自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

回覆:戀愛高手,請進!

我唔係高手,不過聽過D橋,唔知啱唔啱你個FD用
叫佢whatsapp個男仔,“今晚去XX食飯好嗎,我等你”
之後等佢回復,如果三個字仲未有消息,再復佢“對唔住,本來我系要搵我妹/家姐/哥哥(或者是但一個你親密的人)食飯的, 點知心煩意亂下send錯左俾你 ....
如果佢有回復,要即刻回佢,都係上面嗰番說話,睇下佢點回應,如果佢表露出D關心字眼,便趁機講D無關痛癢的心事,話令到自己有D煩,,,,,
如此一來一回,基本上已算係成功左

liaosee  Good  發表於 14-3-7 08:32
nightingale    發表於 14-3-6 19:18
ricecooking  好橋!  發表於 14-3-5 19:33
芝麻街  幾好  發表於 14-3-5 17:07
Ftaitai    發表於 14-3-5 17:03

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

資料太少了...
先要打開話題啦~
佢地之間既工作關係關於咩啦, 又或者平日有冇留意佢用開D咩...假裝話想買類似既野, 問下佢意見呀...尤其電子產品, 先打開話題, 拉近距離先啦~

利申:我也不是戀愛高手, D橋亦可能好舊...
Childhood is journey, not a race.

男爵府

先搵出共同興趣,由興趣入手

男爵府

引用:我唔係高手,不過聽過D橋,唔知啱唔啱你個F

原帖由 陳曦 於 14-03-05 發表
之後等 ...
好似太心急

男爵府

懶隨意問佢有冇facebook先

皆因facebook可以睇到好多嘢

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

比你地笑c我
入嚟8吓學吓野先

男爵府

hashtag影視迷勳章

老套招。扮唔小心按到電話都唔知,比佢聽自己話暗戀佢!同一招第二個用法,搵個小朋友打比佢!之後sd訊息/打比佢講唔好意思!再問佢近況等。。

水晶宮

陳曦 發表於 14-3-5 16:57
之後等 ...

呢個OK喎!
扮SEND 錯 MSG先!
睇下對方有冇反應....

好似我尋日咁...我唔覺意HIGH 到個制打了俾一個唔係好熟既人(其實只係女性)...
咁對方都同我爹佐陣...
之後我又SKYPE 佢, 話尋日唔好意思...之後又傾了一陣...
「SEND 錯 MSG」呢招, 可以試下!

Childhood is journey, not a race.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好易啫。

繼續以公事入手,開話題,跟住講完公事就呻下:噢,真係好多嘢做呀,攰c人喇,點解成日見你都魄力十足,咁man唔攰嘅? 羡慕c人喇。

嗲下,讚下,佢實鬆毛鬆翼,憐香惜玉,十個男人,九個中伏。

禁止訪問

男爵府

引用:我並非高手,但8卦分享吓我會求期話x月x日搞

原帖由 jarjane 於 14-03-05 發表
我並非高手,但8卦分享吓
我會求期話x月x日搞bbq/行山/運動項目, 問吓佢有冇興趣, 大家可以認識/了解多d... ...
唔怪得咁多人成日話BBQ 啦

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

隔一排wtsapp問佢"e...你係??" 扮唔記得佢, 之後佢應左你咪問佢"你最近好嗎?" 呻利...我唔係高手呀下. 不過呢招對我老公work

水晶宮

sheep010 發表於 14-3-5 16:59
好似太心急

含蓄D, 將個MSG 改改佢
「HELLO, 近排點呀? 」之後再話自己SEND 錯...
再借意問下, 係呢, 咁你呢排點呀? 如工作有往來, 試下可否從工作入手。打開話題~

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

whatsapp 只係傾工作方面 ge 野? 無傾過其他野?
可以從傾過ge野着手呀,例如:
工作完成,而對方有幫過你的,可以借D意約佢出黎話請佢食飯感謝佢幫忙;
傾過話用咩 software,可以請教點樣用;
工作上遇到D咩難題,可以請教點應對;
總之一定要 keep 住有講野先有機會,
目標係唔止淨係傾工作方面ge野。

如果已經有傾過其他野更好,
例如佢講過鍾意xx運動,你就可以問佢去邊度買xx用品,話自己唔識買叫佢得閒陪你買;
如果講過電影,可以講話近期有套xx電影我幾有興趣喎,如果男方識做ge,會直頭主動約你出黎;
其實正常都要傾多D,大家都要對對方有少少興趣先會約出黎。

要觀察男方是否反感,
你 whatsapp 佢是否唔應你,或者只簡單回答 "是" 或一個公仔之後唔再講野,
如果佢反感,你就唔好再繼續啦,免得自討沒趣。
如果佢無反感,你就可以繼續,時不時畀D位佢入 (即約你出黎),
如果平時真係無傾開計的,可在大時大節 "合法騷擾" 佢,例如情人節、聖誕節之類一句 "Happy Valentines day" "Merry Christmas"。

不過最重要的是,唔好淨係花時間等佢一個,
要同一時間識多幾個,睇邊個適合。

子爵府

引用:Quote:JASON1124+發表於+14-3-5+16:47+我中

原帖由 KEMOSABI 於 14-03-05 發表
咁, 個女係咪千千先??
樓主叫千千。。萬萬

男爵府

等睇高手出招

琥珀宮

引用:幫人請教高手,因為工作關係識到個男既,有

原帖由 千千萬萬 於 14-03-05 發表
幫人請教高手,因為工作關係識到個男既,有一見鍾情feel,有對方whatsapp,有係whatsapp傾過兩三次,都係同 ...
有時收到d得意whatsapp,會同朋友間share個d,可以send 比個男仔,當普通廣發訊息,比較不著痕跡,慢慢建立起不只是工作關係既交往!

子爵府

引用:Quote:原帖由+陳曦+於+14-03-05+發表我唔係

原帖由 sheep010 於 14-03-05 發表
好似太心急
哈哈,可能我中意進取D,如果有男仔咁同我講,我實會心跳加速,不知如何是好( 無論對佢有feel定系無feel都會咁) 。
曾經試過有人咁玩我,話好中意我,如果我對佢有feel就去XX時間去XX地方一齊食飯。不過我當時冇做出任何回應,過左幾日先有同學話我知係佢地幾個夾埋來玩D女同學,睇下有冇人中伏
之後我又藉機玩返嗰位同學報仇,最後仲做埋好朋友

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

whats app 對方請教電腦問題,繼而話想買電腦,如果男方有意,好大機會主動話陪女方出去買(P.S.我不是高手)
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

乜野係戀愛高手

戀一次就收成正果個d

一分

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

首頁
12345...7

尾頁

跳至