夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:岚月亮 的帖子

我已經book左醫生再check,我唔係想拖,係唔想傾落bb既野,我已whatsapp交代

子爵府

回覆:第二胎的選擇

做媽媽要唔要bb 真係有切膚之痛。 兩公婆好好商量,人手同經濟固然要考慮,但係會唔會有其他辦法呢?點都好,兩公婆要多d 體諒,男人唔明有條生命同自己連為一體嘅感覺,但你要俾佢知你嘅想法,搵共識!加油

別墅

唔好意思,樓主,我唔係支持你c6,而係如果你c6真係d咁既人,你格硬生,我驚你未足月就攪分手。
客觀咁睇啦,你宜家反而係為自己打算吓,你c6咁自私。唔係叫係諗咩,而係由宜家開始,為自己為細路留條後路。

公爵府

引用:平時有食藥避孕,岩岩發現有左第二胎,我先

原帖由 SUGAR@JAMES 於 14-08-14 發表
平時有食藥避孕,岩岩發現有左第二胎,我先去家計會check先,確定左,就send whatsapp老公,老公都覺得經濟 ...
抱抱樓主!要堅強…
唔知點講,要好好保重身體。

大宅

各位,我心情愈黎愈差,我腦係咁出現呢胎係仔係女呢?好似踢左我一下,似爸爸定我呢?落左bb會唔會做無魂野鬼?佢會唔會怨我?我好想要,但我地一個已經生活唔掂咁濟,仲挨緊貴租,係我錯,係我累左個bb,我好累,好想停落黎

大宅

回覆:六月之星 的帖子

多謝你,我好需要你咁樣既安慰

禁止訪問

大宅

引用:平時有食藥避孕,岩岩發現有左第二胎,我先

原帖由 SUGAR@JAMES 於 14-08-14 發表
平時有食藥避孕,岩岩發現有左第二胎,我先去家計會check先,確定左,就send whatsapp老公,老公都覺得經濟 ...
我明咖,你老公只係為日後生活好啲,生b五係一件話生就生嘅事,你要努力!捱得過嘅,五開心上黎多啲同jm交流啦

複式洋房

引用:各位,我心情愈黎愈差,我腦係咁出現呢胎係

原帖由 SUGAR@JAMES 於 14-08-15 發表
各位,我心情愈黎愈差,我腦係咁出現呢胎係仔係女呢?好似踢左我一下,似爸爸定我呢?落左bb會唔會做無魂野鬼 ...
晤好諗咁多啦。
你老公都晤係太理嘢,怕你晤只有經濟壓力。男人始終係晤明bb係體內既感覺。

點都好,希望你都加油!
仲有,如果無左,要好像坐月咁調理,一個月都晤好行埋呀。

大宅

回覆:SUGAR@JAMES 的帖子

樓主依家幾多個月呀? 不如比你c6 睇bb 係肚入面嘅成長過程..二個月已經有手有腳..唔要好可憐架..同c6好好傾吓...平有平養...無話養唔大..兩夫妻心平氣和先可以解決問題...加油

大宅

引用:其實你食住避孕葯都有的bb,呢個bb會不會有

原帖由 Miulo 於 14-08-14 發表
其實你食住避孕葯都有的bb,呢個bb會不會有問題哩!
食住避孕藥係五可以留BB嘎 我之前都試過一次 個醫生建議我唔要 話有5成機會會畸形 妳最好考慮清楚

珍珠宮

我係食住藥都中左的, BB 好健全, 試下同老公再商量, 生命黎架… 我覺得兩公婆肯捱, 照顧多一個BB 應該頂得住, 加油呀!

複式洋房

樓主 錢能買到好多東西 但𣎴能買到親情 也不能買到兄弟姊妹的愛 他是一條生命活生生在你肚中 請三思 𣎴要讓一個決定令你後悔一輩子

男爵府

如果第二個B係絶對分薄你大B的資源而你倆都好明知冇能力將來收入跳到需要的水平,就要好理性想一想。

子爵府

BK Milk勳章

回覆:SUGAR@JAMES 的帖子

唔好唔開心, 仔女同父母, 都要講緣分。

你宜家一個小朋友都已經咁辛苦, 多一個真係辛苦不只多一倍

等環境好d, 再考慮再生吧。
要堅強d呀! 加油!

子爵府

回覆 SUGAR@JAMES 的帖子

我覺得你應和c6好好平靜地談談,
他很噪,他很不體諒你的心情,
他其實在聽到這個消息時我想他一定也很混亂,
男人不同女人,
沒有如女人明白懷孕的體驗,
所以他們先想的就是最實際的問題,
你們現在有一個孩子都經濟拮据,
再多一個你真有信心可以撐得過去?
如果你c6一直反對,
那麼你懷孕期間要承受的心理壓力一定不少,
還會傷害到夫妻的感情,
畢竟夫妻之間,
要不要這個孩子都應大家好好商量,
大家談出一個彼此都接受的方案,
而不是拒絕不談,只自己在想,他也自己在想,
溝通是很重要的,
他今天不接受,
你一意孤行又不和他好好談談,
你真覺得一直拖下去他就會欣然接受?
問題就會自己解決?

冷靜下來好好想清楚,
如不能用言語,
不如用文字,
寫給你c6自己的感受,
也真去想想,
如果決定生下來,
是否在經濟上和找人照顧上解決得到?
mc <()>

複式洋房

都是生命來的,唔好唔要啦

禁止訪問

引用:佢喺電話係咁話我時,我有同佢講,當你可憐

首頁

尾頁

跳至