自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:boboblublu+發表於+14-4-13+00:29+我

原帖由 good_pig 於 14-04-13 發表
點解會乾淨d, 我未用過..

廿幾年前..已經買全自動
可以自己控制水量、時間,多水感覺上乾淨d!

男爵府

引用:有…我阿娘…佢好享受半自動…佢話洗得好乾

原帖由 muichiting 於 14-04-13 發表
有…我阿娘…佢好享受半自動…佢話洗得好乾淨
Me too ar!! 好處係可以自行調較洗衫時間+ 洗得乾淨D;壞處係要自己開關水+拎衫去隔離打乾. 之前用壞過一部, 阿娘堅持要揾番半自動

ipodbaby_123  因為好襟用,不過就大部d  發表於 14-4-13 10:07
muichiting    發表於 14-4-13 01:53

大宅

畀面勳章

回覆:呢個年代仲有冇人用半自動洗衣機丫

真係好好用我而家戈部用咗十年啦!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有,我隔離屋,好佩服每日兩機衫,仲要去到老遠既村公家水喉拎水返黎,再拎支棍陪部半癡既機係度搞衫,睇見都覺煩

公爵府

me2

珍珠宮

環保接龍勳章

我媽都堅持用半自動!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但係唔可以行開喎! 要陪住部機洗衫!! 真係要好有耐性!!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

依家屋企無位, 有位放我都鍾意用

細過就有

伯爵府

回覆:呢個年代仲有冇人用半自動洗衣機丫?

我家窩居,仲有部迷你半自動。。。
不過遲啲搬,我都係會買返全自動,如果呢部未壞,都會帶走,因為都幾好用^_^

男爵府

我未用過半自動,照各位所說,半自動洗衣機應該是一部任玩的大玩具。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我呀媽!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:吓!上世纪嘅電器黎喎,重有人用?

原帖由 耕田妺 於 14-04-13 發表
吓!上世纪嘅電器黎喎,重有人用?
有!我呀媽勁中意!

水晶宮

記憶中家裹第一部洗衣機係半自動,果時我得幾歲大
我要瞓八個鐘

子爵府

引用:有,我隔離屋,好佩服每日兩機衫,仲要去到

原帖由 elaine_20hk 於 14-04-13 發表
有,我隔離屋,好佩服每日兩機衫,仲要去到老遠既村公家水喉拎水返黎,再拎支棍陪部半癡既機係度搞衫,睇見 ...
要退咗休嘅人士先至可以做,我自問每日無咁多時間

elaine_20hk  佢好似係中年家庭主婦,我睇見都鄧佢攰啊,佢仲有五十肩,都唔知佢點整  發表於 14-4-13 10:49

洋房

有,我媽子用緊

耐無上BK , 連A/C都開不返要開新,BK友我回來了。

水晶宮

引用:咩係半自動?

原帖由 daydaydaisy 於 14-04-13 發表
咩係半自動?
我細個屋企用嗰部係咁嘅:上蓋式,分左右兩格,左格洗完衫,自己要搬啲衫去右格乾衣

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

細個屋企有,仲記得部洗衣機係綠色印象中要自己開水喉,條喉係好似洗水手龍頭咁。。唔知有冇記錯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+14-04-13+發表點

原帖由 boboblublu 於 14-04-13 發表
可以自己控制水量、時間,多水感覺上乾淨d!

珍珠宮

半自動除左襟用,仲有個好處係唔會好似全自動機內籠週圍好多細孔去水位,呢d位好容易藏d污糟野,好難清洗,半自動機無呢個問題,去水位係底部漩轉位。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

首頁

尾頁

跳至