美容扮靚

跳至

首頁
12345...44

尾頁

伯爵府

回覆:Cool牙經驗分享(第一次開post :> )

我有d興趣,可唔可以pm我d資料

子爵府

MommyPanel勳章

Pm me pls

大宅

回覆 -joanne 的帖子

已pm!

大宅

等我update下先。已上㧜100小時,so far so good la,只是第一天有少許不適應。我戴㧜吃完湯米線作為午飯後(第一餐),牙齒有輕微酸軟感覺,以及痕㾗癢癢之外,都無咩唔Ok。放工回家後,吃飯沒問題,但就要除㧜先可以吃到炒芥蘭。哈哈,我努力試緊戴住㧜吃不同的食物,分享如下:

戴㧜吃沒問題的食物 - 公仔麺,肉碎飯,芝士焗薯,焦糖蛋,炒蕃薯葉,macarons,甜凍餅,腿蛋治,熱香餅,西瓜,蘑菇薯仔酥,通粉,豬柳漢堡飽,紫菜,上湯扇貝,魚,etc.

戴㧜吃有困難的食物 - 哈蜜瓜,雞件,豬扒,凍餅上的杏仁,薯片,etc.

Hehe......我會盡快克服,吃吃吃!

不過呢,我都改變了少許習慣:
1)勤力擦擦擦牙和牙㧜
2)把食物煮軟一些和慢慢吃

複式洋房

sis, please pm me the information, thanks!

大宅

回覆 reginadiu 的帖子

已pm : )

大宅

呼籲呼籲~
如果大家有join到,就share下啦!

複式洋房

can you pm please? Thanks!

大宅

回覆 msKathie 的帖子

PM 左啦

男爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 呀咩956 的帖子原價$38,000,經介紹有

原帖由 katy_katy 於 14-04-04 發表
回覆 呀咩956 的帖子

原價$38,000,經介紹有10% off,而且包療程內無限次洗牙呀(hehe, 呢點我勁like)。其 ...
可吾可以幫我問下醫生如果我爆牙咁應該點?
大約幾錢?

大宅

回覆 shan6233 的帖子

以我所知,㧜牙可以改善爆牙情況,而價錢 (我幫襯果到) 係取決於要否剝牙和所揀選之療程 (傳統vs Invisalign)。
$38,000係Invisalign 不用剝牙;剝牙的話好似$45,000。而傳統gei價錢我不太記得la。

複式洋房

我都疏於帶retainer >< 宜家又哨返

大宅

我也剛剛上第一cool了,感覺個口好倦,今日進入第三天好似自然D了,但食野我真係唔慣帶住來吃呢?你們呢?有冇人會除cool才吃?

tytyan  其實食野一般係要除左黎食架...
因為咬野係會容易損壞到個牙箍架...  發表於 14-7-17 22:59

大宅

所以D人話其實帶一世......

大宅

回覆 〝karyo〞 的帖子

>.< 係lor 如果以前知道要keep住帶retainer就好,當時效果真係好好架 ,浪費左4隻健康gei 牙
嗚嗚嗚嗚 : '(

大宅

回覆 MSKAKACHAN 的帖子

我冇倦gei 感覺,係第一天帶cool食野唔太習慣,會除cool,依家就keep帶住黎食。Hehe,不過個cool 已有d變黃Lu,依家等緊下個星期放完假去上no. 2㧜,一諗到磨牙同上attachments 就有d擔心la 。

子爵府

我都十年前開始cool
之後又疏於帶retainer
走位了

pm我資料睇下丫
thx

男爵府

回覆:katy_katy 的帖子

講話清唔清楚呀?有無好明顯講野好唔同?

大宅

回覆 allenho3 的帖子

牙醫有話會講野唔清楚,但唔知係咪我覺得冇咩野,我講野同未上㧜一樣 ar。

男爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 shan6233 的帖子以我所知,㧜牙可以改

原帖由 katy_katy 於 14-05-31 發表
回覆 shan6233 的帖子

以我所知,㧜牙可以改善爆牙情況,而價錢 (我幫襯果到) 係取決於要否剝牙和所揀選之 ...
但係帶住明吾明顯俾人見到

首頁
12345...44

尾頁

跳至