自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我90年代都有個咁既同事(甘岩又係澳洲),
估唔到20年後都仲有D咁既人, BTW, 冇甘岩係同一個人卦

複式洋房

我身邊都有個,住何x田居屋,就成日同人講佢住山頂.....

莉亞公主    發表於 14-5-16 23:13

禁止訪問

回覆:你有無d咁嘅同事. 有一個親戚在澳洲, 就成日大大聲講......

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:你有無d咁嘅同事. 有一個親戚在澳洲, 就成日大大聲講......

佢好回味喎

翡翠宮

回覆 眼超超 的帖子

佢都幾井底喎........

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我以為講緊我同事,+佢去咗澳洲+3年+(+但响

原帖由 I9528 於 14-05-16 發表
我以為講緊我同事, 佢去咗澳洲 3年 ( 但响香港 4X年 ), 已經鍾意人地叫佢做鬼婆, 唔鍾意人地叫佢做香港人 ...
咁崇洋?

男爵府

通常係井㡳蛙,崇洋,自卑形成

男爵府

佢其實好自卑

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

通常"自卑"才引申"自大"~
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

水晶宮

引用:而家又大大聲講緊電話,+今晚去接呀姑爹個乜

原帖由 眼超超 於 14-05-16 發表
而家又大大聲講緊電話, 今晚去接呀姑爹個乜乜乜機, 由今朝講到而家, 樓下看更都知........ ...
攞命

侯爵府

好媽媽勳章

引用:佢係一個港產女人, 結咗婚, 有對仔女.佢有

原帖由 眼超超 於 14-05-16 發表
佢係一個港產女人, 結咗婚, 有對仔女.

佢有一千零一個親戚什麼姨媽定姑爹在澳洲咁大把, 佢成家上年去過一 ...
比我會答佢:
* 朱古力,係人都知比利時既最top! 你吾係重食緊澳洲既呀!?(扮驚呀!)
* 使乜去到澳洲先可以種花?!我屋企個花園/後園咪種得囉!!乜你屋企好細,連花都種吾到?!(扮無知!)
* 坐長程機,緊係坐商務啦!張sofa椅可訓低,何必辛苦自己! 你吾係真係坐經濟艙去澳洲呀?!嘩,你好勁呀,十幾個鐘屈係到都忍到(扮讚佢身體好!)

CALVEN    發表於 14-5-17 12:58
fatchu@home  比你笑死  發表於 14-5-17 08:39

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:ac321 的帖子

續、、、
* 乜原求澳洲D技術發展得咁差,D長途電話重要大大聲先聽到,好似幾十年前既香港、、等我重一直以為澳洲好先進!(扮無知!)

實激死佢!

p.s.
以上純粹是為激佢而答,並不代表本人既價值觀!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 眼超超 於 14-05-16 發表佢係

原帖由 ac321 於 14-05-16 發表
比我會答佢:
* 朱古力,係人都知比利時既最top! 你吾係重食緊澳洲既呀!?(扮驚呀!)
* 使乜去到澳洲先 ...
要比個“叻“你

男爵府

回覆:眼超超 的帖子

CONNIE

男爵府

咁似我舊同事既!
佢又係成日懶叻

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

人地鍾意講咪由佢囉

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大鄉里扮Q晒野

首頁

尾頁

跳至