懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

kwankwanl 發表於 14-4-6 17:14
其實我真係好想講我個肚大定細又關d人咩事喎。
我宜家32週,成日俾人話睇唔出,
個肚細到似人地五,六個月 ...
我同你一樣,而家31週,個肚都比人話似5-6個月!之前都好似你咁,介意比人話㗎。但每次檢產bb都好健康,仲好活躍,雖然係細碼!
最緊要bb健康,又陀得輕鬆,又陀得靚,個肚大小配合返本身個身型,著衫都好睇啲
收身都快啲啦!係咪?

別墅

回覆:心情不佳想發洩下

唔好太介意d人講咩,最緊要你駝得舒服唔輪盡嘛,其實好多時太大個肚都唔等於d咩既,最緊要bb健健康康,你就舒服舒服,太輪盡好慘架

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:kwankwanl 的帖子

見圖,好正常大,
唔好理人講乜,BB健康未得啦!

複式洋房

引用:其實我真係好想講我個肚大定細又關d人咩事

原帖由 kwankwanl 於 14-04-06 發表
我都細過你牙. bb size 0k
5個月個時仲要冇肚甘 唔怕!

男爵府

我就快31週,個肚好大,好辛苦。好羨慕你就真。

複式洋房

肚細有咩所謂姐?我週數大妳少少,但都仲細過妳..街外人都以為我係5,6個月
但係我確實行得比其他大肚婆輕鬆,又無水腫..
我覺得幾好丫..

大宅

肚細冇問題,bb正常就得啦!
我37週,肚都唔係好大,後面睇似冇大肚tim,但bb係中碼,我奶仲話我行得快又敏捷

男爵府

kwankwanl 發表於 14-4-6 17:14
你同佢講, 咁大有錢分咩? 肚細不知幾舒服, 行得走得, 肚大大會論盡好多囉

大宅

回覆:kwankwanl 的帖子

我31w,個肚仲細過你,都係成日比人話肚細,但我本身瘦底,所以而家睇落d手腳無咩點肥,細有細好,條腰無咁痛,我仲未有腰痛

男爵府

BK Milk勳章

使理人咩...我個肚仲細過你啦...
我生第一胎....就生既時候個肚得31吋.....
個仔出世都有7磅,吹咩....
肚大唔一定好,咪自己辛苦囉!
肚B大唔一定大,肚細咪細囉!
陀得唔辛苦就OK啦,BB健康就得啦!

大宅

我31w時個肚都無你大 我生之前先好似你咁咋…我女40w出世都有7磅3。不過反而個個都好羨慕我肚細睇落唔肥。下次再有人話你你咪話肚細咪好!肥哂落個b度,bb幾錫媽媽呀,唔捨得個媽媽肥!

複式洋房

回覆 kwankwanl 的帖子

其實佢講笑姐,唔洗咁在意

禁止訪問

男爵府

我個肚都好細 但d人不知幾羨慕 仲話好fit 後面睇唔似37週
佢肥又大件 生完有排修身 又會爆紋
佢jealous 你咋! BB健康咪0K囉 比d信心自己!

大宅

BK Milk勳章

原帖由 kwankwanl 於 14-04-06 發表
我都唔講太多啦,最緊要果句,你e生講話係中b就得啦…肚既大細根本就唔代表佢個肚係個咩b,人地無奈講句,你洗咩理人講野,最緊要係你心情好生個b出黎bb都會開心快樂,咪當人地發up風囉

大宅

咁無聊架,咁都好比,肚大未必代表B大,我第一胎果時成日俾99話我肚細,點知我生個仔出來重佢過仔多多聲,佢即時無聲出~~~
肚大肥媽咪仲慘,細細仔舒服D,最緊要喺阿B足兩姐。唔好理你無聊人講嘅嘢

別墅

我開始果陣都好介紹人地話我個肚好細架!
到而家32w, d 人都係咁講... 特別係公司d 無聊人~
之後我話e 生話正常, 岩岩好~ 佢地就唔會再接落去講囉~
不過d 人真係好無聊, 而家聽多左, 都冇理佢地啦, 因為真係個肚大定細, 關佢地叉事咩~

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我都成日俾人話我肚細,初初都好擔心㗎,啲人講到好似我有問題咁,好彩睇醫生都話BB size正常

有次問健康院姑娘,佢好好人咁同我講:“好多人只係生過BB,但有冇受過訓練呀?佢地講嘢又唔駛負責任,一時可以話你依樣嗰樣,你會信依啲人?定信我地依啲受過訓練嘅專業人士?”

大宅

咪理人地點講啦, bb 健康就得啦~~
我係肥底㗎, d 人話我個肚細, 唔似 7 months 囉
但我聽到又冇咩感覺wor~ 日日feel 到 bb 郁郁踢踢都好開心~~~

複式洋房

我9個月啦,個肚都唔太大,檢查正常同健康ok就得,唔駛理佢架,我老公讚我陀得靚,手腳都無腫.仲好fit!您都努力呀

首頁

尾頁

跳至