烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

shala 發表於 14-2-17 17:25
唔知點解pm冇得attach圖片,現後補,麻煩你幫我看看,十分感謝

使用方法
1.請在使用爽膚水(toner)的護膚程序後才使用
2.由袋中取出,貼在眼下或唇邊您在意的位置。
3.貼著一整晚,第二天早上起床才撕掉。

注意:
當皮膚有汗或水份殘留的情況下粘性會下降,使用爽膚水後一定要全部吸收後在使用。
請在皮膚已清潔的狀態下使用。推薦您在每天洗澡後使用。
第一次使用的顧客,請在不當很處先進行patch test(沒有敏感症狀)後才使用。

基於衛生,每片只限用一次(後面睇唔到)

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

大宅

引用:除了日本造電器,美國制電器可用嗎? +

原帖由 reverof 於 14-02-17 發表
除了日本造電器,美國制電器可用嗎?
美國可以用。

伯爵府

Keroroyu 發表於 14-2-17 22:27
美國可以用。

頭先問咗我做工程既朋友,佢話美國係110v,日本係100v,如果小電器或者啲唔係精密既電子儀器係ok的,但高耗電量同精密電子/微電腦既電器,10v既差別會影響電器既壽命。

我而家都擔心緊屋企隻大牛係110v,麵包機係100v,諗住去買過隻100v大牛。

全人奶媽努力中!

伯爵府

kyobi 發表於 14-2-17 22:12
使用方法
1.請在使用爽膚水(toner)的護膚程序後才使用
2.由袋中取出,貼在眼下或唇邊您在意的位置。
明白哂,謝謝你。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kyobi+於+14-02-17+發表我都

原帖由 Keroroyu 於 14-02-17 發表
多謝你嘅資料,日常我都係用大火牛,但係有時我會拎去家人到用,貪方便又輕,我多數用落去風筒到。

...
我啱啱打去問咗舊老細,佢之前全個日本屋企連電器搬嚟香港用,成屋都用啲黑色大牛,佢話未試過用110v牛導致燒電器,起碼用咗八年都冇,反而係成日燒牛。因為電器既設計係容許電壓有正負10%既上落,即90v~110v都得。

因為有發熱線既電器喺起動嗰一刻會扯大概2~3倍既電,佢有部自動洗碗碟機,寫就寫耗電量2000w, 牛就用3000w,但係用個零兩個月就燒牛。

後來問返總公司工程部啲設計師,原來要預至少兩倍既容量,即2000w要買到4000w既牛。轉咗4000w既牛就冇再燒了。

你隻細牛可以短用,最多係燒牛,唔會燒機,唔駛擔心,至於大牛,就建議用1000w會穩陣啲。

全人奶媽努力中!

王國會長

王國會長

kyobi 發表於 14-2-17 14:58
無問題吖。
也請幫忙譯下, 盒酵母唔開水直接放落機得唔得? thx

伯爵府

引用:Quote:kyobi+發表於+14-2-17+14:58+無問題

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-02-18 發表
不需兌水直接與麵粉混合。
一斤麵包(一斤指一排包)加5g

全人奶媽努力中!

伯爵府

引用:Quote:kyobi+發表於+14-2-17+14:58+無問題

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-02-18 發表
與其他的材料配搭時請按照麵包機的menu使用。

全人奶媽努力中!

首頁

尾頁

跳至