親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆 CSLCPK 的帖子

好似早一個月先得,你check下係咪

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

lafayette 發表於 14-5-1 23:12
7/13 岀發,玩五夭布吉,多謝提醒,剛即用網銀買旅遊保,以防萬一。
邊間保險公司?

大宅

HSBC 可即買

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我乜都未卜,仲plan緊咋喎

男爵府

死啦, 我agent 話機票要今日比錢, hold 唔到. 但我剛剛check新聞:2派大示威呀!!!!

反政府組織領導人素貼4月30日晚,在是樂園集會舞台發表演講,宣布「最後一戰」安排,揚言將把穎拉政權全部趕下台,讓親塔信家族政權徹底瓦解。(美聯社)

【本報訊】在曼谷集會示威滿180天的反政府組織「完美改革泰國人民委員會」,前晚(4月30日)由秘書長素貼宣布「最後一戰」安排,包括5月5日皇上登基大典紀念日舉行大移師到皇家田廣場舉行宣誓,5月13日佛誕節將舉行示威會師點兵,14日啟動「討回政權行動」。預估素貼領導的示威者將遷出是樂園,可能重返叻丹能路民主紀念碑街區集會。而討回政權行動將不再是「象徵性活動」,可能全面佔領重要機關部門。

素貼在30日晚上7時的演講中表示,最後一戰三步曲包括5月5日移師皇家田廣場舉行宣誓,表示向皇上效忠,5月13日佛誕節再次總動員全部支持者舉行為國家祈福法會(未公布地點),以及5月14日動員示威者採取某種具體行動。素貼稱,將再現百萬人示威大場面,要求示威者準備兩三天的乾糧,以及在街道上露宿的設備,以進行最後一戰。

至於本次行動的目標包括﹕成立人民政府(沒有政黨代表和示威組織代表參與的新政府),成立人民立法議會與人民政府一起解決國家面臨的各項問題,預計人民政府將執政18個月,推動憲政改革,30天內還清政府拖欠農民的大米典押款。素貼說,將把穎拉政權全部趕下台,讓親塔信家族政權徹底瓦解。

素貼並未透露14日當天及以後的具體行動方案。而憲法法庭以及國家肅貪委員會可能在14日之前就使穎拉下台。素貼宣布該組織的行動方案之後,紅衫軍「反獨裁陣線聯盟」主席立即宣布,原訂5月6日的大集會改為提前至5月5日在曼谷西郊佛教城附近的阿薩路舉行,以同素貼的組織「抗衡」

大宅

我唔係甘黑仔呀!! 我已經係2月去唔倒, 改為5月去, 依家又咁, 真係無心機

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

我都係6月尾
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

引用:我唔係甘黑仔呀!! 我已經係2月去唔倒, 改為

原帖由 飯飯 於 14-05-02 發表
我唔係甘黑仔呀!! 我已經係2月去唔倒, 改為5月去, 依家又咁, 真係無心機
我夠黑仔,2月果次我cancel左仲冇左6百蚊,而家好難先請到假5月30日,今日deadline比錢,想比錢之際就search到呢單新聞,c6 又答唔到我改去邊定照搏,好煩呀

大宅

對曼谷好失望

男爵府

引用:我7月20至25去。請問咁早買唔買得保險

原帖由 CSLCPK 於 14-05-01 發表
我7月20至25去。請問咁早買唔買得保險?邊間好?
我同你同日去同日返。

別墅

Funny 發表於 14-5-2 10:42
邊間保險公司?

我買左中銀保

大宅

回覆:泰國7月20日舉行大選

今日打去問藍十字,出發前七日內提升左級別就可以提出申請,取消行程賠償

大宅

引用:今日打去問藍十字,出發前七日內提升左級別

原帖由 bbyau2010 於 14-05-02 發表
今日打去問藍十字,出發前七日內提升左級別就可以提出申請,取消行程賠償

...
請問出發前多久可以買?

男爵府

引用:Quote:原帖由 bbyau2010 於 14-05-02 發表

原帖由 ILMAMA 於 14-05-02 發表
請問出發前多久可以買?
60天

ILMAMA  謝謝!  發表於 14-5-2 19:03

大宅

我原本二月去,之後改到暑假,曼谷酒店可能冇得再改多次,book左三晚,睇情況,如果真係好似之前咁,可能全程去華欣。 但而家都唔知幾時book華欣酒店。唉~

男爵府

我24/7去28返,都諗緊轉唔轉華欣,定全程芭堤雅

sumi5354  我都係  發表於 14-5-8 21:17

大宅

我下星期飛……希望晤好受影響…

大宅

引用:我24/7去28返,都諗緊轉唔轉華欣,定全程芭

原帖由 wing51110 於 14-05-03 發表
我24/7去28返,都諗緊轉唔轉華欣,定全程芭堤雅
我23/7去,27/7返,可能全程芭堤雅,不去曼谷了。我未book洒店。

大宅

引用:Quote:原帖由 ILMAMA 於 14-05-02 發表請問

原帖由 030608 於 14-05-02 發表
60天
但佢無話要60天前買,我都係出發前2星期買咋咼,打去問佢話保既

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 030608 於 14-05-02 發表60天

原帖由 bbyau2010 於 14-05-03 發表
但佢無話要60天前買,我都係出發前2星期買咋咼,打去問佢話保既

...
係最早出發前60天買,因為好多人60天前已book晒機票酒店,希望盡早買埋保險。

首頁

尾頁

跳至