自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆 tungtung12 的帖子

其實只不過係想追求想一個家庭有2個唔同性別既細路覺得好好姐...

翡翠宮

我有一個女,自覺很完美

侯爵府

回覆:點解成日都要覺得一仔一女先係完美既?

我有一仔,計劃生多個,超老實,我都想今胎係女,有仔就想有女,有女就想有仔,人之常情,如果有資源,我會生一打半打,不過真係又生仔都無所謂,同性別兩兄弟fd啲

珍珠宮

引用:有個大仔15個月,肚內有細佬5個月。兩兄弟

原帖由 tungtung12 於 14-08-07 發表
有個大仔15個月,肚內有細佬5個月。
兩兄弟,幾好,我覺得兄弟既感情應該仲close過兄妹架。我知道係細佬都 ...
為小朋友係同性別好。但滿足其他人同父母就一仔一女好!

男爵府

引用:Quote:原帖由 tungtung12 於 14-08-07 發表

原帖由 jojoplanet 於 14-08-07 發表
為小朋友係同性別好。但滿足其他人同父母就一仔一女好!
呢句好啱我心意

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:tungtung12 的帖子

唉呀,你情況同我一樣,我都覺得d衫可以用得返好環保,兩兄弟一間房又好似好d,買俾哥哥的,將來細佬又可以用得番。

男爵府

引用:唉呀,你情況同我一樣,我都覺得d衫可以用

原帖由 Nok_Nok 於 14-08-07 發表
唉呀,你情況同我一樣,我都覺得d衫可以用得返好環保,兩兄弟一間房又好似好d,買俾哥哥的,將來細佬又可以 ...
係呀,同性別既同一間房訓到大個都好似無咩問題。

珍珠宮

兩兄弟,幾好,我覺得兄弟既感情應該仲close過兄妹架。我知道係細佬都 ...
因為人總要覺得乜都有先叫好

同埋 d 電視,老人家,最鍾意up 一仔一女一個好字,人就係咁,\"俗語有話\", \"as the saying goes\", 就好自然會take 左個樣野,覺得咁就岩

珊瑚宮

環保接龍勳章

我未有小朋友,係覺得最完美係大仔一女,每個人諗法不同,有啲人覺得無仔女仲好添,無問題架,自己鍾意咪得囉

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

口痕友最鍾意咁講,5水放在心。

計我話,順產唔肚痛,開刀冇疤痕,就為之最完美。

wawa~~  夢想  發表於 14-8-8 07:28
alphabetagamma  正,夢寐以求  發表於 14-8-7 18:18

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

好正常嘅, 人地諗法改變唔到, 最緊要自己開心, 唔好為人地講乜而唔開心。
我有兩個可愛女兒自問覺得好完美, 因自己有家姐細佬, 自覺兩姊妹好好, 細時傾少女心事,行街買衫去旅行乜都可以一齊, 到而家傾下湊仔經, 真係好好。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我覺得唔好的,着過d衫又唔可以俾個細,玩既玩具又唔一樣,仲有大個d又要一人一間房,所以洗既錢會多左

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

其實同性別係好架,岩玩岩傾d嘛。

不過而家d人一個起兩個止,想有仔有女咪一女一子好囉。如果要完美,2子2女仲好呀

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:tungtung12 的帖子

可能囝有,囡又有掛?

男爵府

我勁鍾意兩個都係女,但我係一仔一女,所以我唔覺完美。

琥珀宮

如果生兩個,我覺得父母point of view係有仔有女好d,但以小朋友角度,就同性別好d!

珍珠宮

我自己就覺得男同女既成長過程同生理需要係唔一樣
可以做到仔女阿媽睇住佢地成長好有成功感
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

自己覺得好就得
我最近生左妹妹 d人見到都會話 你又生女幾時先生番個仔
我決定唔生了 2個女係我老公既夢想 恭喜佢實現了 我自己就無乜所謂

大宅

我覺得2女1仔完美d
兩姊妹有傾有講, 可以交換衫著
仔可以陪老豆打波做運動

男爵府

我本身中意仔,所以生大仔我好開心,所以就算2兄弟都會好開心,但老公超中意女,咁自然就好想第2胎係女,幸好一仔一女,但我唔係唔錫阿女,總之係自己生既就會開心架啦,理得人地講咩。。。而家大把人就又叫我生多個,我真係夠嘞,總之2個無論男女都滿足嘞

首頁
12345...8

尾頁

跳至