親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Freesia_cat 發表於 14-8-22 12:52
你宜家暫時想去邊?幾點到新加坡?幾點走?幾點過新山等?無呢d資料好難幫你諗。

同埋咩人去?小朋友幾大 ...

我地係2大1小, 小朋友到時係5歲.
係香港搭SCOOT搭7點幾機.
已BOOK左新加坡2晚HOTEL (DORESTT SINGAPORE HOTEL)
我想去KIDS STOP(科學館個邊), GRADEN OF THE GRAND 影日夜景, 榴連街,牛車水,去MERLION同 SKYFLEY 影相, 不過唔坐SKYFLEY.
其中一個想入SENTOSA, 玩LUGE, ADVENTURE COVE WATERPARK or LOST OF PORT WONDER, 同去沙灘玩下.

根住第3日就要入新山, 時間未定. 一係早上10點, 一係就下午2-3點出發.
新山個邊住 LEGOLAND HOTEL 及買左2 DAY COMBO. 仲想去埋 HELLO KITTY LAND.

晚上10點到去到機場準備check in, 仲想去買班蘭蛋糕.

大宅

回覆:去USS, S.E.A, WATERPARK,legoland時間點分配?

我都畀個行程大家參考下

我第一日中午落機直接去legoland,3:00到,有得check in,之後入theme park玩至關門(星期日收7:00)

第二日上午water park,返酒店沖涼,再入theme park午飯,又係玩至關門 (平日收6:00,我地在souvenir shop買野買到7:00

第三日早餐後check out,去hello kitty town玩左4個鐘,3:30包車去新加坡

提提大家,legoland hotel早餐要排隊等位,有時想早點出發都未必得

大宅

引用:我都畀個行程大家參考下我第一日中午落機直

原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-22 發表
我都畀個行程大家參考下

我第一日中午落機直接去legoland,3:00到,有得check in,之後入theme par ...
我最後果日4點幾機,所以要預早d走,唔敢去其他地方,所以諗住係legoland玩多陣就11點半包車返新加坡

大宅

好媽媽勳章

回覆:lovelymbbb 的帖子

Adventure cove water park要預半日玩好d!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Freesia_cat 發表於 14-8-22 12:52

原帖由 lovelymbbb 於 14-08-22 發表
我地係2大1小, 小朋友到時係5歲.
係香港搭SCOOT搭7點幾機.
已BOOK左新加坡2晚HOTEL (DORESTT SINGAPORE HO ...
小朋友有幾高?有115cm嗎?122cm又有嗎?

大宅

回覆:去USS, S.E.A, WATERPARK,legoland時間點分配?

Dolphin discovery要幾耐前book架?

珍珠宮

引用:Dolphin discovery要幾耐前book架?

原帖由 pillowcarol 於 14-08-22 發表
Dolphin discovery要幾耐前book架?
其實佢有位都可即日book,我係平日去,10:20am那場仲可以即場book。但你驚無位就早點book。

大宅

引用:Quote:原帖由 pillowcarol 於 14-08-22 發

原帖由 Freesia_cat 於 14-08-22 發表
其實佢有位都可即日book,我係平日去,10:20am那場仲可以即場book。但你驚無位就早點book。

...
你地真係好好人,解答左我好多疑問,而家我仍考慮緊時間問題,可能去到再執生啦,老公仲話想去動物園,好驚唔夠時間

大宅

引用:Quote:原帖由+WinnieCatCat+於+14-08-22+發

我最後果日4點幾機,所以要預早d走,唔敢去其他地方,所以諗住係legoland玩多陣就11點半包車返新加坡:think ...
如果唔係kitty迷,唔去hello kitty town你應該玩得晒,可以諗諗咁

Day 1: SEA
Day 2: USS
Day 3: adventure cove, 下午包車去legoland,如唔塞車1小時到,去到寄存行李即刻入theme park,都應有3小時玩,好過day 5只去得一陣
Day 4: 上午water park,下午legoland
Day 5: 酒店影下相,走人。其實legoland hotel都好好玩,留d時間影下相、畀小朋友玩下,都值咖。酒店食早餐要等、check out又要等,所以唔好expect最後一日可做好多野

如果都係想去kitty town多d,就day 3一早包車去,唔去adventure cove啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 14-08-22 發

你地真係好好人,解答左我好多疑問,而家我仍考慮緊時間問題,可能去到再執生啦,老公仲話想去動 ...
我自己都剛剛去完,之前有行程問題,都係呢度問各位jm。

如果去Singapore zoo,真係差不多預全日,因為我地一家去親都差唔多。 如果去River safari,除非佢個Amazon小船(唔係大船)已開,否則我地那天行左2小時左右已可走人。

其實你對寶貝有5及7歲,可以去玩luge,我仔好喜歡玩,夠110cm可自駕,而且可晚上玩,因為好似9:30pm先關門。我地那晚7:30pm去到玩,老公同仔玩左2轉,不知幾開心。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-22 發

我最後果日4點幾機,所以要預早d走,唔敢去其他地方,所以諗住係legoland玩多陣就11點半包車返新加坡:think ...
酒店guest combo tickets最早可以9:30am入場,但早餐你一定要早食。我那天8:15am入去食,得返最後幾張枱,之後嘅要排隊,都幾長龍,所以你最好8點前去食。另外,checkout要排隊(早上好多人checkout,因正常11點checkout,但好多人其實9點幾checkout左就去玩),你要預廿分鐘,期間可攞行李去寄存先。

珍珠宮

回覆:pillowcarol 的帖子

講真如果俾我揀,我寧願唔去USS而去Adventure Cove,仲一定會玩dolphin discovery。講真,在香港機動遊戲有地方玩,但與海豚近距離接觸嘅機會有幾多?而且好有教育意義。我地因為仲有個1歲女,兩公婆一定要有一個留低陪個女,結果兩個都玩唔到浮潛,又book唔到時段去餵魔鬼魚(遲左book,已full),我覺得係美中不足。如果下次再去,我會等個女大少少先,同埋book住Sentosa酒店2晚,等我地中間那天可盡情玩Adventure Cove。

大宅

引用:Quote:原帖由+lovelymbbb+於+14-08-22+發表

小朋友有幾高?有115cm嗎?122cm又有嗎?
小朋友而家102cm高咋

大宅

引用:講真如果俾我揀,我寧願唔去USS而去Adventu

講真如果俾我揀,我寧願唔去USS而去Adventure Cove,仲一定會玩dolphin discovery。講真,在香港機動遊戲有 ...
餵魔鬼魚要唔要識游水?
定係可以企到地黎餵?
book既話,係邊book?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

lovelymbbb 發表於 14-8-22 17:31
餵魔鬼魚要唔要識游水?
定係可以企到地黎餵?
book既話,係邊book?
唔使, 可以. 即日 book. 好似係入口度有得book...

翡翠宮

Choby 發表於 14-8-22 14:03
Adventure cove water park要預半日玩好d!
咁少唔夠玩喎

大宅

引用:Quote:lovelymbbb+發表於+14-8-22+17:31+餵

原帖由 chan803 於 14-08-22 發表
唔使, 可以. 即日 book. 好似係入口度有得book...
係每次一個人餵或一班人一齊餵
我怕我晏去到都full
無得上網book定?
係咪係waterpark門外book?

大宅

引用:Quote:Choby+發表於+14-8-22+14:03+Adventu

原帖由 chan803 於 14-08-22 發表
咁少唔夠玩喎
我仲唸住一日內去waterpark,luge,沙灘添

翡翠宮

pillowcarol 發表於 14-8-21 20:48
Thx, 我睇過uss都係7點關門,一於照你所講,第一日去S.E.A, 第二日去Waterpark再去uss

...
去 USS 如果唔想排隊, 可以買S$30 的 express 票, 每個 attraction 可以用一次.

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 14-08-22 發

原帖由 lovelymbbb 於 14-08-22 發表
小朋友而家102cm高咋
如果102cm高,咁去到Adventure Cove可能只得懶人河,沖浪同埋一/兩條滑梯好玩,dolphin discovery唔駛諗,魔鬼魚/浮潛唔肯定有無得玩,咁去Adventure Cove嘅時間可能數小時已可以。至於Legoland waterpark,滑梯好似要105cm高,又可能無咁多嘢玩,我諗可能2小時左右都夠玩。

首頁
12345...6

尾頁

跳至