘢!!!

本來都仲可以遲d送貨..但最近開始有問題
個心想搞掂哂d嘢, 隨時ready!

可能自己係high risk group..
一直等到過24wk至敢買~24wk前只買咗幾件衫仔
該用戶已被刪除

Re: 我覺幾時買都無所謂,因為你點都要買ge啦!!

別墅

我預產期9月頭, 都忍唔住買左幾件衫仔.
而家得閒都會去睇下bb野, 諗住逐d買
買同睇bb野我都覺得好開心.

大宅

我有時都覺得阿B郁,唔知係自己心理作用定真的!

大宅

我都買了, 車仔及小小衫仔了, 現在大減價, 好似好平咁, 入定貨, 少少咁買用錢好似冇咁肉痛嘛.

我都有時感到bb動, 不知是否心理上覺得呢. 但昨晚我個肚忽然變得k型, 小肚拱起似一座山咁, 又好實, 但一陣又林番, 你們有冇咁情形出現呢?

男爵府

Hello!
各位準媽媽,
我個人覺得應該早小小買, 可以等做特價先買!唔好覺得都係平少少 ~ 但樣樣平少少, 加起來都幾多架!
Don't worry!Be happy!

大宅

我想問幾時jusco有bb展?

複式洋房

Jusco的BB展剛剛完左…不過西田的BB展就到15/3號

男爵府

我一早睇定自己想要d乜, 格定價, 到二十週做完結構u/s之後啱價就出手

我覺得早d買好d, 三十週之後行得好辛苦, 平都未必行到.

首頁

尾頁

跳至