夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:灰心,絕望

廢柴賴人,正垃圾

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

佢都幾冇責任心架喎

rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 19:44

珍珠宮

開心吸收勳章

chakjoey 發表於 14-7-30 02:35
同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註冊前家中父親意外過世),原本諗住過咗一年後去補辦手續,但係… ...

咁佢未失業前對妳嘅態度係點?係唔係因為失業太耐,佢自覺有壓力?因為男人都愛面子的,而家佢會感覺到好似要靠個女人撐頭家,內心唔好受。
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

有無諗過? 你媽都系破壞左你地其中一人
不過未塭到工點解又要辭職?你地好細?

複式洋房

回覆:cky34979 的帖子

其實點解只會係我媽媽有問題?佢得我一個女,爸爸又走咗,佢想個女出嫁嘅時候有親戚朋友黎祝福我,我唔覺得佢錯哂,甚至乎我媽媽知道c6搵錢唔多,佢已經一早預備咗一筆錢俾我哋結婚用,只係c6要面子,一直都唔肯開口同我媽媽傾啫,c6失業係因為佢做嘅舖頭租約期滿,老闆又無預早通知,到咗最後幾日先知會員工,所以佢跟本無可能如你所講搵到工先走,同埋……我哋都30,唔細啦

禁止訪問

回覆:bk2013 的帖子

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註

原帖由 chakjoey 於 14-07-30 發表
同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註冊前家中父親意外過世),原本諗住過咗一年後去補辦手續,但係… ...
佢走就早D,妳唔可以養佢過世!

rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 22:21

禁止訪問

回覆:chakjoey 的帖子

子爵府

hashtag旅遊勳章

抱歉講白一點,我想話你c6都幾廢,自己冇工做,咁都可以賴落你度,佢係咪姓賴架
呢d男人真係冇志氣冇腰骨

sorry,激動左d,我諗起我朋友又係同你cases差唔多,佢老公失業左成年,當時為左申請公屋而辭工,得我朋友一個打工,我朋友一份糧交晒租水電煤,仲要每個月俾兩千零用錢佢c6做洗費,佢想叫佢c6去做下part-time幫補下,但佢c6完全聾耳陳上身,我朋友幫佢send埋信去搵工,佢c6都唔郁,呢排成日聽佢訴苦訴,真係有點想勸佢XX,咁既男人點值得託付終身

複式洋房

引用:同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註

原帖由 chakjoey 於 14-07-30 發表
愉景湾security 請人,你可去問下,五係白痴就請信我

複式洋房

引用:抱歉講白一點,我想話你c6都幾廢,自己冇工

原帖由 Biancacheung 於 14-08-02 發表
抱歉講白一點,我想話你c6都幾廢,自己冇工做,咁都可以賴落你度,佢係咪姓賴架
呢d男人真係冇志氣 ...
認同

複式洋房

引用:Quote:原帖由 chakjoey 於 14-07-30 發表同

原帖由 Sandy_Ngan 於 14-08-02 發表
愉景湾security 請人,你可去問下,五係白痴就請信我
謝謝您

別墅

藍領都好闊,建築?裝修?運輸?飲食?物管?

別墅

好帖總是值得分享,先推再細閱

別墅

只能說,失業是會令人頹廢和變質,十二年不易過,祝早日開花結果

複式洋房

引用:只能說,失業是會令人頹廢和變質,十二年不

原帖由 anthony.wong 於 14-08-05 發表
只能說,失業是會令人頹廢和變質,十二年不易過,祝早日開花結果

...
多謝您雪中送炭

大宅

我老公之前係大陸做開經理級,但小3事件後,辭左職,我又唔想佢再上大陸做嘢,係香港半年都搵唔到工,又係日日係度發癲,話我令佢無左份好工,日日不分晝夜,我嗰時都無俾過壓力佢,我叫佢慢慢黎啦,不停幫佢搵工,打信。最後佢轉左做保安,而家升埋上管理級,所以一定要你老公睇化,肯放下身段,咩都做,咁先可以似返個正常人,如果唔係,大家都好辛苦架。

複式洋房

引用:我老公之前係大陸做開經理級,但小3事件後

原帖由 mathawmama 於 14-08-06 發表
我老公之前係大陸做開經理級,但小3事件後,辭左職,我又唔想佢再上大陸做嘢,係香港半年都搵唔到工,又係 ...
謝謝您嘅建議

伯爵府

回覆 chakjoey 的帖子

唔好為咗自己已經30歲,
唔好為咗同呢個男人已經12年,
應該諗吓仲值唔值得同佢一齊捱.
既然情已逝,
而呢個人睇落冇乜值得留戀,
何必苦了自己,
傷埋自己媽媽呢?

子爵府

30歲仲好後生呀,唔好咁灰,既然婚都冇結,不如嘗試分開啦…總好過日日比人折磨……

首頁

尾頁

跳至