在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

擺明係你老公有問題
佢係咪工作唔愉快

大宅

回覆:Lily123456 的帖子

我知道妳实在好嬲,但點都好,bb行先~记住爭取时间休息,支持妳

大宅

回覆:陳太2013 的帖子

睇完好嬲,個男人究竟有無同情心架?坐緊月已經無人照顧你同個bb,仲要黎鬧你,係你老婆,唔係隻貓狗,覺得樓主好慘囉

男爵府

你老公先係最有問題個個,唔幫手唔體諒不突止仲要講埋d廢話

大宅

回覆:bbtpp 的帖子

我都知~但呢个世界真是咩男人都会有,撞正都冇辦法,唯有take care bb行先,还有妈妈要keep住身體健康,先有气有力照顧BB,加油牙~

大宅

回覆:我老公鬧我:唔識湊就唔好生

廿幾日都未坐完月,有無攪錯呀。。。唔通佢識湊?叫佢自己示範一次點令人仔成晚都唔會喊

禁止訪問

引用:BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每

水晶宮

你老公有病, 唔體諒,我陀b時不要說先衫,一點家務也做不到, 太唔舒服了。

我家的寶寶,晚晚抱到4點先訓,一放床仔即哭,為持4個月, bb是這樣的。大了就會好一點,生活正常一點。寶寶唔訓大人都休息唔到,佢累時大人又累, 你老公沒常識的。
叫佢睇多d書,上吓網惡補吓湊b知識。

我會駡回他:我唔識湊,唔係叫我唔好生, 係你唔好搞大我個肚。(好似個b佢冇份的)

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

生仔唔係一個人既事
坐月都甘操勞,點休養身體
請個鐘點或者倍月幫輕下吧
太操勞湯水唔夠都年難上奶
有心餵人奶就買個電泵
快上奶好多

別墅

回覆 Lily123456 的帖子

加油Ar mama!BB頭個3個月真係好辛苦ga!俾你c6照顧下BB佢先知有幾辛苦!你宜家仲係坐緊月要好好休息下!如果唔係會搞壞個身子ga!所有家務叫晒c6做la!你要多d休息先有奶!健康既身體先可以湊到BB!我C6咩都做ga.eg換片喂奶沖涼...個BB2個都有份ga ma!你幫佢生仔已經甘辛苦,點可以甘話你!

大宅

大家互相體諒,日子過得很快,bb很快長大,日子會過得越來越好👍!

cc

複式洋房

回覆 Lily123456 的帖子

其實bb係甘。。初出世日同夜吾識分。。正常的。。吾好理佢。。你老公吾明。。湊bb係好辛苦。。晚晚無得瞓。。我記得好辛苦。。當時生完還有後遺証。。要人醫院。。幾辛苦會過去。。見住一日一日甘大。。你會好感恩。。所以加油。。媽媽

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每

原帖由 Lily123456 於 14-07-12 發表
BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每日會帶餸給我,及一同幫BB沖涼!昨天老公放工回來已經話我唔洗衫 ...
你倆要bb前冇共識咩? 聽落你c6 唔多like 小朋友。
你大緊肚時佢對你態度又如何?

水晶宮

你c6講d野好過份,個b佢冇份架?冇人天生識湊bb架,你放鬆d啦!我初初都係咩都唔識,沖涼都係阿媽幫我b沖,我湊左大半年先叫上手可以一腳踢咋,你記住越大壓力就越冇奶

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你要好好地休息呀!要同人傾訴下!想當年,我自己都無人幫,都有輕微抑鬱,日日以淚洗面,怪自己唔識湊仔!甚至有自殺念頭!好彩老公有體諒同幫手,真系好難過就打比人呻……之後至慢慢無事咋!

子爵府

你c6好過份,又見佢幫手

公爵府

你老公可能都吾夠訓。 嘈唧。

再傾傾啦! 佢吾知湊一個初生。 係幾甘辛苦

子爵府

可否叫自己媽咪來多d. 坐月真係好緊要!調整自己心情仲緊要!
其實坐月係唔應該去洗衫 洗奶樽!照顧bb已經好足夠!
居然老公幫唔到手 可否請鐘點來做家務?
我自己坐月時,我媽咪照顧我 + 家務 。我老公負責照顧bb ( 產價+每年的公司大假 )
我自己無壓力 bb 都會跟住開心 好乖好易湊

你老公唔體諒你 仲要咁講 實在太過分
你心裡的不愉快應該向他發洩 大家係平等!
佢唔幫你安排好照顧你同bb 人手 已經係一個不可原諒的錯誤!

大宅

如果換轉係我我實反佢枱,勁自私既男人,咁叻叫佢黎湊一日試下丫,過份

大宅

你叫你老公翻去食焦喇!呢D話都講得出、個bb他無份嘎、唔幫手仲要鬧人、要睇醫生果個係他

首頁

尾頁

跳至