自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

unkujoh 發表於 14-7-24 16:52
IE 最大用途是用來裝CHROME

用CHROME 同用IE 有咩分別???安全d???

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

sasa0208 發表於 14-7-24 17:09
真係唔好八卦
8 都唔好 .cn 啦
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Yubi.T 發表於 14-7-24 17:10
8 都唔好 .cn 啦
知道

寶石宮

回覆:被hao123 網綁架左首頁, 點算

伯爵府

Yubi.T 發表於 14-7-24 17:08
可能又係馬小姐的錯
大家 search 完去咗 d 5354 網,咁就出事了

我琴日用電話search希望電話冇事

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

借位: 之前用開個百度影音, 之後佢摺左, 想係控制台/佢自己個uninstall入面剷佢, 電腦response話缺少左咩咩元件. 之後我直接將所有有關百度影音folder 同 files剷晒, 不過就剩番個 desktop icon 同係控制台入面個軟件位仲見到佢, 剷唔到~ 有冇咩方式剷埋?

大宅

moon_o_o 發表於 14-7-24 17:09
用CHROME 同用IE 有咩分別???安全d???
Chrome會審查D網站, 唔安全會block左/通知你係咪要上

unkujoh    發表於 14-7-24 17:30
moon_o_o  THX  發表於 14-7-24 17:22

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

happyhk 發表於 14-7-24 17:12
借位: 之前用開個百度影音, 之後佢摺左, 想係控制台/佢自己個uninstall入面剷佢, 電腦response話缺少左咩咩 ...
剷埋 windows 最好
全力支持捐血行動~

子爵府

dder 發表於 14-7-24 17:03
我上網睇過好多方法。於是我揀咗最簡單而覺得work 既。果然搞掂。 係桌面delete chrome 捷徑。 再係開始所 ...
咁如果係俾人綁架左個IE呢??家陣佢不斷係咁彈出黎..好煩, 我可唔可以DEL個IE嫁

dder  捷徑試咗先  發表於 14-7-24 21:38

珊瑚宮

moon_o_o 發表於 14-7-24 17:12
我琴日用電話search希望電話冇事
hao123 我安快播都中過,IE 中,Chrome 唔中,我估呢 d 應該只係對 IE 有攻擊性,其他瀏覽器應該會少 d d
全力支持捐血行動~

大宅

Yubi.T 發表於 14-7-24 17:14
剷埋 windows 最好
就係唔想重裝~算啦咁~而家上個網都要超級防護~防毒+Chrome+Ad block+malware check...

伯爵府

快播好耐之前裝ga...之前裝完都壞過一次機....而家無la la 又綁架我首頁.....黑人憎...剷左佢又痴左d病毒係我桌面IE捷徑...百度searching engine又纏住......如果JM 裝左快播要剷左佢....

大宅

palapala 發表於 14-7-24 17:16
咁如果係俾人綁架左個IE呢??家陣佢不斷係咁彈出黎..好煩, 我可唔可以DEL個IE嫁 ...
你呢D唔同wor...spyware/malware, 要用對付呢D野既軟件先清到...或者係Yubi大絕, 洗機先得

大宅

moon_o_o 發表於 14-7-24 17:17
快播好耐之前裝ga...之前裝完都壞過一次機....而家無la la 又綁架我首頁.....黑人憎...剷左佢又痴左d病毒係 ...
而家其實快播到摺摺地...好多網都叫裝吉吉/西瓜, 不過...我個防毒話有木馬, block左

伯爵府

Yubi.T 發表於 14-7-24 17:10
8 都唔好 .cn 啦

去go 登安全d...話晒香港網

子爵府

happyhk 發表於 14-7-24 17:19
你呢D唔同wor...spyware/malware, 要用對付呢D野既軟件先清到...或者係Yubi大絕, 洗機先得 ...
咁大件事??如果防毒過SEARCH 唔到部腦有毒, 咁其實由得佢又會唔會有問題呢?

伯爵府

happyhk 發表於 14-7-24 17:21
而家其實快播到摺摺地...好多網都叫裝吉吉/西瓜, 不過...我個防毒話有木馬, block左 ...

剷左冇免費電影睇.....JM 有咩安全的suggestion??

大宅

moon_o_o 發表於 14-7-24 17:25
剷左冇免費電影睇.....JM 有咩安全的suggestion??
睇人地開JTV/wix.com 播片, 或轉睇中日台韓電視劇~網上睇

公爵府

之前中過, 依隻已唔算最難攪, 詳細步驟不太記得, 總之 uninstall 曬佢再還原返個IE就得
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

palapala 發表於 14-7-24 17:22
咁大件事??如果防毒過SEARCH 唔到部腦有毒, 咁其實由得佢又會唔會有問題呢? ...
https://www.malwarebytes.org/試下用, 要全機掃, 都要幾個鐘先掃, 你到時就知有好多防毒搵唔到既野

palapala  聽日試下先,唔該晒love  發表於 14-7-24 17:31

首頁
12345...7

尾頁

跳至