夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你老公隊TEAM有7個人, 有一個超唔掂, 連累其他人, 你老公應該向上報告有D甘既伙計存在, 到時比警告信佢又好, 再炒又好. 都叫同公司有交代. 而唔係用MORNING CALL/WHATAPP呢個方法去解決個問題, 大細超呢d野, 佢下面果D人都有眼睇ga, 個女仔走你估唔係比其他同事排擠咩. 若果有一日你老公比佢d下屬憎. 真係佢自己攞黎. 公司唔係善堂, 個個人返工都要做. 唔掂既人遲早會比社會淘汰, 唔需要刻意去就. 你c6係理應同其他同事同一陣線. 而家人地都走咯, 佢當若無其事平平靜靜由得個女仔走就係最穩陣既做法. 睇唔到仲有需要問東問西既必要lor. 而家你都比你c6知道左你會睇佢電話, 以后有心要暪你, 你唔會再甘易發現到ga la. 希望人走左就冇事la. GOOD LUCK

soso1227  講得好!  發表於 14-6-19 17:47
ARabbit  agree  發表於 14-6-19 14:07

大宅

梗係有野, 唔係話有關係果d 野, 而係個女仔走左重咁關心, 成日whatapps, 一定心入面有野

禁止訪問

別墅

Icy28078380 發表於 14-6-18 18:56
你同c6講,叫佢whatspp你,問下今日乘車返工等左幾耐?今日買條魚新唔新鮮?著邊對鞋返工?食lunch食咩?
...

講真, 我自己whatsapp 完告假就講完啦. 如果上司咁關心, 我老公睇到都唔會中意, 我自己都會

懷疑上司做咩. 打好關係 ? 上司唔問侯我都無野架喎. 最好唔好問潻.

男爵府

引用:梗係有野,+唔係話有關係果d+野,+而係個女仔

原帖由 singleboy 於 14-06-19 發表
梗係有野, 唔係話有關係果d 野, 而係個女仔走左重咁關心, 成日whatapps, 一定心入面有野 ...
同意,女仔都辭左職,搵工搵成點已經唔關佢事,8掛唔係一個理由,如果唔上心就唔會刻意去問。

珍珠宮

睇緊啲好

大宅

鰾記花膠皇 發表於 14-6-19 12:06
真系有野,就唔會比你睇到咁多message,比著我系要搞三搞四,就會開張太空咭,開新whapp acc.,或者用程式密 ...

我都覺得係, 如果男人身有C, 唔會咁易比你check 電話.

應該就冇乜嘢ge (暫時), 但都要留意事態發展.

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我覺得係你諗多咗,可以睇多一排先。 離職都有whatsapp 通常係保持禮貎,再耐D就唔會 whatsapp 了。而且你c6畀得你知,就即是無野。

大宅

我又唔覺得有問題,我只可以說你C6是一個好上司,不過係一個會寵壞下屬的好上司。我舊老闆退休移民了澳洲五年,佢若果有一段時間唔見我喺fb post嘢,佢都會whatsapp 我問我近況。

大宅

回覆:係咪我諗得太多

我覺得上司同下屬就算朋友都未去到咁關心囉 見工見成點都問? 都走啦。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆:係咪我諗得太多??

我覺得將會有野

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 pgpapamama 的帖子

我會睇下自己C6嘅為人, 如果平時對我都唔會咁, 咁我會覺得佢地係有d嘢囉

男爵府

回覆:係咪我諗得太多

看似冇野,但又好似over左少少,點解呢條女有特權,換著係條仔,你c6會唔會咁多關心慰問先,又或者第二個員工咁不負責咁返工佢都可以接受?

首頁

尾頁

跳至