自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

回覆:有咩理由叫妻兒留係火場?

唉...

公爵府

引用:大家都唔在現場,好難想像實況。可能個廳已

原帖由 smiletigger 於 14-08-28 發表
大家都唔在現場,好難想像實況。
可能個廳已經燒得好勵害,男戶主無信心兩個大人可以安全走過火海抱走3個小 ...
同意。反而最怪係嫲嫲。

longyiu  係lor....死左兩個男   發表於 14-8-28 11:02

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

希望b女冇事啦!加油

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

鬧人就容易....

lojo11    發表於 14-8-28 09:05

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

終於有人與我有同樣疑惑

kikako_hk  我尋日同情, 今日懷疑  發表於 14-8-28 10:06

伯爵府

我都係咁諗,就算當時大火到救唔到老婆同個女,都無理由唔係抱走身邊果2個仔先架!正常反應都會帶走最近自己既野喇!!仲要明知d細佬個個都咁細,邊有人會走出去拉喉唔救人先架!!

ant3210    發表於 14-8-28 11:51
celiatsoi  agree  發表於 14-8-28 08:41
草莓nkm  agree  發表於 14-8-28 04:54
大b駿逸細b駿晞

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔知當時情況。不過,都覺得留在現場唔係最明智決定,梗係唸方法走左先算。有同c6討論件事,不幸遇到火警應該點做。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔.....件事我覺得有疑點, 同埋好迷

有些講唔通的做法和疑點

留待警方查吧

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

RIP

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我聽完都諗唔明點解會咁.................希望早日查出原因RIP

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

別墅

願BB囡早日康復!

公爵府

一人之下 發表於 14-8-28 01:46
唉! 有時做錯左一個決定真是返吾到轉頭,我諗個爸爸都好自責,希望死者一路好走,在生的好好走下去,b b 早 ...
b b 早日康復, 個爸爸都要早日康復(心靈上),

死去既rip
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

男爵府

回覆 ivycowcow 的帖子

比一個旁觀者更冷靜!
冷靜得令人毛骨悚然!

大宅

引用:大家都唔在現場,好難想像實況。可能個廳已

原帖由 smiletigger 於 14-08-28 發表
大家都唔在現場,好難想像實況。
可能個廳已經燒得好勵害,男戶主無信心兩個大人可以安全走過火海抱走3個小 ...
Agree,由其你個句事後孔明.只望bb會無事

用戶要求終止服務

引用:諗爆頭都諗唔明,火燭竟然叫老婆仔女留係房

原帖由 jzzz1102 於 14-08-28 發表
諗爆頭都諗唔明,火燭竟然叫老婆仔女留係房入面?
但係平日聽收音機,都係叫人如果出面大煙或大火,就留在房中等待救援,我諗男戶主係錯估左形勢,咁就...唉~

KarenC  出面係屋外  發表於 14-8-28 08:51

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+jzzz1102+於+14-08-28+發表諗

原帖由 steppenwolf 於 14-08-28 發表
但係平日聽收音機,都係叫人如果出面大煙或大火,就留在房中等待救援,我諗男戶主係錯估左形勢,咁就...唉~

...
但唔係只隔個房門,房門係空心夾板,唔防火的
一般大門按消防條例係實木防火門,好的嘅廚房門也會用防火板那種,所以消防署宣傳係屋外起火留在家中。

R I P.

禁止訪問

引用:有咩理由叫妻兒留係火場,但係又叫隔離鄰舍

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 2013大貓 於 14-08-28 發表有

首頁
12345...9

尾頁

跳至