婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

至從佢傳染左d病比我女,搞到我女今日要睇醫生,我就知道我一定要出聲保護牙女。

琴日,牙女扭計訓地喊,喊個不停,我既教育政策就系由佢喊,等佢知道喊系無用,結果62緊系認為小朋友要抱先唔喊,系到扮勁甘一抱喊得仲勁,牙女又話要落地又話要媽媽甘,62好似聽唔到甘,又問系咪食糖食餅食包甘,結果佢扲左開左好耐又放左幾個月既陳年朱古力,諗住比bb食!

我即刻講,成12點幾仲食呢d野?唔驚蛀牙?包野仲要放左成幾個月tim喎!甘先無比bb食!之後62開始出聲罵,(不嬲佢罵我,我唔會理,當佢傻~)

佢話你由bb甘喊一陣人地報警拉你!
我咪話咪報lo呢家我又唔[藥]兒!
又話bb訓系到喊唔得喎!
我咪話喊咪喊lo喊下又唔會死既!反而可以增強肺部功能tim!

下下都比我講到無聲出,呢家連bb隻碗都唔敢比佢掂,佢仲要叫我比bb隻碗佢,佢餵bb食飯喎!我緊系講唔洗啦,唔該哂!跟住bb唔食,放系到一手搶左去,諗住餵bb,我話唔洗啦唔該比返隻碗我!佢先兜返話bb唔食佢食甘!

平時我媽都叫我忍下,話哂老人家,呢家月黎月過份,我媽都叫我出聲同佢講,真系好離譜。

例如,就開飯,62買左包比bb,
特登比bb見到„
女見到就話e,你終於發現到拿!
bb見到緊系要話開,比左隻佢食!
甘我之後收埋,女女話再要系到喊。
62就話唉,你比佢食做咩姐,一陣食左唔食飯點算牙,#$%**$$&-+&$##*甘,

睇到甘大家都以為我錯呢...

之後我同女女講要食飯!唔食包啦!
跟住女女都系到喊,62罵!
你做咩唔比包佢食!!!bb唔洗食飯嫁!!食包就得啦!!bb食飯食兩啖就唔食嫁啦!!你唔比包佢食點得!!

水晶宮

唔知你62想點,咩都佢講晒

男爵府

回覆:62以為我唔出聲以為我好恰!

超超超超憎呀!同我62一模一樣!你就好你可以出聲,我講一句唔好點點點,都未講完就好似我殺左佢全家咁上晒身癲喪鬧!

男爵府

引用:超超超超憎呀!同我62一模一樣!你就好你可

原帖由 melmelyan 於 13-12-13 發表
超超超超憎呀!同我62一模一樣!你就好你可以出聲,我講一句唔好點點點,都未講完就好似我殺左佢全家咁上晒 ...
我平時都好似你甘,唔出聲,發現出完聲系有幾甘正,如果佢同你罵,你同佢對罵!

男爵府

引用:Quote:原帖由+melmelyan+於+13-12-13+發表

原帖由 chuklung888 於 13-12-13 發表
我平時都好似你甘,唔出聲,發現出完聲系有幾甘正,如果佢同你罵,你同佢對罵!

...
試過喇,最終受苦既係我99,我唔想我99唔開心,唯有我忍

男爵府

唔單止6299,好多人唔發火當你病貓,你讓一步,佢得吋進尺,我依家都學識保護自己!

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

佢講晒...

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

乜都佢講哂

禁止訪問

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我62又系好中意食飯前半個鐘俾野我果兩個食, 我知系我兩個仔女問距攞嚟食, 但作為一個大人都知小朋友食左小食又吾肯食飯啦..我一定會出聲阻止..
你最後面果個買包例子同我62一樣..好彩我62吾會出聲話我...

男爵府

引用:我62又系好中意食飯前半個鐘俾野我果兩個食

原帖由 maychik516 於 13-12-13 發表
我62又系好中意食飯前半個鐘俾野我果兩個食, 我知系我兩個仔女問距攞嚟食, 但作為一個大人都知小朋友食左小 ...
佢買完仲要特登引我女!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+chuklung888+於+13-12-13+發

原帖由 melmelyan 於 13-12-13 發表
試過喇,最終受苦既係我99,我唔想我99唔開心,唯有我忍
理得佢,照講,我果時c6都幫下口話算啦甘,我唔理照講,d人無常識就要出聲講!無料扮有料甘,又懶勁,我62從未試過湊細路嫁,我c6一出生就比人掉返上大陸湊,

大宅

睇完你個帖,我開始擔心我個女大左之後,我都要面對呢d問題!!
我絕對覺得我62同你62係同一類人!!!
如果我教女果陣佢要做炸兩,我都唔知點算好

男爵府

熱血勳章 王國教室勳章 最關心BB問題熱投勳章

如果你女女係病左扭計要抱, 我又覺得無得咁忍心, 教女都唔係果一時三刻....

你62拎朱古力俾佢, 你話12點幾食蛀牙......

但半夜三更, 你個女病係到扭計, 仲扭到訓地. 你唔理, 咁隔離屋都好慘0咼....你62又講得無錯...

老人家係好憎小朋友喊的, 尤其夜晚.....

男爵府

引用:如果你女女係病左扭計要抱,+我又覺得無得咁

原帖由 aralebaby 於 13-12-13 發表
如果你女女係病左扭計要抱, 我又覺得無得咁忍心, 教女都唔係果一時三刻....

你62拎朱古力俾佢, 你話12點幾 ...
佢唔系病到月扭計果隻,
我今日睇完醫生先知完來小小傷風!
我女行得走得跑得食得訓得!
我話佢扭計既意思系想要一樣野先訓哂地喊!而唔系病到扭計,我打得唔清楚,很抱歉
所以62先諗住餵D陳年朱古力比女女,就算病左都唔應該食朱古力。

男爵府

引用:如果你女女係病左扭計要抱,+我又覺得無得咁

原帖由 aralebaby 於 13-12-13 發表

你62拎朱古力俾佢, 你話12點幾 ...
不過你講得幾岩,隔離屋果d真系好慘
但我女性格系喊到見到無人理佢,會慢慢細聲之後無野,佢一見62抱,喊多兩錢重嫁,
訓教都系,

大宅

回覆 chuklung888 的帖子

D6299都係咁架成日係D5適當既時候做D5適當既野,成日都好似玩野咁,真係比佢地玩死

rainbowyin  agree  發表於 13-12-16 11:41

男爵府

同你62講,咁你都吾好食飯啦,食2個包啦,食2個都夠飽架啦!仲好有營養tim

男爵府

明顯佢有人格分裂

伯爵府

BK Milk勳章

同我6299一樣,但依家我係超強硬地唔準就唔準,加上我發過一次脾氣後,6299都唔敢惹我

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

首頁

尾頁

跳至