自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

回覆:[趣事]爸爸媽媽,點解你不帶我去你婚禮

珍珠宮

Dwmn 發表於 14-7-11 11:04
哈哈佢地好搞笑
睇相發脾氣就未試過,但我表姐好努力想要第二胎要個好字,佢個女知道阿媽想要多個 ...
HAHA,媽咪應該話,阿B好大舊,沖NG到GA

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我女都有問,點解以前去旅行唔帶佢去(蜜月去日本),跟住問過婚紗相點解無佢份影,擺酒又問點解唔帶佢一齊,媽咪著得咁靚佢又無份佢又無喊喎,好在果時帶左佢去迪士尼影樓影左公主相,咁先安撫到佢

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

禁止訪問

水晶宮

係我問呀女, 點解我同爸爸結婚你無黎架, 無影相嘅
咁佢會答我, 我果時都未出世

50246419    發表於 14-7-11 12:23
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珍珠宮

momo06 發表於 14-7-11 11:10
距好易“tum\",雖然仲系有D嬲我地“唔喊埋距“同唔系好信果陣未有距,但己經掛住繼續睇埋落去

...
IC~
而我契女呢,佢係知道果陣時佢未出世的 XDD
如果個個好似佢咁諗,小朋友可以參加父母婚禮,相信會激死好多老爺奶奶

珍珠宮

溋溋 發表於 14-7-11 11:12
我女都有問,點解以前去旅行唔帶佢去(蜜月去日本),跟住問過婚紗相點解無佢份影,擺酒又問點解唔帶佢一齊 ...
咁我叫我FD學下你,帶佢女去影下D扮靚靚GE相先~

子爵府

2023年兔年勳章

小朋友真係好可愛架

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大宅

我之前個同事個女都係咁
佢睇到D 結婚相就話" MAMI 你地映結婚又唔叫埋我"
個女K3 HAHA

寶石宮

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:話說有一日,我去FD屋企,順手睇佢結婚相,包

原帖由 Angel_Rose 於 14-07-11 發表
話說有一日,我去FD屋企,順手睇佢結婚相,包括婚照,BIG DAY,我FD個女(即我花女)睇完就哭了......

契女:"媽咪 ...
幾攪笑

大宅

畀面勳章

好可愛~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我妹細個時都發生過類似事件,佢試過攞住張

原帖由 十三魚 於 14-07-11 發表
我妹細個時都發生過類似事件,佢試過攞住張我阿爸抱住我同二家姐嘅相,喊咗一個下晝,喊得好傷心,聲都變咗 ...
我想知你啊爸最後講左d乜?

伯爵府

引用:哈哈佢地好搞笑+睇相發脾氣就未試過,但我

原帖由 Dwmn 於 14-07-11 發表
哈哈佢地好搞笑
睇相發脾氣就未試過,但我表姐好努力想要第二胎要個好字,佢個女知道阿媽想要多個 ...
我個女3、4歳時都咁講過。之後想要妹妹,就改為生細佬既就throw him into the dust bin!

Dwmn  哈哈   發表於 14-7-11 14:34

公爵府

我個女睇到我地帶哥哥去日本時啲相都有問點解佢冇得去。我答「嗰陣你都未出世,同埋其實你去過一次架-- 响媽媽個肚度時」,咁佢就改口問幾時再帶佢去

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我大細女都有問過

原帖由 ChloeMon 於 14-07-11 發表
我大細女都有問過
我囡都有

總有離別的時候

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 14-7-11 10:27
話說有一日,我去FD屋企,順手睇佢結婚相,包括婚照,BIG DAY,我FD個女(即我花女)睇完就哭了......

契女:"媽咪 ...

有,我姪女,見到佢爸媽結婚,就問點解無佢份。

當時都係3歲,無你契女咁有理說不清,一講佢未出世,佢就點頭,表示明白。跟住就自己好得戚咁話:我依家出左世,姑姐結婚我就有得去啦。姑姐第時個BB未出世,佢就無得去。

Dwmn  乖女   發表於 14-7-11 14:35
50246419    發表於 14-7-11 12:24

男爵府

引用:係我問呀女, 點解我同爸爸結婚你無黎架, 無

原帖由 琛媽 於 14-07-11 發表
係我問呀女, 點解我同爸爸結婚你無黎架, 無影相嘅
咁佢會答我, 我果時都未出世 ...
X2我仔仔3歲幾時,我都有咁問佢,仲話佢仲咩我地影相時,你走去訓覺唔影相呀
佢答我\"唔好傻啦!我都未出世\"

Dwmn  呃佢唔到   發表於 14-7-11 14:36

珍珠宮

mrschocolate 發表於 14-7-11 11:38
有,我姪女,見到佢爸媽結婚,就問點解無佢份。

當時都係3歲,無你契女咁有理說不清,一講佢未出世,佢就 ...
你果個都易溝通AR~
後尾朋友話,果日我一走左,佢女就開我幾時結婚,佢幾時有花女做,有無得日日都做花女(咁我咪每日都結一次婚 XDD)
佢話佢女好長氣,HAHA

首頁
12345...6

尾頁

跳至