自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:回覆 papagirl 的帖子提早幾日咪人馬囉..你

原帖由 Jolin_Yuen 於 14-07-02 發表
回覆 papagirl 的帖子

提早幾日咪人馬囉..
嘩,睇你回覆學到唔少野

男爵府

回覆:星座

我都鍾意,c6同我都係天秤,大仔天蠍,細仔山羊

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jolin_Yuen 發表於 14-7-2 18:43
回覆 南南自語 的帖子

其實書係好表面講法, 我覺得要加埋本身相處, 了解該星座真實..

我係天蠍.我c6係山羊...

起初人人都擔心我c6會被我蝦.....

其實我c6脾氣好大加上好小氣...咩都記住....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

伯爵府

sorry, 我雙子, 但唔系博學多材

子爵府

BK Milk勳章

ieht 發表於 14-7-3 09:57
我都鍾意,c6同我都係天秤,大仔天蠍,細仔山羊
咁你同細仔溝通得好唔好呀,佢有嗜好未呢?
我係天秤,同山羊既人做唔到朋友,但肚裏面BB可能會係山羊。

子爵府

BK Milk勳章

八婆仔@ 發表於 14-7-3 10:00
我係天蠍.我c6係山羊...

起初人人都擔心我c6會被我蝦.....
我姑拉都係山羊,又係脾氣大兼小氣...

chungyanyan  我認同山羊脾氣大+小氣  發表於 14-7-3 10:33

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 八婆仔@ 的帖子

天蠍座好感性, 山羊座踏實時非常認真...
如果你地既話題可以多d汲及到佢既工作, 佢會由朝同你講唔停..
但佢地有樣野好衰, 就係如果覺得觀點角度稍為有一點同你唔一樣, 就唔想再同你講落去

細粒媽  我係山羊,但又無好似你講咁樣  發表於 14-7-3 13:44
papagirl  山羊真係咁ga  發表於 14-7-3 11:17
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

天秤女+人馬仔, 大家都係世界仔女, 身邊有數唔盡既朋友 (但未必係知心)..多嘗好, 鐘意玩, 喜新鮮..

唔知你覺唔覺, 我成日覺得人馬座係文字表達上面有d問題
好多時候佢打出黎既文字真係佢先明白..

山羊座唔係冇興趣,
我一直覺得山羊座樣樣都想識, 樣樣都想試,
攪到其實佢地都唔知自己到低最想做咩...
所以比人感覺上冇興趣, 但其實又成日唔知忙咩...
佢地只知一樣野, 工作工作工作...
山羊座不嬲比我既感覺係工作地位不錯的...

如果係仔, 身邊會好多異性朋友..
我成日都覺得雙子, 山羊仔天生有異性緣, 不小女性會幫助到佢..

山羊座錢銀上面為屋企從來唔"故寒", 而且通常你老屈佢, 佢都會肯制...
(仔比例上豪朋友多d, 女會豪屋企多d)..
不過女仔比男仔自我中心, 小心眼, 皮氣多小小,
佢地唔鐘意一個人好易睇, 就係"黑面"...

不過有一樣野要注意, 山羊座仔女係感情上面係絕對盲目..
大吉利是講真係除非佢咁岩揀到個好既, 如果唔係

作為父母, 工作, 金錢你應該唔會好需要擔心..
不過感情上...就真係要操心小小喇...(女比男更盲目)..

細粒媽  大部份都中左!  發表於 14-7-3 13:47
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

回覆 badguy333 的帖子

雙魚座表面絕對唔係溫柔, 鐘意講野, 大癲大肺, 講野都幾大聲個種...
但講到體貼別人, 雙魚座可以對人地貼心既服務...
為人設想, 例如買一樣野, 會預埋比全家..
呢下真係冇得頂

dder  中哂...  我就係雙魚,好野咩都買埋比家人同好朋友  發表於 14-7-3 11:17
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

引用:Quote:ieht 發表於 14-7-3 09:57 我都鍾意

原帖由 papagirl 於 14-07-03 發表
咁你同細仔溝通得好唔好呀,佢有嗜好未呢?
我係天秤,同山羊既人做唔到朋友,但肚裏面BB可能會 ...
細仔6個月咋,不過我best fd 都係山羊,我諗ok掛

珍珠宮

回覆 jolin1112 的帖子

因為雙魚座出名順得人...
基本上佢係絕對就你...

我家都有一個
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

子爵府

引用:回覆+南南自語+的帖子其實書係好表面講法,+

原帖由 Jolin_Yuen 於 14-07-02 發表
回覆 南南自語 的帖子

其實書係好表面講法, 我覺得要加埋本身相處, 了解該星座真實..
但我以前有兩個極討厭既男同事,甘岩都係天蠍,非常記仇,佢吾妥既人一定寸到人死,仲要陰陰濕濕甘sin人,我好睇吾過眼。但朋友既就一定幫

珍珠宮

回覆 Cowboy100 的帖子

天蠍座既男仔唔服輸, 而且通常佢地都鐘意硬塞自己個套落人地度,.
佢地唔鐘意一個人既定義實在太廣, 就係一旦你同佢理念唔同就會"豬"死你..
但講到堅要做d野去害你, 佢又唔會既..
最多得閒冇事話下你, 你衰左踩多2腳
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

其實星座呢家野, 真係當參考下...

因為一個人真正既性格, 要睇埋其他12星座..
月亮, 金,木,水,火,土,上升, 下降...等等..
每個星主宰唔同既單位, 例如金星係主宰愛情...
跟住其實每個位置又有唔同解說,
例如一個同星座既男同女會好唔同..
又例如, 一個星座做老闆, 男朋友, 老公, 呀媽, 呀爸, 唔同角色又有唔同性格...

仲要加埋生肖...
例如屬虎+巨蟹座 = 超級媽媽!!!
直頭係媽媽之最

所以大家當睇下, 笑下, 玩下,
唔需要太認真

puk1  巨蟹男  羊+巨蟹  係咩呢?  發表於 14-7-3 13:50
pollybaby1988  我個囡就係虎+巨蟹座,而家未知係唔係超級媽媽要大個d先知  發表於 14-7-3 11:04
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

複式洋房

我都鐘意睇關於星座既野, 其次係血型, 但冇咩研究! 我地係處女女+獅子男

子爵府

Jolin_Yuen 發表於 14-7-3 10:50

天秤女+人馬仔, 大家都係世界仔女, 身邊有數唔盡既朋友 (但未必係知心)..多嘗好, 鐘 ...
山羊女鐘意黑面, 唔"故寒", 到 !

papagirl  呢個真既  發表於 14-7-3 11:20

珍珠宮

回覆 史奴比 的帖子

哈哈, 終於出現喇, 你好呀山羊女
其實每個星座都有優缺..

係我心目中, 山羊女係屬於幾難討好既一個星座,
好難做到佢既絕對知心, 但一旦打動到佢, 佢一定係義不容辭為你付出的..

細粒媽  認同!  發表於 14-7-3 13:50
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

子爵府

BK Milk勳章

ieht 發表於 14-7-3 10:53
細仔6個月咋,不過我best fd 都係山羊,我諗ok掛
咁即係你好叻同山羊相處,相信你同仔仔都會好夾,BTW,山羊真係超級顧家,你會好幸福ga

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Jolin_Yuen 發表於 14-7-3 10:53
回覆 badguy333 的帖子

雙魚座表面絕對唔係溫柔, 鐘意講野, 大癲大肺, 講野都幾大聲個種...
前面中哂, 但我好孤寒, 只買野俾自己

再講多D雙魚座呀
我要記低 這些 那些 全部心事
從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱
接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

首頁
12345...6

尾頁

跳至