跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我報左呢5間,現在只欠聖文嘉未去過。
自己感覺;
聖母:資源-玩具頗新淨/戶外玩具就dirty左d, 老師普遍mature d
領報:老師感覺較fresh, 校舍明亮闊落
荃浸:如校長所言,軟件好硬件不夠,但眼見校內好新的裝修,乾淨新穎
吳國偉:校舍舊,但有戶外場地,有校車,課程好像不錯

請問按學術成績/校風,應如何選擇?

subb  吳國偉校舍都舊????  佢地年年都有改下整下校舍,好乾淨好新下喎 !  發表於 13-11-4 11:51

複式洋房

回覆:請問排名次;聖母/領報/荃浸/聖文嘉/吳國偉

荃浸無户外設施

男爵府

畀面勳章

回覆:kohoi 的帖子

是啊〜 暫時係最細,但校長話會增加更多校外活動喎〜

大宅

I want to know too

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

依媽媽 發表於 13-11-2 16:29
自己感覺;
聖母:資源-玩具頗新淨/戶外玩具就dirty左d, 老師普遍ma ...
領報:老師感覺較fresh, 校舍明亮闊落
荃浸:如校長所言,軟件好硬件不夠,但眼見校內好新的裝修,乾淨新穎
吳國偉:校舍舊,但有戶外場地,有校車,課程好像不錯
學術應該係 1 聖文嘉
校風間間都ok架喎
吳國偉就地方大

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:依媽媽+發表於+13-11-2+16:29+我報左

原帖由 sasa0208 於 13-11-04 發表
學術應該係 1 聖文嘉
校風間間都ok架喎
吳國偉就地方大
聖文嘉校舍如何?學術好?那小朋友上得開心嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+13-11-04+發表學

原帖由 依媽媽 於 13-11-04 發表
校舍我唔知
識小朋友讀緊,k2已日日有功課

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+依媽媽+於+13-11-04+發表聖文

校舍我唔知
識小朋友讀緊,k2已日日有功課
啊〜 但小朋友讀得開心嗎?

伯爵府

引用:我報左呢5間,現在只欠聖文嘉未去過。自己

原帖由 依媽媽 於 13-11-02 發表
自己感覺;
聖母:資源-玩具頗新淨/戶外玩具就dirty左d, 老師普遍ma ...
吳國偉今年暑假有翻新過

伯爵府

引用:Quote:依媽媽+發表於+13-11-2+16:29+我報左

學術應該係 1 聖文嘉
校風間間都ok架喎
吳國偉就地方大
㸃解聖文嘉學術排第一?我咁講唔係因為唔鐘意聖文嘉,而係想了解多啲

伯爵府

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+13-11-04+發表學

原帖由 依媽媽 於 13-11-04 發表
校舍仲細過荃浸

象牙宮

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+13-11-04+發表校

原帖由 依媽媽 於 13-11-05 發表
啊〜 但小朋友讀得開心嗎?
開心呀
但講真開唔開心係睇返小朋友性格

象牙宮

原帖由 monkeydiary 於 13-11-05 發表
㸃解聖文嘉學術排第一?我咁講唔係因為唔鐘意聖文嘉,而係想了解多啲

...
我聽人講話佢多功課,上小學會好啲
而樓主問果啲,我知荃浸同吳國偉都係較少
吳嘅品德教育

大宅

我覺得吳國偉一D都唔舊喔,裡面整到幾好架,我鐘意吳校舍大又有戶外,學術算中等,功課量適中,較注重品德教育,所以小朋友讀得好開心又唔怕會跟唔上小學。

大宅

聖母識人讀過,話好多新移民,佢女女跟咗D小朋友講嘢搞到有鄉音,另外我覺得聖母都算程度深,k2已經要寫好多字,同埋最唔like校舍舊又環境唔好,前面對住回收站,後面對住醫院。

大宅

1. 荃浸
2. 聖文嘉
3. 吳國偉
4. 領報
5. 聖母

複式洋房

吳國偉好像每日都有英語課程,比較谷,而荃浸每星期一課,開心學校,未經証賔,如果知道可更正.

Yukki  阿仔小一,同學吳偉國畢業,英文跟唔上,佢媽咪話吳英文淺冇拼音學要出去補習。  發表於 13-11-15 14:03
subb  但一本薄薄故事書用帶足差不多一個月...  發表於 13-11-6 09:32
subb  吳不谷的, 每星期2天帶英文書, 但每天都有英文故事書  發表於 13-11-6 09:31

大宅

回覆:kohoi 的帖子

吳係happy school,一D都唔谷,佢係有外籍老師,不過一星期得兩日要帶phonics書,有兩日帶普通話書,另外有一本英文課本星期一至四放書包,不過都唔係日日有英文堂,星期五就上聖經課本。因為吳開心,注重德育,程度又中規中矩,所以好多家長buy。我女係K2轉校,聽同學D家長講,佢地小朋友K1升K2,好多都喊住話要揾返K1個班主任,學校K1既老師特別有愛心特別照顧小朋友,因為K1個個都係小BB,所以我都好推薦呢間學校。

subb    發表於 13-11-6 09:33

複式洋房

回覆:Ines_B 的帖子

多謝補充買料.

大宅

咁請問領報係咪happy school呢?

首頁

尾頁

跳至