親子旅遊

跳至

首頁
12345...32

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QQfishma 於 14-07-27 發表我

大宅

引用:Quote:原帖由+Catmanbb+於+14-07-31+發表我

原帖由 QQfishma 於 14-07-31 發表
我十一月去都會再住,等緊出promotion

你上次住有無去食泰菜?同出左巷仔左邊好多野食
有呀,食左兩次

Catmanbb

別墅

回覆:QQfishma 的帖子

我本身都唔係一個喜愛水的人,但果年連續去左兩個地方玩水,一個係布吉,一個係麽麽茶島,對比下,麽麽茶島真係正好多人少 d水清d好有渡假的感覺

清邁真係睇下唔同人唔同感覺,因為好似對比下唔似曼谷多野shopping,又唔似布吉的水清沙幼,但佢有一種本地文化的感覺,起碼果到唔似曼谷周圍都係香港人,又比起只玩水上活動的布吉多元化,但清邁真係比曼谷同布吉多蚊我朋友比佢針到

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:年年去泰國

我都好鍾意去泰國,但就鍾意周圍去,特別是去島仔hea,日間游水/浮潛,日落食飯按摩,好relax。已經去過芭堤雅,華欣,考艾,合艾,麗北島,沙美島,蘇梅,龜島,布吉,喀比,寇立。曼谷反而一般,多人多車,只間中駁機停一兩晚shopping.

QQfishma  你真係完全變泰  發表於 14-7-31 16:33

男爵府

年年都去, 不過唔係還神....近呢3年都係芭堤雅+曼谷, 就個女
已經有種年年唔去過唔安樂既感覺....哈哈.....

侯爵府

引用:有無人同我兩公婆一樣,年年都會去泰國?我

原帖由 QQfishma 於 14-07-27 發表
有無人同我兩公婆一樣,年年都會去泰國?

我地每年十一月或十二月必定去曼谷,每次最少六日。我地唔係還神
我!布吉、布吉、巴提牙、曼谷,華欣,芭提雅again

珍珠宮

tangegg0718 發表於 14-7-31 08:29
我本身都唔係一個喜愛水的人,但果年連續去左兩個地方玩水,一個係布吉,一個係麽麽茶島,對比下,麽麽茶島 ...

麽麽茶島點去架? 在香港買package? 邊度訂機票+酒店抵?

想1家4口去, 有沒有推介? Thanks!

珍珠宮

cfs 發表於 14-7-31 10:17
我!布吉、布吉、巴提牙、曼谷,華欣,芭提雅again

我想好想去泰國玩, 但始終帶住對仔女怕唔安全

如帶埋11歲女2歲仔, 去邊度玩好? 邊度買package 平靚正?

Thanks!

侯爵府

引用:Quote:cfs+發表於+14-7-31+10:17+我!布吉

原帖由 yiu_mimi 於 14-07-31 發表

如帶埋11歲女2歲仔, 去邊度玩好? 邊度買package 平靚正?
吾安全?我仔三歳已經開始做泰國人,他非常喜歡,布吉,菁邁,曼谷,芭提雅,華欣全部去哂,除了曼谷城市吾太吸引,其他也重覆再去仲要自己楂車好好玩。

每個地方都有好多得意野玩,參觀,水上樂園,動物園,3D館,果園,出海餵魚,水上活動。。。。泰開心。

侯爵府

引用:我本身都唔係一個喜愛水的人,但果年連續去

原帖由 tangegg0718 於 14-07-31 發表
我本身都唔係一個喜愛水的人,但果年連續去左兩個地方玩水,一個係布吉,一個係麽麽茶島,對比下,麽麽茶島 ...
我新年去完Chiangmai 冇蚊喎,我地七個人都冇。好喜歡它星期日的night market

男爵府

yiu_mimi 發表於 14-7-31 10:54

泰國唔係想像中咁恐怖, 其實好岩一家大細, 我女第一次去都係2歲4個月如果你第一次去, 曼谷就易搞d, 想玩埋resort, 可以落埋pattaya

珍珠宮

yencheung1981 發表於 14-7-31 11:15
泰國唔係想像中咁恐怖, 其實好岩一家大細, 我女第一次去都係2歲4個月如果你第一次去, 曼谷就易搞d, 想玩埋r ...

Thanks! 其實我去過2次泰國, 2次都係曼谷+芭提雅, 2次都跟團

好想一家4口去, 請問你通常邊度 book 機票酒店會平靚正呢?

珍珠宮

cfs 發表於 14-7-31 11:01
吾安全?我仔三歳已經開始做泰國人,他非常喜歡,布吉,菁邁,曼谷,芭提雅,華欣全部去哂,除 ...

我都知泰國多嘢玩, 又平

但未試過帶小朋友去自由行, 不知從何入手

侯爵府

引用:Quote:cfs+發表於+14-7-31+11:01+吾安全?

原帖由 yiu_mimi 於 14-07-31 發表
我都知泰國多嘢玩, 又平

但未試過帶小朋友去自由行, 不知從何入手
選定地點,訂機票酒店,再尋找玩意歺廳

男爵府

yiu_mimi 發表於 14-7-31 11:21
Thanks! 其實我去過2次泰國, 2次都係曼谷+芭提雅, 2次都跟團

好想一家4口去, 請問你通常邊度 book 機票酒 ...

pm左俾你自己去好玩好多, 上年開始我地自駕落芭提雅, 想去邊就去邊

cj040710  我都想要,可pm 我嗎?  發表於 15-11-4 21:00
wawaliluk  Pm me 2, thc  發表於 14-10-1 20:11
babykeikeikei  pm me ,thx  發表於 14-9-30 18:03
red2  pm me thx  發表於 14-9-27 23:43
y5h6  我都想要資料,thx   發表於 14-9-25 12:17
nana_cheung  麻煩pm埋比我,我計劃   發表於 14-9-16 17:45
Fishfish_yuyu  可唔可以pm埋比我自駕   發表於 14-8-1 19:28
yiu_mimi  Thx  發表於 14-8-1 08:07

大宅

引用:Quote:原帖由+小熊肥肥+於+14-07-27+發表其

原帖由 QQfishma 於 14-07-27 發表
我去曼谷都會住Ibis riverside一,兩日, $300左右,亁淨有泳池,附近仲有間幾好的泰菜

...
請問如果由呢間酒店去行街既地方(我諗Central world, MBK..),會好遠嗎?

我完全冇曼谷既知識,麻煩請指教一下.. 謝謝

伯爵府

回覆 yencheung1981 的帖子

可以pm 行程給我參考嗎 ? 8月尾第1次1家3口(9歲仔) 去芭提雅 (4 days) + 曼谷(3 days) 自由行. 謝謝!

伯爵府

補充我們不會自駕.
Day 1-4 stay Centara Grand Mirage Resort at Pattaya
Day 5-7 stay Grande Centre Point Terminal 21 at Bangkok

男爵府

cheuklokmom 發表於 14-7-31 14:43

補充我們不會自駕.
我上年去都係住呢兩間, 不過我個女得4歲, 可能玩既野唔同, 不過大家可以交流下, 我pm你

伯爵府

Thank you !

首頁
12345...32

尾頁

跳至