自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

咁燥做咩吖...盞攪到自己全日唔開心架

水晶宮

veronna 發表於 14-1-3 09:21
阿仔試過俾人抆返落車, 然後果個人自己逼左入去
真是咩人都有.

伯爵府

引用:有時一個站可以關五+六次都關唔到

原帖由 Manyi223 於 14-01-03 發表
有時一個站可以關五 六次都關唔到
係呀,我試過幾個站都係咁!

珍珠宮

所以我都5明0的人做咩咁趕??

大宅

回覆 Sugarpink 的帖子

哇,,,你幾點左右同係邊car遇到佢地...等我避開佢地
我都會係油塘轉車

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

veronna 發表於 14-1-3 09:21
阿仔試過俾人抆返落車, 然後果個人自己逼左入去

好衰格

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:真係好憎啲人死都要迫入黎!

我以前見過某站, 有個鬼佬想上車, 好似d月台助理咁, 好大聲叫 "pls move inside" 跟住大家就好聽話移入少少

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

當你等左4-5 班車,
眼見車箱中間仲有空位,
但d 人就企哂係車門前面塞住唔行入去,
你滾呀滾先
仲嬲過俾人迫入車箱呀
我成日覺得,唔係d 人迫下入去,
d 人都唔會行入去呀,
好多人都自私到嘔呀

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

貝_貝 發表於 14-1-3 08:54
雙向的, 當你等咗幾班都上唔到車, 你就會話, 點解車上d人唔企入d. 大家忍耐吓喇!

...

不能同意更多...
bk都有好多話人唔行入d既post

子爵府

說實話, 搭多幾次地鐵, 個人都化...
唔嬲得咁多..

因為每人都有自己立場..
企晒門口果d - 因為好多人唔係落車, 就成磚佛咁企正門口. 你唔係落車, 唔緊要. 你可以企出出面, 等人落晒, 再上番車. 可惜, 甚少有依d 正常o既人. 所以如果行到車中間, 要出果陣.. 就要過五關六將.

死質難質果d - 因為通常另一面車門/ 車中間好多位.. 佢迫你, 你迫人.. 通常迫迫下, 會有位企... 不過難為左最前面被迫入果個lor...

邊嬲得咁多丫...

tabo119    發表於 14-1-3 13:30

子爵府

引用:但係我見得最多嘅係入面明明有位,但係中間

原帖由 MMQ 於 14-01-03 發表
但係我見得最多嘅係入面明明有位,但係中間d人唔郁(玩手機,睇報紙,發呆)塞住左,搞到一邊門人貼人;另一 ...
係呀!啲人好中意痴住中間條柱!其他行入啲都有座位側邊個扶手都可以扶囉

子爵府

引用:我一星期總會見到對極品港女姊妹花係油塘上

原帖由 Sugarpink 於 14-01-03 發表
我一星期總會見到對極品港女姊妹花係油塘上車,兩個又係勁迫入車,31 號果日入唔到左邊位就係咁鬧即攝去右 ...
絕同認同(趕時間就早啲出門啦!)

子爵府

引用:說實話,+搭多幾次地鐵,+個人都化...唔嬲得

原帖由 74869 於 14-01-03 發表
說實話, 搭多幾次地鐵, 個人都化...
唔嬲得咁多..
所以我放工會坐巴士,舒服好多又可以訓下,又有位坐,但我返工時間無村巴

子爵府

SMILE_CHINGB 發表於 14-1-3 11:26
所以我放工會坐巴士,舒服好多又可以訓下,又有位坐,但我返工時間無村巴

...
係呀. 有得揀. 我都係巴士... 不過有d 巴士脫班好嚴重..

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我就係怕呢d人,我話無位喇,佢話怕迫唔好搭火車,我答返佢怕遲到就早出門口!!

依家我會早半個鐘,行去車頭專登等幾班車,入面有位企我先上

禁止訪問

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死

原帖由 SMILE_CHINGB 於 14-01-03 發表
每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死迫入黎架mtr, 一,兩分鐘後都有架啦!佢迫入黎就不停令到架車關 ...

simple is the best~

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

兩分鐘後, 個月台又會企左幾倍既人, 到時上車仲再難啲. 我諗無人想咁迫既.
不過有時, 架車埋站, 明明落左十幾人, 但上返四五個人就已經無位上, 因為入面既人又攤鬆左唔俾人地再上車.

禁止訪問

男爵府

引用:我就係因為咁而同一個自私婆鬧交,+明明冇位

原帖由 snoopy888 於 14-01-03 發表
我就係因為咁而同一個自私婆鬧交, 明明冇位, 就係因為佢撞入黎, 攪到我撞到後面個女人, 我出聲話佢, 佢仲大 ...
我都試過呢d情況!佢真係好理直氣壯大大聲話番你架!!呢d人唔會覺得自己有問題架......

首頁

尾頁

跳至