自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一時不記得九龍塘多多幼稚園對面的幼稚園叫什麼名字。近浸會醫院的。
請家長不要把私家車泊在「行人路」上,阻行人通過。
今天,我經過的時候,有一私家車泊上「行人路」,佔了行人路三分之一,那太太重開車門下車,車門再佔了多過三分之一,只剩不足三分一的道路,這自私的行為得到我太客氣的回報「唔該借過,阻住條路」,這時,那太太竟說:你講什麼。我是知道她聽到的,我回頭回敬:你阻住條路,聽唔聽得明。」
請家長不要再私自泊上「行人路」,我想那幼稚園是名校,這樣的行為真是影響校譽,也扁低了學校其他家長的質素。請自重!

行文不太流暢,因我讀書少,尤其不讀寫成英文篇章,請見諒!最後,給那太太最後一句:食X吧!有車不是大X囇!

男爵府

引用:一時不記得九龍塘多多幼稚園對面的幼稚園叫

原帖由 happyfeet 於 13-12-18 發表
一時不記得九龍塘多多幼稚園對面的幼稚園叫什麼名字。近浸會醫院的。
請家長不要把私家車泊在「行人路」上 ...
支持!有錢5係大晒,亦冇乜了不起。有學識,有文化嘅人更應該自重,遵守法紀

大宅

報警要警察泥抄牌

伯爵府

報警拖車:pppp:以後個條路唔會有車泊啦!自私精

男爵府

回覆:多多幼稚園對面學校的家長

多多對面是耀中國際幼稚園…

kase1512  都估到係佢比哂d壞榜樣小朋友  發表於 13-12-18 10:04

大宅

引用:多多對面是耀中國際幼稚園…

原帖由 bearwhat 於 13-12-18 發表
怪不得..

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有錢人

珍珠宮

可以
1。即刻打電話報,違例泊車
2。影佢相 sendv去交通部
3。向該學校投訴

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:多多對面是耀中國際幼稚園…

原帖由 bearwhat 於 13-12-18 發表
呵!耀中呀

水晶宮

影衰埋間學校
我要瞓八個鐘

珊瑚宮

happyfeet 發表於 13-12-18 09:51
應該CALL交通部。

冇品冇公德, 只會搞臭個名, IS 又如何

伯爵府

揾區議員,要求學校門口前行人路安裝鐵欄,唔好比車上到駁

大宅

happyfeet 發表於 13-12-18 09:51
成個九龍塘都係咁,總之有幼稚園的街道都係咁,有時見到小朋友放學,d車又泊上行人路,d司機又睇都唔睇,細路又細又無後眼,好危險,有d工人又唔理d小朋友,好危險,真係唔係有車大哂,就算你有車同有錢又如何?都唔可以唔理人地的安全,自私鬼:pppp:

子爵府

醒目開學勳章

果一帶都係咁架一個二個一定要泊正學校門口

子爵府

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

有錢冇品,富不及3代

大宅

原來是耀中!
既然是名校,在挑選學生時,一定要選些有受過教育的家庭。那位路霸一定是逃過學校的法眼,但天網灰灰,疏而不漏,小心給被踢出校呀!

公爵府

引用:原來是耀中!既然是名校,在挑選學生時,一

原來是耀中!
既然是名校,在挑選學生時,一定要選些有受過教育的家庭。那位路霸一定是逃過學校的法眼,但 ...
其實係first come first served既

別墅

Support u

大宅

咁即係唔理好醜,最緊要是交學費。
明白!明白!
難怪了!

首頁

尾頁

跳至